Мобилно меню

За рок и метал музиката, и лошите влияния

 • Поля
 • Topic Author
 • Visitor
 • Visitor
25 Ян 2011 09:46 #29873 by Поля
Понякога се замислям дали хората са прави когато казват, че това е музиката на дявола. Айде рока не чак толкова, но метала в днешно време си е във вихара. За доста от хората слушашти тази музика думата "лошо" е равна на "много яко". Аз до скоро бях голям фен, но с помоща на сестра ми се отдръпнах малко от тая каша. А и в интернет видах нещо, което ме накара да се замисля

това: www.anus.com...ut/intervi ... oncert.jpg
това: img.aftonbla.../08/c3.jpg

А да не говорим, че намерих снимки от концерт, на който бяха завързали живи хора за кръстове. Тези неша могат да се видят при по тежките стилве на метъл музиката. По леките стилове не са такива определино, но примерно сестра ми казва, че лекото е направено да ти хареса и лека полека отиваш към тежкото (в действителност при доста хора е така). Имаше тук тема за рок музиката и клиповете и влиянието, но видях, че е от 2004 а от тогава нещата са доста различни. Вече и попове с тениски на метал групи има. Явно в днешно време се обръща внимание на думата "яко" не на "лошо". Съществува и християнски метъл, но се чудя дали това е пак вид манипулация някой заблуден християнин да се върже. В тази връзка, бях си купила един нормален кръст, който много ми хареса от готик магазин. Онзи ден забелязах, че по окраските му има една която беше с формата на козел. Направо настръхнах. Дори когато си мислиш, че правиш нещо правилно пак не е така, защото си сляп и заблуден. Не съм се занимавала с сатанистки истории, но има хора (деца), които и сатанистка библия четат. Затова реших да търся светлината. Сега сте вие :) Радвам се, че ви намерих.

Please Вход to join the conversation.

 • n_antonov
 • Visitor
 • Visitor
25 Ян 2011 16:58 #29879 by n_antonov
Здравей, Поля,

В този форум има дълга дискусия за рок-музиката отпреди много години. Потърси и разгледай мненията. По принцип, рок-музиката може да се разглежда само като музика, или като музика и спектакъл. Има спектакли, на които никога не бих отишъл (било заради съдържанието, било заради качеството на постановката).

Никога не би отишла на слаба пиеса (ако знаеш, че е слаба), но не би се лишила от хубав театър, нали? С музиката е същото.

Много е повърхностно да се твърди, че като ти хареса едното (качественото), без да се усетиш ще започне да ти харесва и другото - пошлото и циничното. Няма такъв закон в природата, напротив.

Всички се храним. И като влезем в магазина, дълго подбираме, не правим компромиси с качеството. Няма да си купим гадна лютеница, само защото обичаме лютеница. По-скоро ще си тръгнем с празна торба.

Музиката също е храна, театърът, киното, изкуството.

Така че, такива генерализиращи рецепти са осакатяващи. Осакатени са и хората, които проповядват духовна стерилност.

Трябва да има мярка във всичко.

Please Вход to join the conversation.

 • Поля
 • Topic Author
 • Visitor
 • Visitor
25 Ян 2011 19:41 #29883 by Поля
Мерси за отговора. :) )

Please Вход to join the conversation.

More
25 Ян 2011 21:13 #29886 by Kosio

"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd

Please Вход to join the conversation.

 • Поля
 • Topic Author
 • Visitor
 • Visitor
26 Ян 2011 22:42 #29902 by Поля

Мерси за отговора. :) )


www.dveri.bg...w/767/283/
www.dveri.bg...w/763/283/


Леле страшен е този човек. Браво на него :)

Please Вход to join the conversation.

 • o'style
 • Visitor
 • Visitor
28 Ян 2011 00:15 #29914 by o'style
Eдин основен проблем в рока е начинът на изразяване, иначе смятам, че има и стойностна музика в този стил.Ползването на сатанинския символ, който се извършва по подобен начин на благославянето в православието.

vs

Please Вход to join the conversation.

