Мобилно меню

4.8095238095238 1 1 1 1 1 Rating 4.81 (21 Votes)
defaced.jpgТурската хакерска група, отговорна за атаката преди 2 години на сайта Православие БГ, отново е успяла да унищожи и подмени заглавната страница на български православен сайт. Този път жертва е станал сайтът на Ловчанска епархия. Цялостният дизайн на сайта е бил подменен и вътре е било сложено обидно послание срещу арменския народ. В момента сайтът е временно недостъпен, но администраторите му обещаха, че ще бъде отново online след няколко дни.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (16 Votes)
rabotilnitsa.jpgПрез първите дни на Работилницата в помощ на Шестия църковно-народен събор се получиха изключително голям брой стойностни предложения. Те пристигаха както от различни градове на страната, така и от наши сънародници в Европа и САЩ.

Огромният брой съобщения препълни дискусията и я направи практически нечитаема за страничен наблюдател. Тази нощ екипът на "Двери БГ" спешно реагира на организационните трудности, като  създаде минипортал с отделен дизайн, десет категории и разпредели съобщенията вътре. Категориите са създадени не според логиката на проектоустава, а според темите, определени като актуални от участниците в работилницата и обсъждани в последните дни в сайта. Поради множеството молби на потребителите една от новите категории е за свободни разговори извън обсъждането на устава на БПЦ. Сайтът предлага и интересна статистика за най-одобряваните предложения.

Дискусията още веднъж доказа, че митрополит Йосиф с основание се е доверил на  потребителите на интернет, давайки им възможност да се включат в обсъжданията на проектоустава на БПЦ. Участниците в работилницата приеха с отговорност поставената им задача и вече дават своя принос в изграждането на бъдещия устав на нашата Църква.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (39 Votes)
От днес сайтът "Двери БГ"  има чисто нов сървър, който отново е цялостно решение на Intel. Надяваме се повишената производителност да се усети веднага от всеки потребители на сайта.  "Двери" работи отново от 6 часа тази сутрин. До няколко денонощия  ще бъдат възстановени напълно и всички асоциирани и хостнати (подслонени) на нашия сървър външни проекти. Поради увеличената машинна мощност и по-големия капацитет  на новите ни дискове всички наши партньори в БПЦ, ползващи услугата "безплатен хостинг", освен по-добра производителност  ще получат и четирикратно увеличаване на дисковото пространство: до 300 мегабайта!

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
   
През миналата година посетителите на  "Двери на Православието" отново се удвоиха,  поради което предстои рутинна профилактика и хардуерен upgrade на сървъра ни в "Нетера". Във връзка с това  "Двери на Православието" и всички сайтове, ползващи хостинг  при нас няма да бъдат достъпни в Интернет в продължение на 150 минути (от 8:00 до 10:30 българско време в неделя на 5 май 2007 г). Моля да бъдем извинени заради причиненото неудобство!

Вижте също:

Безплатен хостинг в "Двери"

Обявата за предишното разширение на системата от 20 март 2006 г.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
Мрежата "Православно Уики" се разраства. След като на Петдесетница международният MediaWiki-базиран проект стартира на български език първата си локализация Енциклопедия "Двери" (Дверия), миналата седмица беше положено едновременно началото на още три проекта - руски, румънски и арабски.

Можете да следите и да участвате в работата по OrthodoxWiki на следните езици:

 

И рече старецът...
Имайте непресторена любов помежду си, пазете Преданието, и Бог на мира да бъде с вас и да ви утвърди в любов.
 
Св. Павел oт Обнора