Мобилно меню

3.9375 1 1 1 1 1 Rating 3.94 (16 Votes)

Ако желаете да установите бърз контакт с редакционния екип, изпратете писмо на адрес: redaktori@dveribg.net.

Ако желаете да установите бърз контакт с техническия екип, изпратете писмо на адрес: tehnokrati@dveribg.net.

Д-р Полина СПИРОВА

7154df554184c92c67d9ad563960410aЕ-Mail: polina@spirov.com
GSM: 0887-964671
Отговорен редактор на сайта "Двери".
 
Завършва Богословски факултет в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Доктор по богословие, главен асистент в БФ. Научни интереси в областта на религиозната педагогика. Специализира в Гърция и Швейцария. Редактор в "Църковен вестник" от 1998 до 2017 г. Ръководител на Центъра за образователни инициативи Двери. Автор на учебни пособия за християнско ограмотяване на деца. Омъжена с две деца.

Д-р Златина КАРАВЪЛЧЕВА

351613ecc1cfe30c91c2e54e83f25512E-mail: zlatina@dveribg.net

Завършва история, специалност Византийска история в СУ “Св. Климент Охридски”.  Доктор по история. Специализира гръцки език и византийска история в Атинския университет. Редактор в “Църковен вестник” през различни периоди от 1995 до 2002 г. Участва в ръководството на Центъра за образователни инициативи Двери. Автор на учебни пособия за християнско ограмотяване на деца. Омъжена с две деца.

Д-р Венцислав КАРАВЪЛЧЕВ

DSC06080.JPG

E-Mailventzislav_k@yahoo.com

Завършва богословие в Духовната академия "Св. Климент Охридски" в София. Доктор по богословие, главен асистент в СУ. Специализир в Швейцария и Италия. PgD и MPhil по  Ислям и ислямо-християнски отношения от Университета в Бирмингам. Гръцки език и култура, църковна история в Атинския университет. Преподава ислям и християно-мюсюлмански отношения, църковна история, мисиология и др. в Батуми, Грузия (2003-2006), Киев, Украйна (2008-2011). Женен с две деца.

Проф. д-р Иван Желев ДИМИТРОВ

Проф. д-р Иван Желев Димитров (роден на 9 септември 1944 г. в гр. Хасково) е преподавател по Св. Писание на Новия Завет в Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Завършил е богословие и класическа филология в СУ, специализирал е  в Гърция и Германия. Бил е учител по гръцки и латински в СДСеминария, началник на кабинета на Н. Св. Българския патриарх Максим, преподавател в Духовната академия "Св. Климент Охридски" и в Бог. ф-т, зам.-ректор на СУ, зам.-декан и декан на Бог. ф-т. През 1997-1998 г. преподава като гост-професор по Нов Завет в Мюнхенския Максимилианов университет, Германия. Дълги години е бил редактор и главен редактор на "Църковен вестник" и редактор на сп. "Духовна култура". Писмено и говоримо владее руски, гръцки, немски и английски езици. Официален преводач на Бълг. патриаршия за гръцки език, номиниран за архонт-велик преводач на Цариградската вселенска патриаршия. От 1975 г. участва във всички предсъборни всеправославни съвещания. Носител е на два златни ордена на БПЦ - "Св. Климент Охридски" и "Св. Кирил и Методий". През 2008 г. е удостоен с почетната титла doctor honoris causa на Атинския Капудистриев университет. Има двама сина. От 2002 до 2008 г. е и директор на Дирекция "Вероизповедания" на МС, а от 2002 г. досега е и председател на УС на Ефория "Зограф". Основател и председател на УС на Център за проучване на нови религиозни движения, както и на няколко други неправителствени организации за насърчаване на библеистиката и християнската просвета въобще. Член е на престижни международни научни организации.

Цветомира АНТОНОВА

getimage.aspxМагистър по история, специалност "История на Византия". Учител по история, редактор на в. "Светилник" (енорийско издание към храма "Св. Троица", София). Интереси в областта на електронните и печатните медии, сътрудник на БНР, програма "Хоризонт", в периода 2000 - 2002 г. сценарист на предаванията "В начало беше Словото", "Пътят към Голгота" и "Човешка комедия" на БНТ, Канал 1. Докторант в катедра "История на България" с предмет на изследванията новата история на БПЦ.
 

Никола АНТОНОВ

Възпитаник на Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски” (1996 г.), дългогодишен хорист и солист в професионални състави за полифонична и едногласна църковна музика (Катедрален храм “Св. Неделя”; Софийски свещенически хор; Ансамбъл “Св. Йоан Кукузел Ангелогласния”; гръцки хор “Δομέστικοι” - гр. Драма и др.). Дипломиран преподавател по източноцърковно пение (византийска музика) в класа на г-н Григорий Папаемануил към Общинската консерватория на гр. Кавала - Гърция (2019 г.).

Цветан БИЮКОВ

E-mail: biukov@dveribg.net

Д-р Цветан Биюков е завършил английска гимназия, медицински Университет, София, академична квалификция в школата по липидология към Българската лига по хипертония.