More
28 Ян 2011 22:39 #29929 by Kosio
Относно символът "коза" - той наистина не е с християнски произход, а средновековен езически/фолклорен - въвежда го ако не се лъжа Рони Джеймз Дио на един концерт (помни го от баба си). Обаче да съпоставяте две субкултури - рокаждиите с църковната традиция си е чиста спекулация - никой не иска от вас да размахвате два пръста по такъв начин (а и дори да го правите, зависи какъв смисъл влагате в него, в случая рокаджиите го правят за да се идентифицират с останалите, а не за да се пазят от уроки. Освен това повечето дори не го правят по правилния начин от изображението в близък план, което сте приложил, ако го сравните с първата снимка, ще се уверите, че оставят палеца настрани).

На никой църковен човек не му е забранено да харесва хубава музика.

Извод: Рони Джеймз Дио завинаги, а Черната Овца на о. Божидар нека му я пее Лили Иванова, защото 22 години по-късно за друго тази песен вече не става:


"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd

Please Вход to join the conversation.

 • bore
 • Visitor
 • Visitor
28 Ян 2011 23:29 #29931 by boreПозволявам си кратката забележка, че Лили Иванова пее парчето по-добре от Звезди, а Биската свири по-яка китара от Божо Главев! Heavy Metal 4ever! Yeeeaaaah!!

Please Вход to join the conversation.

 • n_antonov
 • Visitor
 • Visitor
28 Ян 2011 23:35 #29932 by n_antonov
Знакът на благославящата ръка на Христос няма нищо общо с метълския знак!!! Разположението на пръстите е съвсем различно и мястото на всеки пръст има точно определен смисъл (в Църквата всяко нещо има определен смисъл и това е основен критерий да се ползва). Показалецът е опънат като I. Средният е прегънат като C. Палецът и безименният се кръстосват като X, а кутрето се огъва леко също като средния, за да изобрази отново C. Така се получават инициалите ICXC.

Що се отнася до метълския знак,... минал е покрай сатанизма... Такива интерпретации искрено ме забавляват.

Дио да почива в мир. Гениален певец и голям артист, а в същото време много скромен човек. Той е цяла епоха.

Please Вход to join the conversation.

 • n_antonov
 • Visitor
 • Visitor
28 Ян 2011 23:42 #29933 by n_antonovПозволявам си кратката забележка, че Лили Иванова пее парчето по-добре от Звезди, а Биската свири по-яка китара от Божо Главев! Heavy Metal 4ever! Yeeeaaaah!!


Ей, тая ми прибра акъла! А китарата направо кърти!!!

Please Вход to join the conversation.

 • Поля
 • Topic Author
 • Visitor
 • Visitor
30 Ян 2011 20:25 #29945 by Поля
Изненадващо, но песента е станала супер :)

Please Вход to join the conversation.

 • WallRus
 • Visitor
 • Visitor
25 Ян 2014 01:18 - 25 Ян 2014 14:43 #36068 by WallRus
Интересно, какво ще е мнението на тук коментиращите за състави (определящи себе си като силно инспирирани от сатанинските вярвания и дяволопоклонството) като Cradle of Filth и Deicide, чийто "двигатели" и фронтмени, обаче, категорично заклеймяват (така често срещаното сред почитателите на по-крайните жанрове в метъла, като black и death) оскверняване на християнски културни памeтници и/или църковни храмове?

Dani Filth (Cradle of Filth)

Attachment Dani-Filth-cradle-of-filth-739313_518_465_2014-01-25.jpg not foundGlen Benton (Deicide)

Attachment Glen-Benton.jpg not foundНе знам, дали метълът е сатанинска музика, а и не ме вълнува особено, но със сигурност НЕ Е християнска. И не заради безвкусните обърнати кръстове и бутафорните пентаграми, а заради посланията, които тотално се разминават с етиката на Христос, проповядващ смирение, докато метъл-лириките са гневни, агресивни, отегчително цинични и горделиви. И това, че някои индивиди харесват този тип музика, а същевременно им се иска и да са християни, си е изцяло техен проблем. Въпреки, че може да се попита кое е по-вредно - чалгата или метълът, например... Не знам, фолк-фуриите имат доста празно пространство в перхидролените си главици, но пък и мъчно еволюиращите представители на хеви-жанра, също не блестят с особен интелект. Макар, че банда като Metallica, например, стои по-смислено, но една птичка пролет не прави...
А, иначе къщата на "скромния Дио" беше "опасана" с езически символи, както и текстовете на песните му, а също и символиката в артуърка на албумите му.

ПП Коректното изписване на думата е "метЪл", а не "метАл", както е в заглавието на темата.
Attachments:
Last edit: 25 Ян 2014 14:43 by WallRus.

