Мобилно меню

Да се помолим за тях...

  • DreB
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
13 Авг 2011 02:56 #31669 by DreB
Здравейте,

Знам, че темата, която отварям може да се стори неподходяща за този форум, но надеждата, че ще докосна сърцето на поне един православен и той ще отправи молитва за децата на Сомалия, ме крепи и диктува думите ми. Моля не се сърдете, ако темата не е за този тип форуми!
Знам, че в България проблемът с глада и смъртността в Сомалия няма голям отзвук. БТВ направиха само 70-секунден репортаж по въпроса (4 август), видян 66-ст пъти в техния сайт, а като напишеш "глад Сомалия" в Гугъл, излизат репортажи предимно на анг.език, гледани от десетина потребители.
www.vbox7.co...meb92b33eb

Истината е, че Сомалийците имат нужда от молитва. Разбирам, че "има много гладуващи в България" и, че "си имаме много проблеми и без проблемите на другите", но тук се опитвам не да докосна портмонето ви, а сърцето ви. Масивността на тази мизерия и този глад и жажда в Източна Африка е потресаваща.
Но няма да пълня форума с чифри колко десетки хиляди умират всеки ден от глад и жажда. Колко от тях са деца...

Моля ви от все сърце. Помолете се за Сомалийците. За тези, които умират от глад. За тези, които от няколко дена страдат от епидемия от холера (сякаш гладът не стигаше) и които умират в страшни мъки (да умреш от смъртоностна диария, без да си ял нищо!). За това всяко трето дете, което преди да стигне до спасителните лагери, е видяло майка си и баща си да умрат от глад и жажда(а понякога и братята и сестрите си), и което сега скита из лагера с празен поглед и всеки 10-т минути изпада в депресивен плач. За тези майки, които след десетки аборти, провокирани от глада, виждат новороденото си да умира в ръцете им от... глад.
Моля ви помолете се. Бог ще ни чуе, ако сме заедно.
Благодаря!

Please Вход to join the conversation.