Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Условия за участие в Двери, Двери+ и форумите (версия 13)

Условия за участие в Двери, Двери+ и форумите (версия 13) 31 Дек 2002 15:47 #95

  • n_antonov
  • n_antonov's Avatar
Предвид нарасналата популярност на форума се наложи да разширим списъка от правила за участие в дискусиите. Нуждата от това разширение е обяснима, тъй като новорегистрираните потребители, които са добре дошли, не могат да знаят какви са първоначалните цели за създаването на този форум - ползотворна и задълбочена богословска дискусия в рамките на добрия тон и колегиална добронамереност.

На вниманието на всички посетители, които искат да участват в нашите дискусии.


Преамбюл: Този форум е част от проектите "В начало беше Словото" и "Двери", поддържа се с доброволния труд на екип от няколко души модератори.

1. Всеки, който иска да участва в дискусиите, трябва първо да има регистрация в Двери или Facebook. Анонимните потребители могат само да четат. Единственото изключение е за област "Провокирани", която е предназначена за обсъждане на статиите в "Двери".

2. При всяко посещение в някоя от останалите области на форума, трябва да влизате с името и избраната от вас парола или през Facebook.

3. Имената на потребителите следва да са скромни, ненатрапчиви и да не съдържат послания в себе си. Забранява се аватарите да бъдат религиозни икони. Потребителите, регистрирали имена, сходни с тези на вече утвърдени участници във форума, ще бъдат учтиво подканени да си ги сменят.

4. Старайте се всяко ново мнение да добавя по нещо смислено към вече започнатите дискусии. Не превръщайте форума в чат. За тази цел имате на разположение специална компонента в дясната колона на сайта. Не използвайте форума ни за да оптимизирате сайтовете си в търсачките, без неестествени връзки!

5. Писането на кирилица е задължително! Неуважението към българския език не се толерира, участниците във форума следва да се стараят публикациите им да имат достатъчно добър правопис! Изключения се допускат единствено за чуждестранните посетители. Текстове, написани видимо неграмотно, могат да бъдат изтривани или прередактирани от модераторите без предупреждение! Забранява се крещенето по какъвто и да е било повод (писането на повече от няколко думи само с главни букви) .

6. Добрият тон - преди всичко. Открито невъзпитани участници ще бъдат безкомпромисно изключвани от форума, а дискусии, съдържащи лични квалификации по адрес на други участници или трети лица, ще бъдат изтривани без предупреждение. Изтриват се и изказвания, подтикващи към религиозна, расова, класова или национална омраза и нетърпимост!

7. Умишленото и преднамерено разпространяване на учения и възгледи, чужди и отричащи православната християнска традиция, е забранено!


Тези мерки са взети, единствено и само за да гарантират спокойствието и удобството на участниците във форумите, и са необходими за улесняването на контрола, ако се установи, че отново недобросъвестни лица се опитват да злоупотребяват с нашето гостоприемство.
Last Edit: 13 Авг 2014 23:37 by Kosio.
The administrator has disabled public write access.

Политика за защита на личната информация и сигурността 04 Фев 2013 21:04 #33115

  • Kosio
  • Kosio's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Posts: 2255
  • Thank you received: 39
Защита на личната информация и сигурността в Двери, Двери+ и форума "В начало беше Словото" (версия 1.01)


Системни записи, съхраняване и защита

За целите на управлението на сайта Двери БГ се събира информация за статистически цели. Двери БГ използва специализиран софтуер за създаването на кратка статистика, за да се прецени коя информация е повече или по-малко интересна или за да се идентифицират работата на системата или проблемните зони. Информацията, събирана за Вашето посещение на уеб-сайта е следната: името на интернет доставчика, чрез който влизате в Двери БГ, IP адреса Ви, датата и времето на посещение на сайта, както и стандартните полета във файла access.log на програмата Apache HTTP Server, която е най-популярния Web сървър в момента.

