Мобилно меню

За истинските чудеса

More
26 Сеп 2006 23:19 #14393 by hanna
Здравейте,

Вярвам, че повечето ни участници във форума са запознати с онова, което се разправя като станало чудо с един сириец, който след като бил убит с нож и разчленен, вместо да бъде веднага заровен от своите убииции, трупът му бил сложен в багажника и така те пътували с трупа в багажника докато полицейски патрул не ги спрял. Каква била изненадата обаче когато полицаите отворили багажника, от който още капела кръвта на сложения вътре разчленен човек, когато намерили този човек цял-целеничък. Дотук - добре, няма роблем! Нелепото в случая /освен невероятното, че убииците вместо да погребат трупа ги обхванала колективна лудост да не заровят трупа и уликите, ада ги разнасят по пътищата на Сирия!/ е че възкресеният казал: "Мен ме възкреси св. Богородица" /дотук всичко за мен е добре!/, "и ето, вижте тя сега ми заши последния шев"! Какво нелепо нещо! Нима света Богородица ако възкреси човек ще се нуждае от шевове зада съшие раните му? Не мисля. Ето, къде този разказ най-явно показва своята нелепост и абсурдност.
За разлика от този случай бих искала да ви опиша един случай на чудо от тъмния 13 век, когато, особено католиците, биха повярвали и на далеч по-големи нелепости от разказът за зашития от Богородица сириец. За какво става дума - за едно чудо на св. Франциск.
Един човек бил прободен от стрела в окото и тя влязла доста навътре в главата. Никой тогавашен лекар /началото на 13 век/ не можел да му помогне. Стенещият от болка човек се помолил горещо на св. Франциск. Тогава на сън му се явил св. Франциск и му казал, че стрелата най-лесно може да се извади от страната на черепа, а не от окото. На другия ден лекарите с лекота направили точно това...
Това е чудното в чудесата, че те се случват някак си естествено като съхраняват естествения порядък на нещата доколкото това е възможно.
И още едно чудо от 23 август тази година. Въпреки, че го пиша аз, то се случи за моя приятелка - нашата форумничка Гергана. Та заедно с Гери, Цвети Николова /съпругата на нашия форумен домакин/, Мими Николова /дъщеричката на Цвети и Никола/ и Динета се запътихме към Рилската св. обител. Гери и Динета искаха да продължат пътуването си с екскурзия в самата планина на палатки като искаха непременно да намерят една група приятели на Гери, към която да се присъединят. Докато пътувахме бях свидетелка как Гери многократно опита да се свърже с нейните приятели, но нямаше покритие... Въпреки, че бе малко притеснена, Гери не каза нищо. Влязохме в манастира, но поредното разочарование за Гери и Динета беше, че един от братята /чието име не ще спомена/ отказа да отвори мощите на св. Йоан с довода, че не можел да ги отваря за всеки в манастира... На мен ми стана много мъчно, понеже много обичам св. Йоан, но си помислих и бях убедена, че св. Йоан няма да остави нещата така и някак си ще прояви благостта си към Гери и Динета. За да не губим ценно време /беше около 14 ч. след обяд/ тръгнахме нагоре към пещерата на св. Йоан и след около час и половина стигнахме догоре. Помолихме се в храма, някои влязоха и в пещерата, отпихме от аязмото и се качихме до камъка. Там горе не сме се молили кой знае колко, само 2 пъти изпяхме тропара на св. Йоан Рилски. На слизане от скалата стана обаче едно чудо. Гери срещна на пейката пред пещерата един свой познат от групата, която търсеше, а после намери и цялата си група, които малко по-късно /когато ние с Цвети и Мими слизахме към манастира/ дошла и цялата група на пещерата...
Наглед, нищо чудно - двама хора /а по-късно и цяла група хора/ се оказват по едно и също време на едно и също място, а именно пещерата на св. Йоан. Всичко стана така естествено, че отначало някой може да каже "Ами, просто случайност..." Но, дотук ще са тези, които обичат случайностите.
Аз веднага се замислих над следнитя факт - какъв е шансът /случайността/ хора да се срещнат и то в Рила планина /това не е пл. "Св. Неделя"/ и то без предварителна уговорка? Бих казала ами такъв, какъвто да намериш кърфица в огромна купа сено... Но Гери срещна именно тази кърфица в купата сено... За мен е явно, че светиите използват най-естествените начини за да правят чудеса в Божието име!
Поздрави!

