Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Които искат да помогнат.

Които искат да помогнат. 24 Ян 2011 23:25 #29868

 • Поля
 • Поля's Avatar
Към всички, които искат да помогнат.

Майка и дъщеря живеят с 40 лева на месец
The administrator has disabled public write access.

Re: Които искат да помогнат. 25 Ян 2011 00:57 #29871

 • Cemiramez
 • Cemiramez's Avatar
Поля, не дочетох статията! Просто такива информации ме убиват. Преди ги четях до края такива неща и после ревях дълго. Сега спирам в началото. По същество - аз искам да помогна, но не знам как, не живея в България. Ако съм знаела по-рано, брат ми който живее в София, щеше да отиде да й помогне, за да не гладуват по празниците! Давам си сметка обаче че еднократната помощ нищо няма да промени. На жената й трябва работа. Тук няма как да помогна.

Поздрави!
The administrator has disabled public write access.

Re: Които искат да помогнат. 25 Ян 2011 08:55 #29872

 • Поля
 • Поля's Avatar
Да разбирам те. :) То и аз съм в чужбина, и ще се пробвам да измисля нещо. Иначе след статията хората са писали доста неща и се организирват да праща дрехи или храна. То вярно, че работа и трябва на жената, но с каквото можем. Инче адрес все още няма постнат. Само една човек, който явно познава жената е дал телефона си. Там може да се попита за адреса. Телефона е 0894 36 36 81 - Краси
Само тази информация има за сега. :)
The administrator has disabled public write access.

Re: Които искат да помогнат. 25 Ян 2011 12:16 #29874

 • Cemiramez
 • Cemiramez's Avatar
Благодаря!
Поля wrote:
То и аз съм в чужбина,

Аз не съм в чужбина, аз съм си у нас, но не живея в България.

Поздрави!
The administrator has disabled public write access.

Re: Които искат да помогнат. 25 Ян 2011 12:21 #29875

 • razgovor
 • razgovor's Avatar
Имам името на жената и мобилния й телефон, изпратени ми от БТВ (от Петър Томов). Предполагам, че жената не желае да се обявяват личните й данни публично.
Мога да ги препратя на бележка или мейл на желаещите да помогнат (или те могат сами да пишат до БТВ).

edit: някой вече го е публикувал, това е номерът (в първия коментар): [url:1yyn90wp]www.blitz.bg...icle/97655[/url]
The administrator has disabled public write access.

Re: Които искат да помогнат. 25 Ян 2011 16:18 #29878

 • vladikov
 • vladikov's Avatar
Cemiramez wrote:
Поля написа:
То и аз съм в чужбина,


Аз не съм в чужбина, аз съм си у нас, но не живея в България.

Църквата и християните са си в чужбина, на път, било в България, Полша и навсякъде тук, а у дома ще са си в Царството.
The administrator has disabled public write access.

Re: Които искат да помогнат. 25 Ян 2011 17:26 #29880

 • Cemiramez
 • Cemiramez's Avatar
:) стана ми интересно, vladikov! Бихте ли обяснили малко повече това за 'царството' и за 'у дома си'?
Едновременно с това, никак не искам да се измества центъра на започнатата тема. А се чувствам свободно питайки Ви това, тъй като откакто ми беше закачен етикета 'езичница', не се притеснявам да питам и да казвам какво аз мисля и как аз виждам нещата. Та, на мене ми е толкова добре там където съм, че не искам да ходя в 'царството'. Иначе, не мога да си представя 'царсвтото' без това, което имам сега ( нямам пред вид материални придобивки) и където съм и без тези които са с мене. Изобщо не мога да си представя че ще затворя очи и всичко ще свърши, че никога повече няма да видя как залязва слънцето над хълмовете и никога повече няма да ухая тревата и цветята на пролет, или мъглата и въглищата късна есен. Не искам да живея нито ден без хората, които са ми най-близки и от време на време припомням на Бога , че искам да умра първа. Отивайки да спя, знам или може би не знам, но вярвам, имам надежда, че ще дойде утре и аз ще се събудя. Сега като гледам какво пиша и как мисля, без да се цензурирам и да се притеснявам как ще изглеждам в очите Ви, наистина съм езичница. Дори отношението ми към смъртта и вечността е като това, което мога да знам че е имал Ахилес. "Няма да умреш никога - казвам на баща си - аз няма да позволя на това! Един ден ще построя библиотека, която ще носи твоето име!" И не се притеснявам да пиша на този форум, защото се вярвам, че това което ще прочета като отговор няма да бъде като онова което ми казва свещеника 'ти нямаш Бога в църцето си'

Поздрави!
The administrator has disabled public write access.