Заради сигурността на сайта и за да сме уверени, че услугата е достъпна за всички потребители, Двери БГ използва специализиран софтуер за да наблюдава трафика в мрежата и да разпознава незаконни опити за въвеждане или промяна на информация или за причиняване на щети. Двери БГ си запазва правото да използва IP адресите на потребителите за разкриване идентичността им в случаите, когато това е необходимо в изпълнение на закона и юридически процедури (включително в случай на потвърдени сигнали за измама и тормоз, както и груби нарушения на авторските права, които са наказуеми деяния). С изключение на гореспоменатите цели, не се правят други опити за идентифициране на лицата или на техните навици.

Външни броячи и облачни услуги за статистика. Вмъкнати скриптове и изображения

Освен информацията, съхранявана в сървъра на Двери, използваме и следните външни броячи: tyxo.bg, bgcounter, hristianstvo.ru и google analytics. Това означава, че статистическата информация за посещенията Ви се съхранява и на техните сървъри, макар и за кратко време, преди да бъде унищожена. В повечето време статистиката от посещенията в тях се представя в консолидиран вид, но е възможно понякога информация, която Ви идентифицира да бъде изнесена публично за кратко време (пример: "Последни 20 IP адреса", "Последни 20 Proxy сървъра"). Въпреки, че сме се постарали да използваме единствено уважавани и доказани броячи, ние не можем да носим отговорност за начина на обработка и съхранение на информацията в сайтове, които не са под наш контрол.

С цел по-добрата интеграция с мрежите facebook, twitter и google plus, възможно е browser-ът Ви да зареди скриптове и изображения от посочените социални мрежи, чрез които отново може да бъде индентифициран адреса Ви и рефериращия сайт. Въпреки, че сме се постарали да се интегрираме единствено с уважавани и доказани социални мрежи, този случай отново не можем да носим отговорност как се съхранява и обработва информацията Ви, тъй като тези сайтове не са под наш контрол.

Конфиденциалност на контактната информация на потребителите

Ако сте предоставили на Двери БГ лична информация чрез електронна поща или сте попълнили телефон за връзка, ние можем да използваме същите само за лична комуникация до Вас във връзка с проектите на сайта и съгласно изискванията на чл. 16 от Закона за електронното управление (Обн., ДВ, бр. 46 от 12.06.2007 г. - в сила от 13.06.2008 г.)

Двери БГ изрично уведомява, че няма лица или организации, които могат да получават лични данни на потребителя с рекламни цели, без неговото изричното съгласие.

Публичност и конфиденциалност на информацията във форума и останалите услуги тип "общност"

Личната кореспонденция е строго конфиденциална и няма да бъде нарушавана, променяна или четена без изричното съгласие и/или указание на потребителя.

Обновленията на статута в Двери+, съобщенията във форума, както коментарите под публикациите и записите в директорията са достъпни публично в Интернет и може да се индексират в търсещите машини като google и bing. Полетата, които са посочени като публични по време на регистрацията в Двери БГ могат да бъдат четени и от други потребители, полетата, които са скрити са достъпни единствено за редакционния екип.

Правото на анонимни коментари и публикации в Двери е силно ограничено, но в редките случаи на изключения е възможно за анонимните потребители, пожелали да добавят текстове да бъдат изнесени публично първите 3 цифри от IP адреса им (като четвъртата цифра остава скрита). Тази информация много рядко е достатъчна за да бъде идентифициран потребителя, но в много от случаите с помощта на нея могат за да бъде намерени интернет доставчика, държавата и града.

Съобразно Закона за защита на личните данни в сила от 01.01.2002 г., потребителят има право на достъп до собствените си лични данни, които е въвел при ползване от него на услугите, както и на поправка на тези данни. Поправката се осъществява и по автоматичен начин чрез менюто "настройки" на мрежата "Двери+" - във всеки един момент собственикът на акаунта може да променя или трие собствените си данни.
"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd
Last Edit: 05 Фев 2013 20:43 by Kosio.
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]