Мобилно меню

4.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (12 Votes)

В навечерието на Коледните празници излезе книгата с Рождественски проповеди на митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф.

Книгата е малка по формат, а проповедите са кратки по съдържание. Такова е желанието на автора, който 25 години е на служение в Българската източноправославна епархия в САЩ, Канада и Австралия.

Тези Рождественски проповеди не излизат за първи път на бял свят. Те са произнесени от църковния амвон и са публикувани в църковната и светската преса по повод светлия празник на Христовото Рождество. Събрани в тази малка книга, макар и несъобразени с омилетичните изисквания на църковната проповед, те представляват едни нов повей на благовестване и се отпечатват с намерение да задоволят интереса на читателите и да оставят у тях спомен за светостта и величието на Рождественския празник.

4.8918918918919 1 1 1 1 1 Rating 4.89 (111 Votes)
Книгата можете да намерите във всички големи градове на България, в следните книжарници:


В сайта nobelisti.com са публикувани части от тази книга. 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)
За своите малки читатели издателството на Руенския манастир подготви адаптиран за деца и богато илюстрован разказ за свети Герасим Йордански. В книжката малчуганите ще научат какъв е бил животът в манастира, основан от преподобния. Ще се запознаят и с историята за лъва, който проявил преданост и привързаност към светеца. Все сведения, запазени и до днес в църковното предание. Двадесет и четирите страници на книжката са илюстрирани от художника Христо Кърджилов, познат на майките и татковците от списание "Дъга" - едно от най-популярните детски издания от близкото минало. Текстът е подготвен от Саша Георгиева и редактиран от Венета Дякова.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)
бр.2 на сп. Първото българско православно радио "Сион" постепенно разширява кръга на своите слушатели. Много от предаванията в него предизвикват голям интерес и слушателите понякога искат да се върнат към думите и идеите на чутото по радиото.

Това вече е възможно чрез списанието „Радио Сион”. В него са подбрани и представени текстовете на едни от най-интересните предавания. 

Вече е факт вторият брой на списание „Радио Сион”. 

Новият брой започва с приветствените думи на йером. Поликарп (целият текст тук), игумен на Руенския манастир, в който работи радио "Сион". 

4.75 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (32 Votes)
glojene.jpgИзлезе нова, допълнена карта на българските манастири, предназначена за български и чужди туристи. Изданието е на фондация "Корона и кръст". Идеята датира още от 1992 г., когато излиза първата такава карта, и оттогава досега поради големия интерес претърпява три преработени варианта. Последното издание е луксозно и още корицата му грабва със снимката на прекрасната църква "Св. Георги Победоносец” на Гложенския манастир. Картата предлага опис на български и английски език на включените манастири: в коя епархия, девически или мъжки, действащи или не. Отбелязани са и техните храмови празници, както и годината на създаването им.

 

 

И рече старецът...
Имало един човек, който ядял много и все бил гладен, и друг, който се задоволявал с малко ядене. Този, който ядял много и все бил гладен, получил по-голяма награда от оня, който се задоволявал с малко ядене.
Apophthegmata Patrum