Мобилно меню

Сънища

 • anity1997
 • Topic Author
 • Visitor
 • Visitor
30 Авг 2010 22:21 #29156 by anity1997
Сънища was created by anity1997
Здравейте,аз все още съм на 14,но ми се случи нещо,което не мога да забравя.Моля някой ако знае нещо да ми обясните.Всъщност не знам как се чувствам.От една страна щастлива,а от друга уплашена.Значи ето какво стана:На 28.08 сънувах много странен сън.Първоначално за мен не значеше нищо,докато не разбрах,че това е старата дата на празника на Света Богородица.Сънувах,че аз лежа на леглото и някаква жена влиза в стаята ми.Аз казвам своите желания и тя ми обясни кои ще се сбъднат.Каза ми за кого ще се оженя,и че до края на годината мама ще е забременяла с трето дете,и че то ще е много красиво момиченце.Незнам не ми излиза от главата и дали наистина тези мои желания ще се сбъднат.Аз попринцип много вярвам и се моля много чесно.Възможно ли е жената да е Света Богородица?И дали наистина желанията ми ще се сбъднат?Благодаря предварително.

Please Вход to join the conversation.

 • Cemiramez
 • Visitor
 • Visitor
30 Авг 2010 23:02 #29157 by Cemiramez
Replied by Cemiramez on topic Re: Сънища
anity1997, разбирам те много добре, защото на твоята възраст и по-рано и на мене са ми са се случвали такива 'странни' неща, даже и още по-странни. Но така както го разказваш, сънят ти ми се струва да е бил много реален и конкретен. Аз празнувам по нов стил, така че не знаех кога е Успение Богородичнои по стар стил :) Помниш ли какво е било усещането ти в съня и после, след като си се събудила? Дълго ли мислиш за това? Какво усещаш, какви мисли имаш във връзка с това?

Това за първи път ли се случва? Казваш че много се молиш. А как се молиш, правиш ли нещо докато се молиш, със свои думи или от молитвеник? Кръстена ли си? Извинявай за въпросите, надявам се да не съм те засегнала с начина по който питам. Аз не съм специалист, но те разбирам. Какъв християнски опит имаш, би ли могла да разкажеш малко повече?

Сърдечни поздрави!

Please Вход to join the conversation.

 • Златина
 • Visitor
 • Visitor
31 Авг 2010 11:20 #29162 by Златина
Replied by Златина on topic Re: Сънища
Здравей, разбирам колко силно впечатляващ е подобен сън. Трябва да знаеш обаче, че в православието Божията намеса (или на св. Богородица или светците) никога не е 1) безсмислена и 2) не лишава човека от свобода. Според мен, да се "предскаже" част от бъдещето на едно 14-годишно момиче е твърде обременителна информация, за което ти сега по-вероятно не си даваш сметка. Например, като информацията за кого ще се омъжиш - това всъщност те лишава от свободата на избор, защото подсъзнателно ти ще очакваш сбъдването на предсказанието и даже ще се стремиш към него. Това е нездравословно психически - нямаш си представа колко мъчително може да се окаже за човека да се стреми обезателно към сбъдването на нещо, което вярва, че му е дадено или казано от небесата. Може да доведе до затормозяване на връзките ти с мъжете и в крайна сметка, дори да се разминеш с този, които наистина е твоята половинка... За това моят съвет към теб е: затвори спомена за този сън в едно чекмедже на паметта си, не го рови и тълкувай. Просто нека стои там затворен, а ако дойде време, когато ще имаш зрелостта да си го обясниш и оцениш, тогава го извади отново. Ако си сериозен и искрен човек, няма начин да не се справиш. Но не се обвързвай с вярата в съня, защото той може да се превърне в идол, който да измести вярата ти в Бога. Лично аз също имам един сън със св. Богородица, когато бях малко по-голяма от теб. Досега си стои в шкафчето - нито го приемам, нито го отхвърлям. И вярвам, че Господ гледа благосклонно на тази предпазливост, защото тя показва бдителност и грижа за собственото духовно здраве.

Бъди жива и здрава.

Please Вход to join the conversation.

 • anity1997
 • Topic Author
 • Visitor
 • Visitor
31 Авг 2010 11:50 #29163 by anity1997
Replied by anity1997 on topic Re: Сънища
Относно въпросите:Спомням си,че в съня си бях разплакана.Като се събудих незнам точно как се чувствах бях някак си щастлива.Мислите ми са все позитивни.Смисъл,че не съм тълкувала съня си по лош начин.Това за първи път ли се случва? -Да,за пръв път ми се случва.Моля се от молитвеник на колене пред иконата на Света Богородица.Кръстена ли си? -Да,кръстена съм.Относно християнсия опит незнам винаги съм вярвала ходим с мама и татко на църква много често.Сигурно през седмица.Чела съм много книги като Библията.

Please Вход to join the conversation.