Мобилно меню

Чудотворна икона в Казанлък

  • dimova60
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
03 Юли 2009 23:20 #25765 by dimova60
Чудотворната Казанлъшка икона на Манастир „Въведение Богородично”
В България са известни няколко чудотворни икони,пръснати в различни краища на страната.За три от тях най-много се пише.Има и такива,за които малко се знае,но не са по-малко значими и чудотворни.Една от тях е донесената в Казанлъшкия манастир „Въведение Богородично”през петдесетте години на миналия век от Божи гроб, тъй наречената Ерусалимска икона.Тя е купена и подарена от жена от Стара Загора.Да си призная до преди девет години и аз не знаех за чудесата й,на които все още може би има живи свидетели.
Беше през лятото на 2000-та година,около 15-ти август.По това време прочетох статия за чудесата на тази Богородична икона в един от общинските ни вестници .Аз съм вярващ човек и реших да отида до манастира и да се помоля за изцеление....Страдах от на пръв поглед дребно заболяване и някак си не смеех да се моля за лечение от такова нещо.Казвах си,че хората имат много по-сериозни болести и в тези случаи се търси подкрепа от Бога.Но този път реших и аз да опитам.
Единадесет години с какво ли не се лекувах и какви ли не диагнози ми даваха и отхвърляха.Дори за малко бях и в болница,но уви ....секретът от носа ми така и не спираше и за ден. Бистър като вода.На снимката не показваше наличие на синузит.По принцип не съм и алергична към нещо...След раждането на детето ми се получи.Непосредствено и без видима причина.Усили се много след три месеца/прекарах вирусно заболяване/.Сутрин ,за да направя храна тогава на бебето си,трябваше да си слагам маска,защото секретът течеше като чешма непрекъснато.След час-два влизаше в някакво по-нормално състояние. И така от 1989-та до средата на 2000-та година.Правих нагревки и инхалации,но никакъв резултат.....Докато не се отправих към манастира,за да се помоля на иконата,та и на мен да помогне.По пътя си мислех за онова глухонямо дете,което е проговорило пред нея. Та това е станало в наши дни!Не е в някоя далечна година и да се говорят легенди... С тези мисли влязох в нашия Казанлъшки манастир и докато се оглеждах пред затворените врати на църквата в двора,насреща ми изведнъж се появи калугерка.Попита за какво съм дошла.Разказах й за неволите си.Тя ми рече,че няма защо да отваря църквата,понеже е в ремонт и не работи.Но ето,че сякаш Господ я е пратил и ще ми помогне,защото и тя страдала от същото....Набързо ми даде диагноза и лек.Каза,че имам леко възпаление на синусите,макар и да не се засичат от рентгена.Да правя инхалации на пара с канела.После да намокря с ракия памуче /на пръчица/ ,да го овалям с нишадър и да го пъхна в ноздрите.След като изтече секретът от манипулацията , да намажа мястото с ментолов вазелин от аптеката......Благодарих и си тръгнах.
Изпълних всичко както ми се каза.До десет дни секретът пресъхна.Вече девета година не страдам от подобно нещо.Ако получа хрема,следвам предписанията на калугерката и бързо се оправям.
Това за мен е поредното чудо на Казанлъшката Богородица.До сега го разказвах на приятели,но спонтанно реших да научат за него повече хора.Божията майка е доловила мислите ми от разстояние преди да застана пред нея и веднага е изпратила необходимия човек.Дано и самата дадена ми рецепта да помогне на мнозина!

Please Вход to join the conversation.

  • Smilen
  • Visitor
  • Visitor
04 Юли 2009 13:10 #25766 by Smilen
Слава Богу, че сте се оздравели. И аз дълго време страдах от същото заболяване. Беше с променлива интензивност, но имаше моменти, когато беше точно, както сте го описали. Секретът беше чиста вода. Уж имаше слаба алергия към кучета, но се появяваше и без да контактувам с кучета. Пробвал съм какво ли не, но без абсолютно никакъв успех. След като приех Свето Кръщение започна да отслабва и постепенно напълно изчезна. Не зная коя е причината, още повече че не съм отправял никакви молитви за оздравяване и даже не съм се надявал на подобрение. Благодаря на Бога, Който е лекар не само на тялотоп, но и на душата, а на най-вече на целия човек!

Please Вход to join the conversation.