Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Ако желаете да установите бърз контакт с редакционния екип, изпратете писмо на адрес: redaktori@dveribg.net.

Ако желаете да установите бърз контакт с техническия екип, изпратете писмо на адрес: tehnokrati@dveribg.net.

Полина СПИРОВА

Е-Mail: polina@spirov.com
GSM: 0887-964671
Отговорен редактор на сайта "Двери".
 
Завършила Богословски факултет в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Доктор по богословие. Научни интереси в областта на религиозната педагогика. Специализирала в Гърция и Швейцария. Редактор на "Църковен вестник" от 1998 до 2007 г. Омъжена с две деца.

Златина КАРАВЪЛЧЕВА

Copy_of_Batumi_rest.JPGE-mail: zlatina@dveribg.net

Завършва история, специалност Византийска история в СУ “Св. Климент Охридски”.  Доктор по история. Специализира гръцки език и византийска история в Атинския университет. Изучава църковен мениджмънт и управление на човешки ресурси в Бирмингамския университет. Редактор в “Църковен вестник” през различни периоди от 1995 до 2002 г. Омъжена с две деца.

DSC06080.JPGВенцислав КАРАВЪЛЧЕВ

E-Mail: ventzislav_k@yahoo.com

Завършил богословие в Духовната академия "Св. Климент Охридски" в София. Доктор по богословие. Специализирал в Швейцария и Италия. PgD и MPhil по  Ислям и ислямо-християнски отношения от Университета в Бирмингам. Гръцки език и култура в Атинския университет. Докторант по Църковна история в Атинския университет. Преподава ислям и християно-мюсюлмански отношения, църковна история, мисиология и др. в Батуми, Грузия (2003-2006), Киев, Украйна (2008-2011). Женен с две деца.

 

 

 

Проф. д-р Иван Желев ДИМИТРОВ

Проф. д-р Иван Желев Димитров (роден на 9 септември 1944 г. в гр. Хасково) е преподавател по Св. Писание на Новия Завет в Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Завършил е богословие и класическа филология в СУ, специализирал е  в Гърция и Германия. Бил е учител по гръцки и латински в СДСеминария, началник на кабинета на Н. Св. Българския патриарх Максим, преподавател в Духовната академия "Св. Климент Охридски" и в Бог. ф-т, зам.-ректор на СУ, зам.-декан и декан на Бог. ф-т. През 1997-1998 г. преподава като гост-професор по Нов Завет в Мюнхенския Максимилианов университет, Германия. Дълги години е бил редактор и главен редактор на "Църковен вестник" и редактор на сп. "Духовна култура". Писмено и говоримо владее руски, гръцки, немски и английски езици. Официален преводач на Бълг. патриаршия за гръцки език, номиниран за архонт-велик преводач на Цариградската вселенска патриаршия. От 1975 г. участва във всички предсъборни всеправославни съвещания. Носител е на два златни ордена на БПЦ - "Св. Климент Охридски" и "Св. Кирил и Методий". През 2008 г. е удостоен с почетната титла doctor honoris causa на Атинския Капудистриев университет. Има двама сина. От 2002 до 2008 г. е и директор на Дирекция "Вероизповедания" на МС, а от 2002 г. досега е и председател на УС на Ефория "Зограф". Основател и председател на УС на Център за проучване на нови религиозни движения, както и на няколко други неправителствени организации за насърчаване на библеистиката и християнската просвета въобще. Член е на престижни международни научни организации.т.

Цветомира АНТОНОВА

Магистър по история, специалност "История на Византия". Учител по история, редактор на в. "Светилник"tsveti.jpg (енорийско издание към храма "Св. Троица", София, бул. К. Величков). Интереси в областта на електронните и печатните медии, сътрудник на БНР, програма "Хоризонт", в периода 2000 - 2002 г. сценарист на предаванията "В начало беше Словото", "Пътят към Голгота" и "Човешка комедия" на БНТ, Канал 1. Докторант в катедра "История на Бъ
 

N_AntonovНикола АНТОНОВ

 
Възпитаник на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“. В периода 1996 – 2000 г. пее в хора на столичния храм „Св. Неделя“. Празничен певец и солист на хора към храма „Св. Троица“ (бул. К. Величков, София), дългогодишен член на Софийския свещенически хор, през 2016 се присъединява и към състава на Камерен ансамбъл „Св. Йоан Кукузел – Ангелогласния“, където се изявява и като солист. От началото на 2017 г. е постоянен член и на гръцкия византийски хор „Δομέστοκοι της Δράμας“ с ръководител Григорий Папаемануил. Празничен певец на Рилския манастир. Изучава пеене при музикалния педагог Георги Кузманов. ИТ специалист.

Цветан БИЮКОВ

E-mail: biukov@dveribg.net 

Д-р Цветан Биюков е завършил английска гимназия, медицински Университет, София, академична квалификция в школата по липидология към Българската лига по хипертония.

 

 

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.