P. S. Извинявам се, че пиша от името на Гери, но тя сама ще потвърди както случилото се, така и убежденето си, че това и за нея беше чудо!

נר לרגלי דברך

Светило за нозете ми е Твоето слово /Пс. 119/118:105/

Please Вход to join the conversation.

 • Gergi
 • Visitor
 • Visitor
27 Сеп 2006 11:55 #14423 by Gergi
Replied by Gergi on topic Re: За истинските чудеса
Ани, много ти благодаря :-) -) )

И както казваш не сме се молили много, макар че аз от време на време призовавах св.Иоан и в манастира и в параклиса на гроба му. Когато вече видях познатият човек, на който дори не помних името не можех да повярвам, че го срещам :-) -) D -) -) )

Please Вход to join the conversation.

 • Visitor
 • Visitor
27 Сеп 2006 12:32 #14426 by

Аз веднага се замислих над следнитя факт - какъв е шансът /случайността/ хора да се срещнат ...


сещам се за една мисъл по този повод: "Случайността е това, което Бог използва, за да остане анонимен".

behave,
пламен

Please Вход to join the conversation.

More
04 Окт 2006 21:45 #14710 by hanna
Replied by hanna on topic Св. Франциск
Здравейте,

Днес се чества св. Франциск Асизки. На всички, които вярват че той е свят, понеже е обичал Христос и не е познавал Православието е извинен за католицизма си, честит празник от мен!

נר לרגלי דברך

Светило за нозете ми е Твоето слово /Пс. 119/118:105/

Please Вход to join the conversation.

 • icobgr
 • Visitor
 • Visitor
27 Окт 2006 06:24 #15174 by icobgr
Replied by icobgr on topic Re: За истинските чудеса

Здравейте,
"Мен ме възкреси св. Богородица" /дотук всичко за мен е добре!/, "и ето, вижте тя сега ми заши последния шев"! Какво нелепо нещо! Нима света Богородица ако възкреси човек ще се нуждае от шевове зада съшие раните му? Не мисля. Ето, къде този разказ най-явно показва своята нелепост и абсурдност.


И защо да е абсурдно? Нима на Бог му беше нужна кал за да създаде човека? Нали създаде цялото мироздание от нищото. Чудесата са според вярата на човека. Например някой има силна вяра, помолва се на Бог и бива изцелен на момента, друг няма толкова силна вяра отива до свети мощи например докосва се за тях и пак бива изцелен. Дали мощите са го изцелили или Бог? Не, но неговата вяра. Нима Бог не спря естествения ход на слънцето? Така че недей да даваш такива клалификации. Когато кажем че едно чудо, което е направил Бог, не е от Него, обиждаме Бога.

Please Вход to join the conversation.

 • Akte-X
 • Visitor
 • Visitor
27 Окт 2006 15:40 #15196 by Akte-X
Replied by Akte-X on topic Re: За истинските чудеса
За чудесата ...

Има много чудеса - най-честото чудо което Бог прави е да изцелява.

