Мобилно меню

Масонски ритуал в Света Неделя?!

  • Kortes
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
12 Ное 2012 02:08 - 12 Ное 2012 02:09 #32701 by Kortes
Здравейте, приятели

Знам че не е привично нови потребители да пускат теми, но си позволих това своеволие понеже регистрацията ми се дължи именно на питането, което имам.

Попадна ми информация относно проведен масонски ритуал в църквата Света Неделя в София през 2003 година по време на погребението на Илия Павлов. Поради крехката ми възраст нямам спомен от тези времена, а новината искрено ме смути. Някой може ли да ми даде по-пълна информация, понеже из мрежата не намирам нищо конкретно, освен някакви хули по адрес на митрополит Николай Пловдивски. Наистина ще Ви бъда благодарен.

Послепис: Моля само за конкретна информация по темата, личността на дядо Николай, на покойният Илия Павлов или на който и да било друг не ме интересува. Не ме интересуват и Държавна сигурност и Мултигруп.


Поздрави,
Ернан Кортес
Last edit: 12 Ное 2012 02:09 by Kortes.

Please Вход to join the conversation.

More
12 Ное 2012 08:15 - 12 Ное 2012 20:43 #32702 by Kosio
Вярно е - тогава храмът бил опразнен (вкл. от свещениците) и... приятелите на Илия Павлов правили там нещо (хоро ли играли, за ръце в кръг ли се държали, техни си неща). Православни свещенослужители не са участвали в ритуала, въпросът е, че някой им им е казал да напуснат храма и те са го послушали. Дали им го е заповядал тогавашния викарий Николай, питайте тях, но едва ли ще Ви отговорят. Свидетели на ритуала са обикновените църковнослужителите на храма, но те нямаха смелост да свидетелстват публично. Все пак в Двери излезе нещо:

dveri.bg/kquu4

след това имаше още един такъв случай:

dveri.bg/3kydu

Масоните да си правят каквото желаят, но мястото за това не е в православните храмове...

"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd
Last edit: 12 Ное 2012 20:43 by Kosio.
The following user(s) said Thank You: Kortes

Please Вход to join the conversation.

  • Kortes
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
12 Ное 2012 13:22 #32703 by Kortes
Привет от мен отново :)

Благодаря много за своевременният отговор. Доста страховита информация като цяло... Ами
масонските действия в Храма (който и да било християнски храм, особено пък Православен) не го ли оскверняват? И какво е накарало свещениците, които трябва да пазят чистотата в храма си да не изпълнят своето задължение? Съжалявам, ако "отварям стари рани", но както казах и преди - възрастта ми по време на тия събития е била прекалено крехка, а днес ми се вижда важен въпрос - особено в светлината на актуалните събития и предстоящият избор на нов патриарх.

Поздрави,
Ернан Кортес

Please Вход to join the conversation.