Please Вход to join the conversation.

 • Nia.R
 • Visitor
 • Visitor
25 Ян 2014 07:54 #36069 by Nia.R
WallRus, хората, които слушат метъл не винаги разбират текста. Има такива, които ги привлича енергичната музика и понякога външния вид на музикантите. Хората просто имат много енергия. Познавах един младеж, който беше върл фен на AC /DC и други метъл банди и ходеше с коса до кръста. Един от многото съ-студенти. В тоя човек нямаше омраза, нито злоба, никого не съдеше, не знаеше английски и не си вярваше много. Не знам как ми повярва, че го бива да учи и може да научи и английски ако иска. Може би защото и аз слушах AC/DC без да разбирам какво пеят, енергичността ми допадаше. След две години колегата беше докторант и си ползваше английския съвсем свободно. Подстрига се и се промени. Не знам какво слуша сега. Аз като започнах да поразбирам английския и като чух текстовете на AC/DC престанах да ги слушам. Та не смея да съдя почитателите на рок музиката прекалено строго. Внимавам, защото някои вероятно разбират текстовете и може и да влагат смисъл в тях, но съм видяла и пример на човек, който нито разбира текста, нито влага смисъл в него. Даже два примера.

Има и смислени текстове в рок музиката или и далеч по-ужасни от AC/DC. Трябва да се внимава. Примерно, ако погледнеш "Children of the grave", Децата на гроба, на Блек сабат, ще видиш, че в края Ози пее

Покажете на света, че любовта е все още е живота, който трябва да прегърнете. Или вие днешните деца, ще бъдете деца на гроба, да.

Тълкуването вероятно зависи от гледната точка. Малко прилича на "обичай ближния като себе си", но изпълнението на последното е много трудно без помощ от Бога.

Please Вход to join the conversation.

 • WallRus
 • Visitor
 • Visitor
25 Ян 2014 15:25 - 25 Ян 2014 20:19 #36080 by WallRus
Скъпа Ниа, аз не съдя никого. Казвам само, че трябва фактите и истините, да се заявяват ясно и открито. Метълът НЕ Е християнска музика! Никога не е бил и няма да бъде. Не, че някой от съвременните стилове може да се оприличи на ''християнски'', но за жанрове като метъла и чалгата (без да поставям знак за равенство между тях, въпреки, че покойният Воев го стори, твърде успешно) със сигурност може да се каже, че не са такива. Единият поради своята бутафорно-отегчителна агресивност и пошло безвкусие, а другият 'само' поради пошлото си безвкусие… Непонятно е и как ''смирен'' и ''любящ'' християнин би се... из''кефил'' и куфял на екстремни дръм машини, дисторшъни и преизподни вокали. Изкуството има три елемента на/за изразяване и влияние – текст, музика и визия. Значи, ако напишеш ''мразя хората и желая тяхната смърт'' това се заклеймява, ако нарисуваш последствията от опустошителната си и безпредметна омраза, също, но ако го изсвириш по един "енергичен", сензационен и уморително-безвкусен начин, това е ''просто'' музика. Не, светът и хората могат да бъдат убити и убивани и с текст, и на платно, и със саунд. Разбира се, всички помним добре историята на един от най-ревностните гонители на вярата, който впоследствие поема по пътя на проповедта й. И, ако това е възможно за св. ап. Павел, то е възможно и за всеки атеист и богохулител. Разбира се, аз не очаквам от подобни субкултурни ''сосайътита'' да изпълзи самият антихрист, най-малкото организационната мисъл доста им куца. Но, когато пред някой от ''мно'о-злите-метъли'' се разкрие Словото Божие, то целият маскарад и мъглива буйственост, би следвало да изтече в канала…, а не да бъдат правени уродливи опити за тяхното о-съвместяване…

Относно г-н Майкъл (както е истинското му име) Озбърн, трябва да се отбележи, че човек чийто ''първи'' френдове са сексуално... неосмислени индивиди като Брайън Уорнър (познат на подрастващите девойки с изяден лак, изгризани нокти и не особенно високи оценки в училище, като Мерилин Менсън), откровеният богоненавистник Леми Килмистър и хомосексуалният "Бог на метъла" Роб Халфорд(един, впрочем, действително интелигентен човек) не може да се твърди, че такъв човек (някога) е откривал Бог или че (изобщо) го е търсил…
И, да, Ниа, проповядването на "любов", не винаги е проповядване на Бога. (Справка: т. нар. движение "Ню Ейдж", Муун, "сибирският" Висарион и т.н....)