Преди 2 години имаше една жена с рак на стомаха и рак на женските полови органи - и лекарите и дадоха не много добри надежди...след 1 операция имаше разсейки и тя се чудеше какво да направи. Споменах й ,че в Бургас се организира общо младежко (с младежите от цяла България) и че ще има изцеляване. Тя дойде ,но беше скептично настроена - изповядваше исляма! Изчака да свърши ми ви вдигна страхотен скандал - как съм могла да я заведа на такава сбирщина на сектанти - тъй като тя беше приятелка на майка ми и аз не можах да и отвърна подобаващо. Замина си. След около 1 седмица пристигна отново в Бургас и дойде в къщи, сама ме помоли да я заведа (тъй като общото младежко продължаваще 2 седмици).
Заведох я и станах по време на молитва и отидох с нея при пастора който водише молитвата - казах му , че искам да се молят всички за нея и той положи веднага ръце и извика няколко пастора да направят същото. След около 10 мин . молитва за нея - тя започна да плаче - а пастора й каза . "Ходила си на гледачка.ляно ти е куршум. На ходжа си ходила. Изневерявала си на супруга си. Правила си магии на свой роднини. Слушай сега. трябва да се отречеш от това.Трябва да помолиш Бог да ти прости всичко това.Защото това в коремата(а той не знаеше защо помолих да се молят за нея) е проклятие , което Бог ти е нанесъл. Защото много хората са ти казвали за Него , но ти не си слушала" и тя започна тихо да казва , че това са грехове и иска Бог да и прости .Пастора я помоли да го изкрещи и тя го изкрещя може би 4 или 5 пъти. След това Пасторите се отдръпнаха. На следващия ден аз и майка ми отидохме с нея в болницата да и направят изследвания и лекаря и каза "Айше чудо е станало с теб. Имаше разсейки и то големи , но сега нищо няма. За една седмица всичко е изчезнало." - тя се разплака и знаеше , че не лекаря я е излекувал , а Бог!

Още едно чудо което Бог прави - Дарява хората със Святия Си Дух :)

Please Вход to join the conversation.

 • Harry
 • Visitor
 • Visitor
27 Окт 2006 17:11 #15197 by Harry
Replied by Harry on topic Re: За истинските чудеса
Akte-X, какво ще направиш, ако някой свали огън от небето? Ще му повярваш ли?

От коя църква са били пасторите, за които разказваш?

Please Вход to join the conversation.

 • Akte-X
 • Visitor
 • Visitor
27 Окт 2006 22:03 #15207 by Akte-X
Replied by Akte-X on topic Re: За истинските чудеса
Пасторите бяха от евангелски църкви - както и пастора Бени Хин.

Огън от небето ... и самолетите откриват огън ... точно огън като огън... мъжете тука дето са ходили в казарма...могат да потвърдят ,че един самолет като стреля наистина излиза огън от барута :) ...

Вяравам в Бог ...той е дал личбите които ще бъдат когато Той дойде.
Падане на всетилата - кървава луна - грабването (най-силното).

Може да не ти се вярва на това което написах - разказа за жената.
Истина е .

Please Вход to join the conversation.

 • Anonymous
 • Visitor
 • Visitor
27 Окт 2006 22:44 #15210 by Anonymous
Replied by Anonymous on topic Re: За истинските чудеса
Препоръчвам ти да прочетеш книгата на архим. Серафим (Алексиев) +
'Болна и здрава мистика'.

pravoslavie....ystica.htm

Поздрави!

Please Вход to join the conversation.

 • Anonymous
 • Visitor
 • Visitor
27 Окт 2006 22:47 #15211 by Anonymous
Replied by Anonymous on topic Re: За истинските чудеса
И също така:

pravoslavie....menia.html

Please Вход to join the conversation.

More
27 Окт 2006 22:55 #15215 by hanna

И защо да е абсурдно? Нима на Бог му беше нужна кал за да създаде човека? Нали създаде цялото мироздание от нищото.


Именно заради това на Бог, а и на света Богородица не им е необходимо да кърпят някого с шевове, а проскто си го възкресяват!

נר לרגלי דברך

Светило за нозете ми е Твоето слово /Пс. 119/118:105/

Please Вход to join the conversation.

More
27 Окт 2006 22:57 #15216 by hanna

Така че недей да даваш такива клалификации. Когато кажем че едно чудо, което е направил Бог, не е от Него, обиждаме Бога.


Ами това, което визирам за мен не е чудо, а се предлага като такова. Така, че аз не отричам Божиите чудеса, а нереални случки, които ни се преставят като Божи чудеса.

