Мобилно меню

4.7391304347826 1 1 1 1 1 Rating 4.74 (23 Votes)
mget4.jpg - Отче, много ли са мохамеданите, които избират лоното на Христа?

- Това е един изключително труден духовен процес, който протича десетилетия наред сред насила помохамеданчените българи в Родопите и в други части на България. За съжаление не само аз работя сред тези хора. Сред тях работят и протестанти, и мюсюлмански организации, и имами. В този смисъл те не са оставени сами свободно  да направят своя избор. Основният проблем сега е кога и като какви ще се определят религиозно и национално българомохамеданите. Мисля, че до голяма степен националният въпрос ще бъде решен със съдбовния избор на тези хора. Разбира се, желаещи да приемат християнството има много. Но, за съжаление, аз останах сам в тази тежка мисия. Не ме подкрепи нито БПЦ, нито държавата, нито обществените организации...

4.5555555555556 1 1 1 1 1 Rating 4.56 (9 Votes)
Напрежението между мюсюлмани и християни в някои европейски страни нараства и може би единственото решение на този проблем ще е континентът да се раздели на мюсюлмански и немюсюлмански анклави. Това каза пред радио "Дойче веле" американският специалист по исляма Робърт Спенсър, председател на неправителствената организация "Джихад уоч", която следи проявите на мюсюлмански екстремизъм и фундаментализъм по света.

4.4772727272727 1 1 1 1 1 Rating 4.48 (44 Votes)
София, агенция "Фокус". "Георги Първанов отличи с почетен знак на Президента на Републиката народната лечителка Вера Кочовска, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Отличието, което й бе връчено днес в Плевен, е за изключителните й постижения като народен лечител, за нейната благотворителност и за помощта, която оказва на нуждаещите се...."

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)
Във връзка с публикацията на Ивайло Найденов в "Двери" "В памет на Ной Николов", в редакцията се получи следното писмо на немски:

Скъпи приятели от "Двери"!

Въпреки че не зная български език, се опитвам с моите скромни знания по руски да чета вашия интернет портал, тъй като се интересувам много от всичко, свързано с Българската православна църква.

Прочетох статията ви за Ной Николов. Преди няколко години имах възможността да го чуя като солист в Германия в Хора на черноморските казаци. Той беше скромен, прекрасен творец, когото много ценях. Много съжалявам, че Ной е починал така рано.

Радвам се, че вие с тази статия (виж тук) и Музикалният театър с организирания концерт в негова памет почитате Ной Николов.
Сърдечни поздрави,

Розeмари Брод,
Германия


4.8787878787879 1 1 1 1 1 Rating 4.88 (33 Votes)
vera2.jpgДържавният глава Георги Първанов наградил с Почетния знак на Президента на РБ "феномена" Вера Кочовска. В първия момент ми прозвуча толкoва абсурдно, че даже обидно за нашата държава – да девалвира дотам в ценностите си, че да почне безплатно да рекламира окултистите. Но всъщност нещата са повече от логични – атеизмът, изповядван от висшите ни политици, от десетилетия хармонира безупречно с окултизма и пример е нежният брак между бившата комунистическа върхушка и Ванга. Явно носталгията по Ванга е силна, защото бързо беше изфабрикуван и мощно рекламиран образът на наследничката – Вера Кочовска.

 

 

И рече старецът...

Не се учудвай, че падаш всеки ден; не се отказвай, но смело се изправяй. И бъди уверен, че ангелът, който те пази, ще възнагради търпението ти.

Св. Йоан Лествичник