Мобилно меню

помощ!

  • Anonymous
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
21 Фев 2007 13:05 #17418 by Anonymous
помощ! was created by Anonymous
драги съфорумници братя в Христа исках да ви споделя че мойте съученици всеки ден ме тероризират!!!всеки ден не спират да ме тероризират!!!!!!какво ли не измислят-че съм бил луд че съм бил тъп или че съм бил побъркан с психични разстройства!!много ви моля помогнете ми със съвети какво да правя!!Моля ви помогнете ми със съветите ви защото се побъркваМ!!!!!това е редовен тормоз всеки ден!!!!!Побърквам се!!!!!!моля ви кажете ми какво да правя със такива антихристи и такива лоши хора!!!!!!кажете ми !!!!!моля ви!!!!! !!

Please Вход to join the conversation.

More
21 Фев 2007 18:20 #17428 by Kosio
Replied by Kosio on topic Re: помощ!
Едва ли бихме могли да ти дадем някакъв конкретен съвет, ако не знаем повече за теб и училището ти. В кой клас си, къде учиш?

Преди много години, когато учех в обикновено районно училище, аз имах доста проблеми със съучениците си и без да съм бил "вярващ". Жена ми, например, твърди, че никога не е влизала с конфликти, докато е била в училище. А аз, за сметка на това, имаше месеци, когато всекидневно или се връщах с насинено око, или обратното - на вратата ни звъняха майки на други деца да се оплакват от мен. Сега ми е ужасно смешно, но тогава - ох!

Естествено, че донякъде си е от човека, но любопитното е, че проблемите секнаха като с магическа пръчица, когато кандидатствах в елитна гимназия и влязох там!!! Така че всичко много си зависи и от средата. Помни това, защото изборът на среда много зависи от теб, това наистина можеш да контролираш!

От висотата на годините бих могъл да кажа единствено един твърде тривиален съвет, който няма нищо общо с вярата. Обикновено коренът за тези проблеми са различията, а не в личния ти светоглед сам по себе си, агресията търси начин да се прояви, всичко останало е само повод. Просто избягвай тези, които те тормозят и в никаъв случай не ги "назидавай и поучавай", нито воювай, нито търси специално общуване. Когато веднъж някой те обиди жестоко и прояви явна подлост - отпиши го, задраскай си телефонния му номер, от там нататък само делови контакти и толкова. Общувай си с учителите и си намери 1-2 приятели, за останалите да не ти пука. А за да си приятел с някого, трябва да са изпълнени следните 2 условия: 1) трябва да имате някакви общи интереси 2) трябва да можете да разчитате един на друг. Знам, че звучи твърде тривиално, но понякога тривиалните неща са най-трудните за разбиране.

НЕ ОБИЖДАЙ НИКОГО, НЕ ОСЪЖДАЙ НИКОГО! ПРЕСТАНИ ДА НАРИЧАШ АНТИХРИСТИ УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО НЕ ТЕ РАЗБИРАТ! Така не се дистанцираш и вредиш на себе си!

Никак не е лесно и може би всекидневно трябва да молиш Бог (пламенно и съвсем кратичко) да ти дава сили. Но това трябва да си остане между теб и Бог. Добре е в тези случаи човек да проявява свян и дискретност, както при общуването с приятели - винаги е добре да знаеш, че можеш да разчиташ, че приятелят няма да издаде тайна на враговете ти. Вярата е нещо много дълбоко и интимно, а не нещо, което да размахваме пред съучениците, за да се изтъкваме. Ако те провокират да участваш в подобни разговори - прави го само когато обстановката е спокойна, когато си сигурен, че интересът е искрен, когато компанията е най-много от 2-3 души (броейки и теб!) и когато в компанията не присъстват хора, които са те тормозили. Иначе просто не говори за вярата си - мълчи като герой, завързан за стената и толкова.

Ако нещата са съвсем крайни, имам достатъчно връзки в училищата в София. Но в повечето подобни случаи ученикът може да се оправи сам - сметни го за възможност да затвърдиш вярата си и да формираш мъжество в характера си.

Поздрави в Христа и успех!
Помни, че Бог никога не допуска изпитания, които не можем да издържим!

P.S. А, и още нещо, като стана дума за приятелство! Има едни приятели, с които дълго можеш да си разговаряш, които могат да ти разказват интересни неща и които никога няма да те изоставят. Това са добрите книги! Научи се да четеш повече и *качествени* книги - способността да общуваш с книгите си е цяла наука! В началото задължително започни с по-тънките като "Малкият принц", след това премини на по-дебелите.

"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd

Please Вход to join the conversation.