נר לרגלי דברך

Светило за нозете ми е Твоето слово /Пс. 119/118:105/

Please Вход to join the conversation.

More
27 Окт 2006 23:05 #15217 by hanna

Заведох я и станах по време на молитва и отидох с нея при пастора който водише молитвата - казах му , че искам да се молят всички за нея и той положи веднага ръце и извика няколко пастора да направят същото. След около 10 мин . молитва за нея - тя започна да плаче - а пастора й каза . "Ходила си на гледачка.ляно ти е куршум. На ходжа си ходила. Изневерявала си на супруга си. Правила си магии на свой роднини. Слушай сега. трябва да се отречеш от това.Трябва да помолиш Бог да ти прости всичко това.Защото това в коремата(а той не знаеше защо помолих да се молят за нея) е проклятие , което Бог ти е нанесъл. Защото много хората са ти казвали за Него , но ти не си слушала" и тя започна тихо да казва , че това са грехове и иска Бог да и прости .Пастора я помоли да го изкрещи и тя го изкрещя може би 4 или 5 пъти. :)


Здравей,

Не ми харесва отношението на тези пастори към жената защото много обичам случката в Йоан 8 глава. Нали се сещаш - за жената хваната в прелюбодеяние... Тази Айше след като е изстрадала от рака се е опитала да потърси помощ от Христос. Само и единствено заради това този пастор дори да е прозорливец, не е трябвало по такъв начин да я изобличава за греховете й. Още по-нелепо е да се каже, че Бог я е проклел... Най-отблъскващото е, че са карали жената да крещи /sic!/ по четири-пет пъти греховете си. Не виждам нищо евангелско в поведението на дадените пастори. Защото В Ис. 42 за Месия се казва, че няма да строши преломена тръст и няма да доугаси тлеещ лен. Той няма да вика и да се кара... особено на грешници, които съзнавайки своята немощ търсят помощ и лечение от него. Христос би изцелил тази жена без да разкрива "на яве" греховете й. Просто щеше да й каже: "Върви си и недей греши вече". Кажи ми кога Христос пред всички каза греховете на някого? Нима започна да изброява греховете на жената прелюбодейка от 8 глава? А дори жената самарянка /Йоан 4 гл./ я изобличи насаме затова, че сега живее с човек, който не й е мъж, а не пред достатъчно свидетели. Ето, това е разликата между Христос и дадените пастори!
А що се отнася до чудото, аз вярвам че Бог е помогнал на жената заради нейната вяра и заради унижението на човешкото й достойнство /да разкрият греховете й пред всички/, които е изтърпяла от пасторите!

נר לרגלי דברך

Светило за нозете ми е Твоето слово /Пс. 119/118:105/

Please Вход to join the conversation.

 • n_antonov
 • Visitor
 • Visitor
27 Окт 2006 23:11 #15219 by n_antonov
Replied by n_antonov on topic Re: За истинските чудеса
Тия пастори голяма тояга трябва да изядат... !

Please Вход to join the conversation.

 • Zlatkov
 • Visitor
 • Visitor
27 Окт 2006 23:47 #15230 by Zlatkov
Replied by Zlatkov on topic Re: За истинските чудеса

Тия пастори голяма тояга трябва да изядат... !


Абсолютно! Обсебени хорица! Ама те си вярват напълно! Проста да падладееш - както казваше една русиянка!

Please Вход to join the conversation.

 • Vladislav
 • Visitor
 • Visitor
28 Окт 2006 03:06 #15239 by Vladislav
Replied by Vladislav on topic Re: За истинските чудеса
Привет!

Пасторите бяха от евангелски църкви - както и пастора Бени Хин.

Akte-X, Бени Хин е недолюбван от немалко протестанти и има достатъчно сведения за измами и големите му сметки. Всъщност случило ли се е по-голямото чудо тази жена да се обърне към Христос или все още се кланя на Алах?

Please Вход to join the conversation.