А, това, са гнусните и низки релултати от делата на AC/DC, Ozzy, Dio и ''просто'' енергичната им музика!...

Attachment 21844_marduk_fuck_me_jesus.jpg not found(Моля, да бъда извинен, за оскърбителната публикация, но гнусотата и човешкото затиняване трябва да бъдат разобличавани.)
Attachments:
Last edit: 25 Ян 2014 20:19 by WallRus.

Please Вход to join the conversation.

 • Nia.R
 • Visitor
 • Visitor
26 Ян 2014 05:21 - 26 Ян 2014 06:40 #36085 by Nia.R
WallRus,
Не казвам, че съдиш хората. Просто исках да ти посоча и друга гледна точка. Има неориентирани духовно младежи сред метълите, които не влагат особен смисъл в песните, които слушат. Просто имат излишък от енергия и агресията я насочват в учене за изпити, не към хора. Имах няколко колеги от този тип. Наблюденията ми са само за фенове на AC/DC и Металика които понякога пускат и нещо друго. Това далеч не са най-агресивните групи и хората се промениха след като се изучиха. И времето беше края на миналия век, объркано в духовно отношение. Със сигурност има метал фенове, които възприемат нещата различно и агресивността им влияе.

За Мерилин Менсън не ми се говори. Много е агресивен. Ози го дадох като пример, защото много изпълнители се правят, че пеят за мир и любов, ама не е точно така. Не е лесно да обичаш ближния си, когато ти създава неприятности. Тогава само Бог може да ти помогне, а Бог липсва в метъла.
Last edit: 26 Ян 2014 06:40 by Nia.R.

Please Вход to join the conversation.

 • Nia.R
 • Visitor
 • Visitor
26 Ян 2014 06:20 - 29 Ян 2014 06:45 #36086 by Nia.R
WallRus,
ню ейдж си много прав. Понякога се чудя дали това е по-опасно от метъла. Проповядват, мир, любов и лично благоденствие, и всичко това без Бога. Нещо като рай за без Бога. Увличащите се по това постоянно цитират разни "авторитети".

За рок и поп музикантите си бях направила проучване преди време и открих интересни неща.

Джими Пейдж бил фен на Алестър Кроули, сатанист. Оттогава не слушам Зепелин, дори и "Стълба към небето"

Изобщо не само метъла е опасен. И с другите стилове положението е подобно.
Last edit: 29 Ян 2014 06:45 by Nia.R.

Please Вход to join the conversation.

 • WallRus
 • Visitor
 • Visitor
26 Ян 2014 19:15 - 26 Ян 2014 20:08 #36090 by WallRus
При Бог се ходи в храма, търси се в Библията и в писанията на светите отци. А за поп музиката и Бог в нея, след смъртта на Краля (на поп музиката) вече почти не се среща "нормален" изпълнител, който, ако не да вярва, поне да разсъждава... прилично и смирено за Всевишния.
Last edit: 26 Ян 2014 20:08 by WallRus.

Please Вход to join the conversation.

 • Nia.R
 • Visitor
 • Visitor
26 Ян 2014 21:50 - 27 Ян 2014 07:24 #36091 by Nia.R
Last edit: 27 Ян 2014 07:24 by Nia.R.

Please Вход to join the conversation.

 • Nia.R
 • Visitor
 • Visitor
27 Ян 2014 02:58 #36093 by Nia.R
Кралят на попа е бил свидетел на Йехова, ходещ от врата на врата в младите си години. След това не знам. И да е изповядвал някаква религия, това не е било публично достояние. Не отричам таланта му. Но дори и неговата музика сама по себе си не е достатъчна, за да накара човек да преодолее злобата, егоизма, завистта, гордостта. Надявам се се, че всеки може да се промени. Дори и метъл. От метълки като на снимката се старя да стоя далече. Аз не съм фен на нищо екстремно, дори екстремно православие. Единственият извод, който съм си направила е че без Христос спасение няма. Дори и най-добрият човек е просто човек, не може да замени Христос. Без помощ от Бога няма как да се следва това, което проповядва кралят чрез песните си. Хората са твърде слаби, за да го постигнат сами.

Please Вход to join the conversation.

