Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Защо няма никакъв отклик?

Защо няма никакъв отклик? 06 Апр 2008 11:03 #22493

 • maycal
 • maycal's Avatar
Ето нещо като министатия, която написах в един клуб и помествам и тук.Тя е за (и всъщност това е "министатията"):


".... всички недосетливи и/или пасивно горделиви,безидейни (но не смирени) хора, които евентуално са подминали с псевдо аристократично пренебрежение?, отегчение? и безразличие? моя почин за изпращането на писма да митрополита, продължение на ИРОНИЧНО-САРКАСТИЧНИЯ стил на в-к "Църковен егоист"..., хора нямащи усета , знанието и културата да видят елемента на юродивост (по-осведомените нееретици и еретици са чували за това явление, което всъщност, естествено, не ми е присъщо -не съм достоен за него!) в тази "афера", който съзнателно се опитах да вмъкна, съобщавам един факт-днес в пощата си намерих следното писмо от "Двери", посочващо брой 2 на в-к "Църковен егоист", завършващо така:

P.S. Ne zabraivaite da razglasite novinata, dokato vse oshte e parvi april!

Та, искам да кажа, явно от "двери" са разчитали на читатели, да се пораздвижат малко блатни води, и се надявам, че аз вероятно съм неоправдано скептичен и несправедливо едва ли не обвиняващ "християни", когато си мисля, че от еснафско, криворазбрано "благочестие" и най-вече поради пасивна балканска нерадивост, затлаченост!?, малко хора са отделили 30 секунди за да се опитат да дадат вест на този митрополит, че трябва да внимава какво върши, че не е недосегаем идейно самодържец!" :o
The administrator has disabled public write access.

Re: Защо няма никакъв отклик? 07 Апр 2008 23:59 #22501

 • Златина
 • Златина's Avatar
maycal, в. "Труд" даде гласност на нашите "новини" и се спря тъкмо на пловдивските. Така че митр. николай е най-надлежно уведомен и "много огорчен", според неговите думи. Ако не бяха влязли в първоаприлския преглед на "Труд", едва ли владиката щеше да отдели толкова внимание, но сега да. Едва ли обаче е реагирал така, както ти се надяваш. :)
The administrator has disabled public write access.

Re: Защо няма никакъв отклик? 08 Апр 2008 00:35 #22502

 • В. Каравълчев
 • В. Каравълчев's Avatar
Отклик ли? Евентуално би имало някакъв неадекватен както винаги отклик, когато нещата в църковния ни кораб стигнат до:

Почти сме там, трябва ни само още малко водица и зел че някой се сетил да дрънне едно тИлефонче...

:!: кликни върху снимката за по-голям размер :!:
The administrator has disabled public write access.

Re: Защо няма никакъв отклик? 08 Апр 2008 12:15 #22506

 • Kosio
 • Kosio's Avatar
 • Offline
 • Administrator
 • Posts: 2255
 • Thank you received: 39
Да, ходил в редакцията на "Църковен вестник" да издирва жена ми да обяснява, че е "много огорчен". Тя горката нямаше нищо общо с конкретния материал за автомобила му, който беше написан в нейно отсъствие от София, за щастие и още беше в провинцията, когато дядото дошъл да споделя огорчението си... та се разминали. :-) )

BTW можеше да е и по-хард. Никой дори не спомена за джипа "Шевролет" на дядото. Все пак трябва да остане нещо и за "Църковен егоист", бр. 3.
"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]