 • Harry
 • Visitor
 • Visitor
28 Окт 2006 03:17 #15240 by Harry
Replied by Harry on topic Re: За истинските чудеса
Извършването на чудеса не може да бъде основание за нас, християните, да вярваме в една църква или не. Св. ап. Павел е казал:
“8. Но ако дори ние, или Ангел от небето ви благовестеше нещо по-друго от това, що ние ви благовестихме, анатема да бъде.” (Гал. 1:8)
В Откровението е писано:
“12. И с всичката власт на първия звяр той действуваше пред него и караше цялата земя и жителите й да се поклонят на първия звяр, чиято смъртна рана бе заздравяла;
13. и вършеше големи личби, та дори и огън сваляше от небето на земята пред човеците.
14. И лъстеше жителите земни с личбите, що му бяха дадени да върши пред звяра, като думаше на жителите земни да направят един образ на звяра, който има рана от меч и остана жив.” (Откр. 13:12-14)
Значи и антихристът ще върши големи чудеса. Но както учат светите отци, тези чудеса няма да са истински- като Христовите, а някак си лъжовни, неистински- но хората ще ги приемат за истински.

Akte-X, спомни си думите на св. ап. Петър:
“15. и дълготърпението на Господа нашего считайте за спасение, както и възлюбеният наш брат Павел ви писа според дадената му мъдрост,
16. както той говори за това и във всички послания, дето има някои места мъчни за разбиране, които невежи и неукрепнали изопачават, както и другите Писания, за своя си погибел.
17. Вие, прочее, възлюбени, като знаете това от по-рано, пазете се, да не би, увлечени от заблуждението на беззаконниците, да отпаднете от твърдостта си,” (2 Петър 3:15-17)
и внимавай да не изпаднеш в някоя от пагубните ереси, за които той говори.
А как можеш да избегнеш това? Св. ап Павел го казва:
“17. Подражавайте, братя, на мене и гледайте ония, които постъпват по образец, какъвто имате в нас.
18. Понеже мнозина, за които ви съм често говорил, а сега дори със сълзи говоря, постъпват като врагове на кръста Христов;
19. техният край е погибел, техният бог - коремът, а славата - в срама им; те мислят за земното.” (Филипяни 3:17-19)
“7. Помнете вашите наставници, които са ви проповядвали словото Божие, и, като имате пред очи свършека на техния живот, подражавайте на вярата им.
8. Иисус Христос е същият вчера, и днес, и вовеки.
9. Не се увличайте от разни и чужди учения; защото добре е с благодат да се укрепява сърцето, а не с ястия, от които полза не получиха ония, които ги употребиха.” (Евреи 13:7-9)

Please Вход to join the conversation.

 • icobgr
 • Visitor
 • Visitor
28 Окт 2006 08:12 #15241 by icobgr
Replied by icobgr on topic Re: За истинските чудеса

Най-отблъскващото е, че са карали жената да крещи /sic!/ по четири-пет пъти греховете си.

Хана, недей така да изопачаваш думи. Никъде не е написано че я е карал да крещи греховете си. Прочети пак поста. Карал е да крещи че се отрича от греховете си. Това е съвсем друго. И не е разказал за греховете й пред всички хора а са били само тези които са се молили за нея. Хана, знам за болни хора когато са отивали да се молят за тях, както знаеш ако не се отрчеш от греховете си Бог не може да те изцели, и не са изповядвали греховете си, казва им се накрая защо няма изцеление, и те почват да твърдят че това не е вярно и не са правили такива неща. И в крайна сметка не последва изцеляване.

Please Вход to join the conversation.

 • Akte-X
 • Visitor
 • Visitor
28 Окт 2006 17:15 #15255 by Akte-X
Replied by Akte-X on topic Re: За истинските чудеса

Тия пастори голяма тояга трябва да изядат... !


искам да те питам - православната църква разрешава ли ходенето при баячи,гледачи,чародейци, разрешава ли курбана, разрешава ли леенето на куршуми ???

hanna както писа icobgr пастора я накара да се отрче от тях...
Бог какво казва в Словото си...недейте да правите повече така и си вървете или им прати потоп , и жаби и скакалци и смърт и бездетие ... а не пише ли ,че ще праща проклятия начовека до 9-то коляно на неговия род и благословения до 1000 години ???
Бог сам използва думата ПРОКЛЯТИЕ !!!

