Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Въведен е ЗИП майчин език

Въведен е ЗИП майчин език 28 Сеп 2013 19:12 #34389

 • dona070566
 • dona070566's Avatar
В училищата е въведен ЗИП /ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗБИРАЕМ ПРЕДМЕТ/ - майчин език. Тази година започва задължжителното изучаване в училищата на Турски език . За догодина министърката е обещала прииждащите сирийчета ,след като изучат тази година български, да изучават арабски.

Е !?!? "Даваш ли , даваш, балканджи Йово ....."
The administrator has disabled public write access.

Въведен е ЗИП майчин език 29 Сеп 2013 14:15 #34393

 • Kosio
 • Kosio's Avatar
 • Offline
 • Administrator
 • Posts: 2255
 • Thank you received: 39
ЗИП означава да е в задължителната програма, а не да се избира задължително.
"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd
The administrator has disabled public write access.

Въведен е ЗИП майчин език 06 Окт 2013 04:26 #34464

 • ivan61
 • ivan61's Avatar
......ЗИП/ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗБИРАЕМ ПРЕДМЕТ/ - майчин език. .....То си звучи доста объркващо и неясно.Как хем е задължително хем избираем -майчин език.Може ли някой да избере майка си???//изключвам осиновените деца/.Учиш си майченият език/ако е залегнал в програмата/ а ако не искаш учиш офиц.език на държавата.
The administrator has disabled public write access.

Въведен е ЗИП майчин език 06 Окт 2013 11:32 #34466

 • dona070566
 • dona070566's Avatar
ЗИП - задължително избираем предмет;
СИП - свободно избираем предмет.

Нещо като кръжоците по мое време . С цел развитие на таланта като природна даденост.
Дразнещо за мен е задължителното изучаване на турски език / което е въведено от тази година/ от българчетата с турски произход. Освен това догодина арабският ще е задължителен за сирийчетата. Идеята за православно учение се възприе като свободно избираем предмет под формата "религия", което според мен тотално измени идеята за православно обучение. При сегашната обстановка с "потъмняването на света" и ислямизирането на България с невероятна скорост, не ми се мисли за огромната унищожителна катастрофа. Бедата е ,че българите в детеродна възраст са на гурбет и нямат намерение да се възпроиззвеждат - та от два ДДС станат три милиона зад граница. В България от два милиона истински българи , по- малко от милион са с идея за семейство. Останалите четири милиона са българи от турски и т.н. произход и ни управляват. Имаме по bg TV каналите турски сериали. Имаме на жсяка крачка джамии - особено дразнещо маане на всеки кръгъл час във Велико Търново. Сега вече и в училище започваме турски. Е - при тези позиции - какво правим!?! Работим в чужбина да си плащаме данъците - рекета на правителството, в България работим колкото да си платим транспорта до работното място и т.н. унищожителна икономика. Пирамидата на Масслоу изобщо не ни включва вече. И това е посегателство над Българската православна църква конкретно . В Русия тан- мън НЯМА. Путин каза , че в Русия живеят Руснаци и шсички пришълци трябва да се съобразяват с това. Никакви прищевки . Който не му харесва - да си ходи в държавата - където пришевките са законоустановени. Мисля, че много може да се направи по въпроса.
The administrator has disabled public write access.

Въведен е ЗИП майчин език 07 Окт 2013 07:52 #34475

 • ivan61
 • ivan61's Avatar
Не сравнявайте Руската мечка с дребната бубулечка.
...........Сега вече и в училище започваме турски.............Радвайте се, Дона, че циганските семейста спират децата си от у-ще още в началото, че инъче и цигански ще се учи. Шегувам се, но е факт. B)
..........И това е посегателство над Българската православна църква конкретно .............
"Каквото посееш, такова и ще пожънеш". За това положение на БПЦ най-малко са виновни българските турци. 500 г. Църквата е оцеляла при тоталната ислямизация. И не само това, ами е запазила тази неблагодарна към нея нация, гордо наричаща се Българска, която - видите ли! - съществувала над "1300" г. А църквата? А, да бе, църквата, ама той /великият Равноапостол св.княз Борис/ е "изклал" болярите си, за да покръсти нацията! Няма що, много сме му благодарни! :(
И сега 50 г. режим на червените... следва тотално унищожение на Църквата. Ама те ДС-агентите и гоненията били виновни. Нима в Русия гоненията са били по-леки? Несравнимо много по-тежки са били, но руското православие е живо и не само в Русия, а и по целият свят. А в Румъния, Грузия и т. н. православни народи? Там нямаше ли ДС и агенти?
Last Edit: 07 Окт 2013 08:16 by Zhelev.
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]