Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Православен ли е българският народ?

Православен ли е българският народ? 24 Фев 2003 14:54 #228

  • Borislav Stoimenov
  • Borislav Stoimenov's Avatar
Ако българскят народ е наистина православен, защо не е имало по-сериозна съпротива, когато комунизмът решава да изкорени вярата?Става въпрос не за реакця срещу политическата система, а за защита именно на вярата.
The administrator has disabled public write access.

Re: Православен ли е българският народ? 24 Фев 2003 15:03 #229

  • n_antonov
  • n_antonov's Avatar
България е малка страна. По време на чистката след 9 септември без съд и присъда са избити стотици свещеници, т. нар. Народен съд е добавил още няколко стотин. Как мислиш, дали не са се съпротивлявали? Доскоро по БНТ имаше едно предаване "Пътят към Голгота" - в памет на свещениците, които са убити от комунистическия режим. Можеш да прочетеш един сценарий за един брой на предаването, на който автор беше моята съпруга. Обърни внимание и на документите, от които става ясно, че истинските духовници са били "подменяни" с идеологически проверени.

http://www.logos.goto.bg/index.php?topg ... ntentid=22

Предаването вече го няма, не се вписва в новото време и в тенденцията на тотална рекомунизация на страната. Никой не иска да помни какво и било, нашият народ не обича да помни. Такова избиване, каквото е имало у нас, никъде не се е случвало. В останалите комунистически страни като Румъния и Югославия самите комунистически власти не са позволявали такава гавра с народа, каквато е имало тук. Само у нас държавата се е "управлява" така директно и открито от Москва и само тук е имало такива кръвожадни извращения. Фактите са си факти.
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]