Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Масонски ритуал в Света Неделя?!

Масонски ритуал в Света Неделя?! 12 Ное 2012 02:08 #32701

  • Kortes
  • Kortes's Avatar
Здравейте, приятели

Знам че не е привично нови потребители да пускат теми, но си позволих това своеволие понеже регистрацията ми се дължи именно на питането, което имам.

Попадна ми информация относно проведен масонски ритуал в църквата Света Неделя в София през 2003 година по време на погребението на Илия Павлов. Поради крехката ми възраст нямам спомен от тези времена, а новината искрено ме смути. Някой може ли да ми даде по-пълна информация, понеже из мрежата не намирам нищо конкретно, освен някакви хули по адрес на митрополит Николай Пловдивски. Наистина ще Ви бъда благодарен.

Послепис: Моля само за конкретна информация по темата, личността на дядо Николай, на покойният Илия Павлов или на който и да било друг не ме интересува. Не ме интересуват и Държавна сигурност и Мултигруп.


Поздрави,
Ернан Кортес
Last Edit: 12 Ное 2012 02:09 by Kortes.
The administrator has disabled public write access.

Масонски ритуал в Света Неделя?! 12 Ное 2012 08:15 #32702

  • Kosio
  • Kosio's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Posts: 2255
  • Thank you received: 39
Вярно е - тогава храмът бил опразнен (вкл. от свещениците) и... приятелите на Илия Павлов правили там нещо (хоро ли играли, за ръце в кръг ли се държали, техни си неща). Православни свещенослужители не са участвали в ритуала, въпросът е, че някой им им е казал да напуснат храма и те са го послушали. Дали им го е заповядал тогавашния викарий Николай, питайте тях, но едва ли ще Ви отговорят. Свидетели на ритуала са обикновените църковнослужителите на храма, но те нямаха смелост да свидетелстват публично. Все пак в Двери излезе нещо:

dveri.bg/kquu4

след това имаше още един такъв случай:

dveri.bg/3kydu

Масоните да си правят каквото желаят, но мястото за това не е в православните храмове...
"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd
Last Edit: 12 Ное 2012 20:43 by Kosio.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Kortes

Масонски ритуал в Света Неделя?! 12 Ное 2012 13:22 #32703

  • Kortes
  • Kortes's Avatar
Привет от мен отново :)

Благодаря много за своевременният отговор. Доста страховита информация като цяло... Ами
масонските действия в Храма (който и да било християнски храм, особено пък Православен) не го ли оскверняват? И какво е накарало свещениците, които трябва да пазят чистотата в храма си да не изпълнят своето задължение? Съжалявам, ако "отварям стари рани", но както казах и преди - възрастта ми по време на тия събития е била прекалено крехка, а днес ми се вижда важен въпрос - особено в светлината на актуалните събития и предстоящият избор на нов патриарх.

Поздрави,
Ернан Кортес
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]