Please Вход to join the conversation.

 • Anonymous
 • Visitor
 • Visitor
28 Окт 2006 18:59 #15258 by Anonymous
Replied by Anonymous on topic Re: За истинските чудеса

Тия пастори голяма тояга трябва да изядат... !


:D даа, и аз съм на това мнение!

Please Вход to join the conversation.

More
28 Окт 2006 20:46 #15264 by hanna
Хана, недей така да изопачаваш думи. Никъде не е написано че я е карал да крещи греховете си. Прочети пак поста. Карал е да крещи че се отрича от греховете си.

Публично се извинявам, че не съм прочела вярно :oops: ! Благодаря за забележката. Но не можеш да казваш греховете на който и да било публично! Ето това не е по евангелски!

נר לרגלי דברך

Светило за нозете ми е Твоето слово /Пс. 119/118:105/

Please Вход to join the conversation.

 • Akte-X
 • Visitor
 • Visitor
28 Окт 2006 20:50 #15265 by Akte-X
Replied by Akte-X on topic Re: За истинските чудеса
е колко публично, той и още 4ма пастора и аз - общо 6 човека.
в залата имаше около 3 или 4 хиляди човека - никой друг не е чул това което той и каза.

Please Вход to join the conversation.

More
28 Окт 2006 20:53 #15267 by hanna

е колко публично, той и още 4ма пастора и аз - общо 6 човека.
в залата имаше около 3 или 4 хиляди човека - никой друг не е чул това което той и каза.


То 6 човека не са ли публика? Акте-Х на кого Христос разкри греховете на Самарянката на някой друг или чийто и да били грехове? Нали ти мен ме подозираше в незачитане на Библията?

נר לרגלי דברך

Светило за нозете ми е Твоето слово /Пс. 119/118:105/

Please Вход to join the conversation.

 • Akte-X
 • Visitor
 • Visitor
28 Окт 2006 20:59 #15268 by Akte-X
Replied by Akte-X on topic Re: За истинските чудеса
емо общо взето на никой - но нали знаеш ,че с уста трябва да изповядаш. Та той за това и каза нещата и тя на всичко каза ,че е ходила , само и само да и се махне ракът.
Е тя видя вече на кой Бог да вярва :) )

Please Вход to join the conversation.

More
28 Окт 2006 21:32 #15271 by hanna

емо общо взето на никой - но нали знаеш ,че с уста трябва да изповядаш.


Знаеш ли, много опростенчески е да викаш: "Исус е жив!" "Алелуия" и пр. Много е лесно да приемеш Исус за личен Спасител - изговаряш едни думи - и ти казват: "Ти вече си християнин/ка". След което всички те прегръщат и целуват като християнин... Но не е никак лесно да Го носиш постоянно в сърцето Си като умираш всеки ден за страстите и похотите си, като се разпваш с Него без да очакваш от Него нищо в замяна. Православието не крещи. Защо да крещи? То може да се види кой е свят - иди до Рилския манастир и виж мощите на св. Йоан - нетленни и благоуханни са и чудотворят вече 11 века! Знаеш ли колко чудеса са записани там? А колко са незаписани само Бог знае. А и не само там стават чудеса. Защо му е на Православието да крещи когато Бог в него се прославя в него и в светиите? А нали това е свидетелството за това дали сме Христови - ако света вижда в наше лице изпълнители на Словото, а не само слушатели, мамещи себе си.
Веднъж свети Франциск решил да отида с едно чадо на проповед. И тръгнали из Асизи да проповядват. Вървяли тихо по улиците и си говорели за Бога. Минали през целия град и само поздравявали хората, без да им говорят нищо за Бога директно. Тръгнали по пътя към своято уединено място и чадото попитало св. Франциск? Отче, а кога ще проповядваме? Светецът му отвърнал - Чадо, но ние вече проповядвахме. Хората виждаха нашето бедно облекло, чуваха нашите разговори за Бога, виждаха как си говорим с любов за него и получаваха покой за душите си. Ето, това е православната проповед! Православието не е показно, не е площадно, не е театрално, не се натрапва, а просто свети с тиха светлина. Не случайно и най-древният химн е "Тиха Светлино" и е възхвала на Иисус Христос като Бог и на Отец и Светия Дух.

