Мобилно меню

4.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (9 Votes)
Поставям заглавието в кавички, защото те в българския език придават специално значение на заградения в тях текст. И специалното ми отношение е, че тази идея е преди всичко изтъркана, а по смисъл - повече от абсурдна.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (15 Votes)
Обновление от 19.9.2006 г: Ако случайно сте посетили тази страница от търсачка, издирвайки повече информация за участието на богослова Тодор Карагьозов в шоуто Big Brother, вижте  коментарите:  Защо няма да гледам "Биг брадър 2"  и  ЗЯПАЙ! - коментарът ни относно Big Brothertoshko2.jpg Тодор Карагьозов се занимава с духовно-просветителска работа с младежи. Смята, че тази дейност помага не само на учениците, но и на него самия.

Замисля и участва в организирането на Светософийските четения като форум за обмяна на опит между тези, които се вълнуват от въпросите на духовната просвета в България.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
През последните няколко месеца Гръцката църква бе разтърсена от неприятни събития: в публичното пространство се появиха информации за големи злоупотреби с църковни средства, отклоняване на суми в милиони евро към частни сметки, лошо администриране на епархиите, а в последно време дори за сексуални домогвания (в момента се провежда църковен съд над митрополита на Пирея Калиник, срещу когото има повдигнато подобно обвинение). Сменени или временно отстранени от длъжност бяха двама митрополити, епископи и архимандрити. Но вниманието на обществения интерес продължава да е фокусирано върху църковните проблеми и обществото настойчиво иска прозрачност в църковното администриране и радикални мерки, които да докажат решимостта на църковното ръководство да промени лошите реалности.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Преди няколко дни Светият Синод на Йерусалимската църква единодушно утвърди архиепископа на Петра Корнелий за местоблюстител на патриаршеския престол, с което се постави началото по изборната процедура за нов патриарх.

4.5454545454545 1 1 1 1 1 Rating 4.55 (22 Votes)

fenersky_1.jpgХубаво е да има празници. Празниците радват душите ни. Тези осветени дни идват, за да ни покажат, че сме родени не само за труд и страдание, но и за радост и веселие. А днешният празник е за най-чиста радост и най-искрено веселие – да се радваме, че Бог няма да ни изостави, да се веселим, защото на този ден празнува Словото.

 

И рече старецът...

Когато човек се моли, той се държи към Бога като към приятел – разговаря, доверява се, изразява желания; и чрез това става едно със Самия наш Създател.

Св. Симеон Солунски
   

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.