Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Попът от тролей № 9

Попът от тролей № 9 03 Ян 2008 05:08 #21332

  • nevg
  • nevg's Avatar
Какво мислите за този случай?

https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=211673

Попът от тролей № 9: Контрольорите са "духовни изнасилвачи"!

Свещеникът, който беше обвинен, че е налетял на бой с контрольори в столичен тролейбус, може да подаде жалба срещу Столичната компания "Градски транспорт". Според твърдения на участвалите в схватката на 28 декември миналата година контрольори отец Марио Йонов е бил пиян.

Пред "Дарик" радио свещеникът заяви, че от компанията са изнесли некоректно информацията по случая. "Ще заведа жалба, ако адвокатът ми ме посъветва да го сторя", обяви отец Йонов. Той беше арестуван след меле в тролей № 9 при опита си, според него, да защити редовна пътничка от грубото отношение на проверяващите. Според контрольорите обаче дамата не била изрядна.

По думите на отец Марио Йонов инспекторите в градския транспорт на София извършват „духовно изнасилване” като малтретират и рекетират пътниците. Той разказа, че повод да се намеси в конкретния случай била подмяна на редовния билет на момичето с друг, за да бъде изнудена да плати глоба, което обаче е трудно доказуемо. Свещеникът не уточни дали първи е нанесъл удар на проверяващите, но категорично твърди, че не е бил пиян.

Като доказателство за това отецът обясни, че в ареста никой не му е правил проба за алкохол. На въпрос отива ли на един Божи човек да се бие, отец Йонов даде пример с исторически фотографии, на които свещеникът стои в средата на чета със затъкнати в пояса нож и пистолет. "Имам дъщеря на 14 години и искам да знам, че ако изпадне в такава ситуация, ще станат хора и ще я защитят", добави той. "Реагирах адекватно, не се срамувам, не съжалявам и, ако пак видя същото безумие в градския транспорт, пак ще защитавам рекетираните и онеправданите", категоричен беше Йонов.
The administrator has disabled public write access.

Re: Попът от тролей № 9 06 Ян 2008 03:42 #21377

  • alexey stambolov
  • alexey stambolov's Avatar
Мисля, че принципно свещеникът е постъпил правилно, като се е опитал да защити жената. Но, за съжаление, в това си добро намерение е стигнал до саморазправа, която е абсолютно недопустима за човек с неговото положение. Свещеникът е духовен баща и като такъв трябва да лекува човешките души (и тела), а не да ги наранява.
The administrator has disabled public write access.

Re: Попът от тролей № 9 06 Ян 2008 12:14 #21379

  • n_antonov
  • n_antonov's Avatar
Не знам точно как се е случило, но подобна постъпка е незряла и издава проблем с контролирането на гнева. Всички сме хора, понякога си изпускаме нервите, но е глупаво да толерираме подобни постъпки и да ги превръщаме едва ли не в житейски принцип.

Понеже става дума за духовните изнасилвачи, тук е мястото да отбележим, че сред клира има много такива (не говоря за героя от новината, когото не познавам и за когото не знам нищо) и ако ще коментираме този проблем, би следвало да го разгледаме в този му аспект.

Точно контрольорите такива не могат да бъдат. Могат да бъдат хулигани, простаци и т.н. но именно духовни изнасилвачи могат да бъдат в най-голяма степен точно тези, които излизат с претенцията, че са в състояние и приемат за основна своя задача да се занимават с душите на хората.

А единствен духовен Лечител е Христос, ако трябва да бъдем честни.
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]