נר לרגלי דברך

Светило за нозете ми е Твоето слово /Пс. 119/118:105/

Please Вход to join the conversation.

 • icobgr
 • Visitor
 • Visitor
29 Окт 2006 18:06 #15309 by icobgr
Replied by icobgr on topic Re: За истинските чудеса
Ханна не мога да разбера защо се хващаш за думичката крещене. Много обичате да съдите кой какво казал или направил нез да сте били в ситуацията и да знаете как е било. Както вече писах не знаеш каква е била ситуация, съдиш по един разказ само. По някога човек има нужда да му се покажат греховете за да се покоае за тях, защото много често той не ги мисли за грях или се опитва да ги скрие.

Please Вход to join the conversation.

 • Vladislav
 • Visitor
 • Visitor
29 Окт 2006 19:58 #15314 by Vladislav
Replied by Vladislav on topic Re: За истинските чудеса
Здравей icobgr :)

Ханна не мога да разбера защо се хващаш за думичката крещене

А не смяташ ли, че едно такова "крещене" първия път е накарало да каже:

как съм могла да я заведа на такава сбирщина на сектанти

Дали тази жена не е била готова на всичко, за да бъде излекувана?
Дори да иде при хора, които сама е нарекла сектанти...

Please Вход to join the conversation.

 • n_antonov
 • Visitor
 • Visitor
29 Окт 2006 23:05 #15315 by n_antonov
Replied by n_antonov on topic Re: За истинските чудеса

Ханна не мога да разбера защо се хващаш за думичката крещене. Много обичате да съдите кой какво казал или направил нез да сте били в ситуацията и да знаете как е било. Както вече писах не знаеш каква е била ситуация, съдиш по един разказ само. По някога човек има нужда да му се покажат греховете за да се покоае за тях, защото много често той не ги мисли за грях или се опитва да ги скрие.


Точно тия забележки ги отправяш на асистент по библейско богословие в Софийския университет, с когото не ти пожелавам да се състезаваш по познаване на Библията. Много, ама много мисли, преди да си мериш познанията с hanna по Св. Писание. Ама наистина, много мисли, повярвай ми! Това го казвам на теб персонално, но имам предвид и други разни тука, които се опитват да наставляват без елементарно покритие. Просто им е бедна фантазията за какво става дума. Тук много заприлича на кой е по-най, но в дадени моменти и това е необходимо, когато хората започнат да губят обективна представа за нещата и решат, че са открили топлата вода.

А сега да ти кажа за разказа и действителността. За съжаление разказът на нашата протестантска приятелка съвпада много с онова, което са виждали собствените ни очи в един период от живота особено. На такива разкази сме били реални свидетели, така че по-леко с това "много обичате да съдите". За съдене никой нищо не е казал, а и кой какво обича е друг въпрос. Като нормален представител на вида homo sapiens все още имам право на известно мнение по някои въпроси и то особено по въпроси, в чиято област имам известни познания.

Please Вход to join the conversation.

More
30 Окт 2006 17:37 #15325 by hanna

Ханна не мога да разбера защо се хващаш за думичката крещене. Много обичате да съдите кой какво казал или направил нез да сте били в ситуацията и да знаете как е било. Както вече писах не знаеш каква е била ситуация, съдиш по един разказ само.


Здравей,

Да, хващам се за тази дума, защото да се крещи е практика при харизматиците. А иначе - прав си! Казах си мнението на базата на разказа на Акте-Х, който се надявам да е истинен!

Поздрави!

נר לרגלי דברך

Светило за нозете ми е Твоето слово /Пс. 119/118:105/

Please Вход to join the conversation.