Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Сълзите на една майка

Сълзите на една майка 22 Юни 2014 15:52 #37553

  • alfeniks
  • alfeniks's Avatar
Неотдавна прочетох във Фейсбук за няколко случая с деца, взети от родителите им /предимно от самотни майки с не много богат умствен потенциал/, от узаконената държавна организация, наречена "Закрила на детето" и давани в приемни семейства?! Всичко това под разни благовидни предлози и напълно приемливо обосновани мотивировки, че всичко това се прави за доброто и благополучието на детето.
До тук добре! Какво става обаче по-нататък?Призовават се родителите в техни си води и възползвайки се от неграмотността им предлагат да подпишат напълно в реда на нещата чисто формални документи. Като в последствие се оказва, че с този си наивно положен подпис родителят се е отказал от родителските си права.Впоследствие детето се изземва от приемното семейство и бива давано за осиновяване в чужбина срещу определена сума!
Преди да започна своето изложение искам да се извиня, че ще запазя пълна анонимност във всяко едно отношение с оглед с нищо да не се навреди на лицето, за което искам да напиша, като Ви обещавам, че ако всичко с благословението на Бог завърши благополучно, обществото ще научи цялата истина, включително и чрез телевизията.
Случаят е следният: Преди около 3 месеца на момиче от нашия край чрез коварна измама от страна на Закрилата на детето му бяха отнети 2-те дечица под предлог, че майката и те нямали необходимите социално-битови условия! Това е истина, защото се живее бедно с детски надбавки и социална помощ. Истина е,че жилището им се нуждае от много солиден ремонт, но по какъв начин при бедността им? Дечицата де факто бяха винаги чистички, прилично облечени и никога гладни, въпреки недоимъка. Откакто са ги отнели от майката, която е мила и работлива българка, тя не ги е виждала, въпреки че по документи й е доставено право за това, Тя с право се страхува, че като отиде отново в Закрилата на детето, ще я накарат мило и с благовиден предлог да подпише подобен документ. Страхува се също така, че ако не ходи на свижданията, пак има вероятност да отнемат родителските й права поради незаинтерисованост по тяхна преценка. Поради тази причина момичето иска с право да си наеме адвокат, но няма финансовата възможност за това. Също така се опасява да се обърне към медиите, страхувайки се да не си навлече гнева на институцията, отнела й децата и още по-голяма беля! Клетата жена е сирак и няма откъде да вземе дори и в заем средства за така необходимия ремонт на къщата си, за да създаде необходимите битови условия на децата за живеене при родната си майка!
Вярвам, че добрите хора не са се свършили! Ако 1000 човека дадат по 1 лев, нещата може и да се оправят.
Моля, помогнете на тази измъчена от болка и мъка от раздялата с децата й майка, за да успее да си върне съкровищата! Бог ще Ви се отблагодари! Помогнете!!!
Прилагам данните от банковата сметка на съседката ми и името на банката, която до скоро й превеждаше мизерната сума, с която управниците ни смятат, че може да се живее:

ЦЕНЗУРИРАНО ОТ МОДЕРАТОРА

Благодаря Ви!.
С уважение: Ксения Фанко - учителка - град Стара Загора
Last Edit: 22 Юни 2014 21:47 by Kosio.
The administrator has disabled public write access.

Сълзите на една майка 22 Юни 2014 21:49 #37554

  • Kosio
  • Kosio's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Posts: 2255
  • Thank you received: 39
Здравейте,

В нашия сайт не разрешаваме публикуване на IBAN-и за дарение, преди да проверим лично истинността на всяка от историите. Моля оставете ни някакви контакти на някой не-анонимен, който може да гарантира за достоверността на информацията.

Поздрави,
Косьо
"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]