 • Nia.R
 • Visitor
 • Visitor
27 Ян 2014 08:58 - 29 Ян 2014 06:46 #36094 by Nia.R
WallRus,
извинявай, ако съм те обидила и извинявай за провокацията. Не знам как реши, че чета глупости из мрежата. Кроули си е сатанист. Джими Пейдж не се криe. Аз просто не споделям тези виждания.
Last edit: 29 Ян 2014 06:46 by Nia.R.

Please Вход to join the conversation.

 • WallRus
 • Visitor
 • Visitor
27 Ян 2014 10:33 - 30 Ян 2014 10:37 #36095 by WallRus
Твърде елементарно..., да си изтриеш предишния коментар. Но, както виждаш подобни действия са предвидени, така че "коментарът" ти си стои, "редактиран" от теб само с една точка... Съжалявам, че се изкалях започвайки този диалог и се радвам, че няма да го продължа...
И прекарвай повечко време в храма (ако, разбира се, знаеш от къде се влиза).
Last edit: 30 Ян 2014 10:37 by WallRus.

Please Вход to join the conversation.

 • refab
 • Visitor
 • Visitor
27 Ян 2014 12:52 #36097 by refab
При изкуството, WallRus, поне един от действащите принципи е преобразуване на нагонна енергия, нейното сублимиране. При някои хора има различни съществени блокажи* на такава енергия, съчетани с други обстоятелства. Тя се натрупва значително, структурира се и се получава - освен други неща, И художествена продукция. Особено при онези от творците, при които са намалени възможностите за защита от дяволски подбутвания и обсебвания, казано на религиозен език, резултатът е долнопробно или извратено изкуство. За съжаление, към авторите на такова - не достатъчно качествено и извратено изкуство, попада и твоят идол Майкъл Джексън, може би с изключение на някои негови песни. Той беше един нездрав - физически и духовно, човек.

*с идеята да се получи добър - надявам се поне минимално лечебен резултат, ще ти препоръчам да се замислиш как стоят при теб например, нещата с блокажите и натрупването на такава нагонна енергия, след като имаш толкова подчертана необходимост да се възмущаваш (с право!) от демоничния тип изкуство, но и да го правиш така...експресивно - с настойчиво-повторяеми, отчетливи и крайни негови образни и други илюстрации. Относително неблагоприятно показателно е и преклонението ти пред "краля" Майкъл Джексън, а също и напълно неоснователните ти нападки срещу Ниа.
Поздрав!

Please Вход to join the conversation.

 • Nia.R
 • Visitor
 • Visitor
29 Ян 2014 07:43 - 29 Ян 2014 07:47 #36140 by Nia.R
WallRus,

Пак извинявай за провокацията.
Редактирах малко предишните съобщения, защото единствения линк, който съм запазила е от уикипедията и се отнася за Джими Пейдж. Човекът не се крие.
en.wikipedia...Jimmy_Page

За другите артисти са ми попадали страници, но не съм правила задълбочено проучване и не съм пазила линкове. Метъл "феновете", които познавам лично са толкова обикновени хора, че трудно бих си представила нещо по-обикновено и нормално. Даже хора с деца, дето нямат време се се си, обличат се съвсем обикновено, но са "метъли и метълки". Вярно, че са предимно свещопалци, но винаги има надежда за промяна. Вярно, слушат предимно класиката Металика, понякога AC/DC, почти всички български рок групи, понякога "Айрън Мейдън", но не и разни супер екстремни изпълнители, които не съм и чувала. Такива метъли като от снимките ти не съм виждала. Та затова и провокацията. Извинявай пак.

Не вярвам християнин да слуша екстремните метъли от снимките, Мерилин Мансон и прочее. Нито пък рап и чалга. За по-малко ектремните групи и хард -рок групите сигурно зависи до каква степен в вцърковен човекът. А твоят любим изпълнител може да има повече фенове християни от всички метъли заедно. Няма да се учудя.
Last edit: 29 Ян 2014 07:47 by Nia.R.

Please Вход to join the conversation.