Re: Които искат да помогнат. 25 Ян 2011 19:39 #29882

 • vladikov
 • vladikov's Avatar
Здравейте Cemiramez,
да се слагат етикети е лесно и удобно, но не вършат работа в междуличностните отношения, независимо, дали етикетът е положителен или отрицателен. защото човекът не е продукт на който да се залепи етикет, който да го изчерпва, а е богообразна личност със свои етос на живот.

Царството, и у дома си за всеки могат да са съвсем различни неща. Зависи и от контекстът в който са, ето като пример във вашия разговор с Поля са в един географски контекст. Но на мен ми е по интересно и важно, какво царство и какъв дом ни е дарил Бог.
Разбира се че че царството започва още от тук, заради там, но по важно е как всеки разбира царството, какво смята за у дома си. И Църквата с тайнствата си и изобщо с всичко което тя е, ни показва истинското Царство и ние по този начин можем да се сдобием с истински критерии и изисквания за Царството, да не го сбъркаме с друго царство, друг е въпросът че Царството има критерии към нас за да се интегрираме към него. А Царството е Христос.
Един от най-ярките примери за тази царственост е иконата - Разпятие Христово , на кръстът на Хрисос има надпис- Царят на славата, защото Въплъщението, Разпятието и Възкресението разкриват истинската Божия любов към човека и ни дават съвършени понятия за цар и царственост. Радостта ни е че Царят се е жертвал за всеки един от нас, и в Евхаристията благодарим за всичко това, но има и драматизъм, защото на иконата виждаме Царят и Царството разпънати на кръст - нашия дар за Царя.
Усещането Ви за вечността не е езическо смея да твърдя( само представата за безсмъртие от този цитат не ми допада, какво че една постройка ще носи нечие име, това "безсмъртие" е временно и относително), св. Йоан Златоуст казва че след Възкресението Христово, ние вече не умираме а само заспиваме за малко.

Поздрави!
The administrator has disabled public write access.

Re: Които искат да помогнат. 25 Ян 2011 20:35 #29885

 • raff1998
 • raff1998's Avatar
"св. Йоан Златоуст казва че след Възкресението Христово, ние вече не умираме а само заспиваме за малко".


Извинявам се, че измествам поставеният от темата проблем. Но тъй като това беше направено от Владиков по един много странен и малко неадекватен начин, ще си позволя да го помоля да види по-добре цитата от Златоуст, от къде е точно и в какъв контекст е казано това, защото звучи в посока на адвентизма. Цитирайте коректно!Ако трябва посочете глава, параграф или омилия или каквото там има, дори може и том и колона в PG, ако цитатът е много важен. Казвам това, защото често имаме лошия навик да говорим-"както св. отци казват ипр.", но къде , в какъв контекст. демострацията на поназнайване на нещо си, все още не означава разбиране и познаване.
The administrator has disabled public write access.

Re: Които искат да помогнат. 25 Ян 2011 21:31 #29889

 • vladikov
 • vladikov's Avatar
raff1998, няма какво да се извинявате, защото с какви очи ме обвинявате че измествам темата, като Вие "стъпвате" на "моята тема" и я измествате още повече?

Настина горният ми постинг не съвпада с заглавието, но определено има връзка с темата, която ни разкрива едно царство, но въобще няма да се сърдя ако модераторите го изтрият, а и си я копирах, и ще я изпратя за когото е.
Аз не цитирам, а перифразирам! И какъв/каква сте ми Вие, че да ми изисквате точен цитат. нито пиша дипломна работа или нещо друго, за което има такова изискване?

