Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Ако желаете да установите бърз контакт с редакционния екип, изпратете писмо на адрес: redaktori@dveribg.net.

Ако желаете да установите бърз контакт с техническия екип, изпратете писмо на адрес: tehnokrati@dveribg.net.

Полина СПИРОВА

Е-Mail: polina@spirov.com
GSM: 0887-964671
Отговорен редактор на сайта "Двери".
 
Завършва Богословски факултет в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Доктор по богословие. Научни интереси в областта на религиозната педагогика. Специализира в Гърция и Швейцария. Редактор в "Църковен вестник" от 1998 до 2007 г. Омъжена с две деца.

Златина КАРАВЪЛЧЕВА

Copy_of_Batumi_rest.JPGE-mail: zlatina@dveribg.net

Завършва история, специалност Византийска история в СУ “Св. Климент Охридски”.  Доктор по история. Специализира гръцки език и византийска история в Атинския университет. Редактор в “Църковен вестник” през различни периоди от 1995 до 2002 г. Омъжена с две деца.

DSC06080.JPGВенцислав КАРАВЪЛЧЕВ

E-Mail: ventzislav_k@yahoo.com

Завършва богословие в Духовната академия "Св. Климент Охридски" в София. Доктор по богословие. Специализир в Швейцария и Италия. PgD и MPhil по  Ислям и ислямо-християнски отношения от Университета в Бирмингам. Гръцки език и култура, църковна история в Атинския университет. Преподава ислям и християно-мюсюлмански отношения, църковна история, мисиология и др. в Батуми, Грузия (2003-2006), Киев, Украйна (2008-2011). Женен с две деца.

 

 

 

Проф. д-р Иван Желев ДИМИТРОВ

Проф. д-р Иван Желев Димитров (роден на 9 септември 1944 г. в гр. Хасково) е преподавател по Св. Писание на Новия Завет в Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Завършил е богословие и класическа филология в СУ, специализирал е  в Гърция и Германия. Бил е учител по гръцки и латински в СДСеминария, началник на кабинета на Н. Св. Българския патриарх Максим, преподавател в Духовната академия "Св. Климент Охридски" и в Бог. ф-т, зам.-ректор на СУ, зам.-декан и декан на Бог. ф-т. През 1997-1998 г. преподава като гост-професор по Нов Завет в Мюнхенския Максимилианов университет, Германия. Дълги години е бил редактор и главен редактор на "Църковен вестник" и редактор на сп. "Духовна култура". Писмено и говоримо владее руски, гръцки, немски и английски езици. Официален преводач на Бълг. патриаршия за гръцки език, номиниран за архонт-велик преводач на Цариградската вселенска патриаршия. От 1975 г. участва във всички предсъборни всеправославни съвещания. Носител е на два златни ордена на БПЦ - "Св. Климент Охридски" и "Св. Кирил и Методий". През 2008 г. е удостоен с почетната титла doctor honoris causa на Атинския Капудистриев университет. Има двама сина. От 2002 до 2008 г. е и директор на Дирекция "Вероизповедания" на МС, а от 2002 г. досега е и председател на УС на Ефория "Зограф". Основател и председател на УС на Център за проучване на нови религиозни движения, както и на няколко други неправителствени организации за насърчаване на библеистиката и християнската просвета въобще. Член е на престижни международни научни организации.т.

Цветомира АНТОНОВА

Магистър по история, специалност "История на Византия". Учител по история, редактор на в. "Светилник"tsveti.jpg (енорийско издание към храма "Св. Троица", София). Интереси в областта на електронните и печатните медии, сътрудник на БНР, програма "Хоризонт", в периода 2000 - 2002 г. сценарист на предаванията "В начало беше Словото", "Пътят към Голгота" и "Човешка комедия" на БНТ, Канал 1. Докторант в катедра "История на България" с предмет на изследванията новата история на БПЦ.
 

N_AntonovНикола АНТОНОВ

 
Възпитаник на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“. В периода 1996 – 2000 г. пее в хора на столичния храм „Св. Неделя“. Празничен певец и солист на хора към храма „Св. Троица“ (бул. К. Величков, София), дългогодишен член на Софийския свещенически хор, през 2016 се присъединява и към състава на Камерен ансамбъл „Св. Йоан Кукузел – Ангелогласния“, където се изявява и като солист. От началото на 2017 г. е постоянен член и на гръцкия византийски хор „Δομέστοκοι της Δράμας“ с ръководител Григорий Папаемануил. Празничен певец на Рилския манастир. Изучава пеене при музикалния педагог Георги Кузманов. ИТ специалист.

Цветан БИЮКОВ

E-mail: biukov@dveribg.net 

Д-р Цветан Биюков е завършил английска гимназия, медицински Университет, София, академична квалификция в школата по липидология към Българската лига по хипертония.

 

 

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.