Мобилно меню

4.8095238095238 1 1 1 1 1 Rating 4.81 (21 Votes)
defaced.jpgТурската хакерска група, отговорна за атаката преди 2 години на сайта Православие БГ, отново е успяла да унищожи и подмени заглавната страница на български православен сайт. Този път жертва е станал сайтът на Ловчанска епархия. Цялостният дизайн на сайта е бил подменен и вътре е било сложено обидно послание срещу арменския народ. В момента сайтът е временно недостъпен, но администраторите му обещаха, че ще бъде отново online след няколко дни.

Вероятна причина за ожесточаването на атаките е признаването от страна на БПЦ на арменския геноцид. Както оповести Двери БГ в края на миналата година, Негово Светейшество Българският патриарх Максим и Св. Синод на БПЦ изпратиха писмо до арменския католикос-патриарх Карекин ІІ по повод възпоминанията за 90-годишнината от геноцида спрямо християнския арменски народ (вижте тук). През февруари 2008 година беше получено благодарствено писмо от арменския патриарх Карекин ІІ до Негово Светейшество патриарх Максим (вижте тук).

Коментар: Едно от предложените решения за спиране на атаките е тотална забрана на достъп от по-известните турски IP адресни пространства. Съветваме колегите да не предприемат подобни крайни решения, първо, защото са принципно погрешни и противоречат на философията на Интернет и второ, защото това би ограничило достъпа на българските преселници в Турция, както и на сънародниците ни, които от поколения живеят в Цариград. Съветваме като много по-просто решение администраторите да изключат опциите, на чието наличие хакерите разчитат allow_url_include и allow_url_fopen в php.ini.  В момента  Двери БГ също е ожесточено атакуван, но засега безуспешно.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3rkd 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Стреми се с всички сили да проникнеш със сърцето си дълбоко в църковните чтения и пения и да ги издълбаеш върху скрижалите на сърцето си.

Игумен Назарий