Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (14 Votes)
Николай Трейман е потомствен фотограф. Автор е на изложбите "Блатото" (представена на фотографските срещи в Арл, Франция), "Православна България", "12 образа на философи, 12 философи за образа". Дългогодишен организатор на курсове по фотография, включително и на най-новия курс по философия на фотографията. Водещ в телевизионното предаване "Семеен албум". Статията му "Изкуствената плът на дигиталното изображение" е публикувана в специалния брой на списание "Проблеми на изкуството", посветен на фотографията. Председател на Български фотоклуб, основан през 1920 г. Фоторедактор на списание "Християнство и култура". Управител на две фотографски ателиета.


{gallery}avtori/zhelev/konkurs1{/gallery}

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (10 Votes)
Свещ. Ангел Величков е завършил ТПФ "Юлиус Фучик", специалност “Фотография”, а после завършва “Богословие” в руския православен институт "Св. Сергий" в Париж. През 1987 г. емигрира в Швеция и е фотограф към късометражни рекламно-информационни филмови продукции и в областта на рекламата. В периода 1980-1987 г. има участия и е удостоен с награди в най-престижните национални фотографски салони: Биенале на фотографията, "Студентски мигове", пленери и конкурси. Участва в международни салони за художествена фотография. През 1994 г. се завръща в България и работи като фотограф в рекламни агенции. Фотограф на "Шоуто на Слави". От 1996 до 1997 г. специализира в Гърция и снима цикъл художествена фотография "Видях Гърция", представена в посолството на Гърция у нас. Главен редактор на "Църковен вестник" (1997-2002). Ръкоположен за свещеник през 2002 г.

{gallery}avtori/zhelev/konkurs2{/gallery}

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (8 Votes)
Стефка Борисова е завършила през 1990 г. ССУПФ "Юлиус Фучик" специалност фотография. Има участия в редица фотографски изложби ("45 страница", Международни фотографски срещи в Пловдив и др. ), пленери и конкурси. От две години е ръководител на детския фото клуб "Откривател".


5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (39 Votes)

Центъра за колокация на НетераВчера порталът Двери.бг преподписа своя договор за партньорство с телекомуникационния оператор „Neterra“. По предложение на нашите партньори и поради непрекъснато нарастващия трафик на най-посещавания български православен портал, гарантираният канал на нашия колокиран сървър беше подобрен радикално: увеличен е два пъти международният капацитет, а скоростта към българските Интернет-доставчици сега е седем пъти по-голяма!

Промяната вече се усеща не само от нашите потребители, но и от българоезичните институционални сайтове, храмове, манастири и благотворителни организации, свързани с БПЦ, както и от сайтовете, посветени на развитието младежкия шах в България, които също се хостват на нашия сървър.

4.75 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (16 Votes)
Празнично: Настоящата публикация ви дава възможност да покажете на всички декорацията на вашия храм за празника, както и да обсъдите чуждите снимки. Технически това става по същия лесен начин, както и изпращането на материали в току що обявения [Първи фотографски конкурс на "Двери"]
 

 

И рече старецът...
Когато някой е смутен и опечален под предлог, че върши нещо добро и полезно за душата, и се гневи на своя ближен, то очевидно е, че това не е угодно на Бога: защото всичко, що е от Бога, служи за мир и полза и води човека към смирение и самоукорение.
Св. Варсануфий Велики