 • WallRus
 • Visitor
 • Visitor
29 Ян 2014 10:58 - 29 Ян 2014 21:11 #36141 by WallRus
Не съм приемал нищо лично, Ниа. И прекрасно зная, че не си целяла провокация. Просто защитавам тези. И не осъждам никой, разбира се, че за истинския християнин богоотрицателят и богохулителят е много по-скъп от вярващия, защото за душата му тепърва предстои спасителна борба. А не-правенето на зло, не е правене на добро. За много човеци, може да се каже: "Ето, те са добри!", но според кого? Според Него или според нас?... Разбира се, че метъл-феновете (вкл. и особено т. нар. най-крайни от тях, които често са комплексирани млади хора от проблемни семейства, които трудно се вписват и реализират в обществото) не вечерят с пеленачета, както са обвинявали и първите християни - това са нездрави мистификации. Но, нима Хитлер се е възприемал като злодей? Фюрерът на "хилядолетния" Райх е "притежавал" копието, с което римският войник е пробол ребрата на разпънатия Христос и е вярвал, че тази светиня му помага в пъклените му дела Едва ли и масовият убиец и богохулник Наполеон е мислел себе си като лош човек?
Както ми каза веднъж о. Владимир (от единственото православно предаване в българския ефир, по Нова ТВ), проблемът на съвременния човек е, че разсъждава за света по светски, с хорския морал, а трябва да се разсъждава за човеците по "християнски", както ни научи Спасителят. Това е и една от причините, поради които християнството превъзхожда останалите "религиозни" учения, защото ни възпитава в живот в/с Бога, дори и на земята.
И зная, че (отдавна) си намерила дверите на храма, Ниа. Никога не съм се и съмнявал, че знаеш къде са.
Last edit: 29 Ян 2014 21:11 by WallRus.

Please Вход to join the conversation.

 • Nia.R
 • Visitor
 • Visitor
30 Ян 2014 05:25 #36146 by Nia.R
Вярно, че Хитлер и Наполеон вероятно са се смятали за добри и вероятно са били заслепени от мания за величие и власт. Направо гордост. Без християнството и без читаво свещенство сме за никъде. Всеки може да се заслепи от гордост или от мания и да не се усети.

Please Вход to join the conversation.

 • WallRus
 • Visitor
 • Visitor
30 Ян 2014 09:50 - 30 Ян 2014 15:16 #36149 by WallRus
Проблемът е, че подобни индивиди прекрасно се "усещат". Но, ти си абсолютно права, Ниа - без християнство и без свещеници (а не "попове", макар, че смисълът на думата е съвсем положителен) сме за НИКЪДЕ... Въпреки, че, ако Бог е с нас, кой е против нас?!
Last edit: 30 Ян 2014 15:16 by WallRus.

Please Вход to join the conversation.

 • Nia.R
 • Visitor
 • Visitor
31 Ян 2014 06:52 #36156 by Nia.R
Ние имаме Тялото Христово и Кръвта Христова. Това ни го подават свещениците. Както е писал refab, повечето артисти са по-беззащитни от нас.

Please Вход to join the conversation.

 • WallRus
 • Visitor
 • Visitor
31 Ян 2014 09:35 - 31 Ян 2014 09:35 #36157 by WallRus
По Божията благодат (всички) ние сме Христови, Ниа, но някои го осъзнават по-късно (и по-трудно) от други. Според Ориген, всички ще се върнат при Създателя Отец, защото са създадени от Него и изначално носят "добрият" Божи "дъх" в себе си. Затова няма по-беззащитни и по-... защитени... Подобно "мислене" е изключителните позорно и положително не-християнско, тъй като, всички сме равни. Впрочем, артистите са много по-близо до Бог, най-малкото поради таланта, с който Той ги е дарил. А Бог е любов и "докосва" (само)от любов...
Last edit: 31 Ян 2014 09:35 by WallRus.

Please Вход to join the conversation.

 • dona070566
 • Visitor
 • Visitor
13 Фев 2014 14:13 #36392 by dona070566

Please Вход to join the conversation.

More
13 Фев 2014 19:24 - 13 Фев 2014 19:32 #36396 by Kosio

watermessage.beinsa.info/

Хипотезата за "паметта на водата" е изследвана през 70-те години и след това е категорично опровергана от науката. Не е наблюдавана, не може да се повтори при експеримент "на сляпо". При достатъчно голям брой проби "вода с памет" и "вода без памет", които да елиминират статистическата грешка, не може да се докаже каквато и да е физическа разлика, според какъвто и да е критерий, каквато и да е база за сравнение, стига да е нещо, което може да се наблюдава и измерва. Просто да знаете.


"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd
Last edit: 13 Фев 2014 19:32 by Kosio.

Please Вход to join the conversation.