Определено е добре да има яснота и точност, но сестра ми има рожден ден и отивам да празнуваме, а не да се ровя в разни текстове. Ако случайно, нещо някога, намеря ще Ви пиша.

Какво ви смущават тези думи, те казват същото както тези - със смъртта Си смъртта победи, или - къде ти е смъртте жилото къде ти е аде победата?

Вярно е че този форум е на високо ниво, и на някои постинги се прави опровержение в известни сайтове, но надявам се на моите да няма :wink:
The administrator has disabled public write access.

Re: Които искат да помогнат. 25 Ян 2011 22:14 #29892

 • raff1998
 • raff1998's Avatar
Не бъдете толкова честолюбив, аз не исках да Ви обидя. "Заспиването за малко" ме притесни, тъй като не е ясен контекста и тази неяснота (тъй като е извадено от контекст) отключва различни интерпретации. Това е.
The administrator has disabled public write access.

Re: Които искат да помогнат. 26 Ян 2011 11:40 #29897

 • vladikov
 • vladikov's Avatar
Вие продължавате да ме обвинявате!
Макар че думата - честолюбив има няколко конотации, тя може да е синоним на себелюбив, но може и да означава - любов към честта.
Доколкото разбирам Вие се притеснявате от Вашите интерпретации които предизвиква - само заспиваме за малко.
Да Ви припомня и думите на Христос за Лазар който е в гроба, че той само е заспал.
The administrator has disabled public write access.

Re: Които искат да помогнат. 26 Ян 2011 13:56 #29898

 • Kosio
 • Kosio's Avatar
 • Offline
 • Administrator
 • Posts: 2255
 • Thank you received: 39
Поля wrote:
Телефона е 0894 36 36 81 - Краси
Само тази информация има за сега. :)
Надявам се, че никой няма да си "развърже джобовете" просто на доверие и да преведе пари на непознат ΙΒΑΝ.

До всички - когато дарявате по информация, получена от Интернет или телефон, бъдете изключително предпазливи и правете двойни проверки! Винаги - независимо дали я е дал потребител на форума или трето лице! Трябва информацията да е публикувана и проверена от уважаване и не-анонимна медия! В Двери сме имали само 2 такива акции, но винаги първо сме се срещали лично с човека. Имаме и една акция, която не проведохме - проучихме малко човека, питахме на няколко места и се оказа, че се касае за *истински* опит за измама.

Винаги проучваме и малките обяви, преди да ги потвърдим.
"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd
The administrator has disabled public write access.

Re: Които искат да помогнат. 26 Ян 2011 14:53 #29899

 • raff1998
 • raff1998's Avatar
Владиков, добавям.......и самоуверен! Относно цитата, пардон перифразирането: нали точно това Ви казвам, важен е контекста. Това, което цитирате-за Христос и Лазар, ВЕЧЕ ЗАДАВА КОНТЕКСТ.
Не се палете толкова.
Радвам се, че администраторът на сайта направи тази забележка по-горе, тя е много на място. И му се извинявам, че влизам в спор с Вас, но Вашата самоувереност е ужасна. Няма да коментирам.
The administrator has disabled public write access.

Re: Които искат да помогнат. 26 Ян 2011 19:19 #29900

 • vladikov
 • vladikov's Avatar
Няма нужда от коментар!

п. п. с.- "залепянето" на етикети за което стана дума , може да се види, така да се каже в деиствие в горните няколко коментара.
The administrator has disabled public write access.

Re: Които искат да помогнат. 06 Фев 2011 10:23 #30109

 • Поля
 • Поля's Avatar
razgovor wrote:
Имам името на жената и мобилния й телефон, изпратени ми от БТВ (от Петър Томов). Предполагам, че жената не желае да се обявяват личните й данни публично.
Мога да ги препратя на бележка или мейл на желаещите да помогнат (или те могат сами да пишат до БТВ).

edit: някой вече го е публикувал, това е номерът (в първия коментар): [url:1ueikfb3]www.blitz.bg...icle/97655[/url]

Телефонът наистина е на тази жена.
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]