Мобилно меню

4.3333333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.33 (12 Votes)
Във връзка с приближаването на 1 април по стар стил, съобщаваме на нашите читатели, че все още се приемат статии за публикуване в „Църковен егоист”. Ако ви е останало чувство за хумор, сега е времето да го приложите и да го споделите с другите.

Можете да пишете и изпращате на адрес: redaktori@dveribg.net и ribariat@gmail.com. Микро-блоговете на редакторите са на адрес: http://3737.dveri.bg

Казано с други думи (в непринуден стил и повелително наклонение в първо лице единствено число, изключително популярни сред виртуалната православна младеж): УЧАСТВАЙ! БЪДИ ПРАВО-ВЕРЕН!

4.6571428571429 1 1 1 1 1 Rating 4.66 (35 Votes)
В съгласие с досега установената традиция на 1 април, ден на хумора и шегата, „Двери”  следваше да обнародва поредния (четвърти) брой на изданието за православен лайфстайл „Църковен егоист” (тук). Наистина следваше, но ето, че няма да го направи!

В резултат от медийната кампания в края на миналата година в полза на стария стил, след която да си старокалендарец започна да звучи по-здраво и от звученето на хард-рока, се получи промяна на настроенията и в екипа на „Църковен Егоист”. Причината е, че сътрудниците на най-четеното българско издание за православен лайфстайл са предимно  млади хора, които също биха искали да звучат толкова „яко”, колкото напоследък звучат зилотите в БПЦ (и то от най-официални трибуни).

На извънредно заседание в дома под тепетата на Славка Божкова (отговорен редактор на „Църковен Егоист”) редколегията единодушно реши тази година изданието да види бял свят в навечерието на първи април по единствения възможен каноничен календар - Юлиянския (т. е. на 13 април вечерта според отреченото, неточно и икуменическо светско летоброене).

Засега разкриваме само девиза на брой 4 на "Църковен Егоист": От lifestyle към стар-style.

4.7142857142857 1 1 1 1 1 Rating 4.71 (28 Votes)
През миналата година Двери БГ е увеличил посетителите си с близо 1/3. Това показват таблиците за годишната посещаемост на православния портал, представени по-долу. Данните са от три различни и независими един от друга външни брояча, като резултатите от първите два са публично достъпни тук и тук.

Така средната посещаемост дневно е достигнала 2500 уникални посетителя. Нарастването е еднакво видимо както сред редовните читатели, така и сред инцидентните посетители.

За по-лесно сравняване на данните,  цифрите са подредени в таблици с една и съща структура. Несъответствията  в темповете на нарастване се дължат на различните начини за изчисление на посетителите. Независимо от метриките, резултатите и от трите източника са категорични: въпреки изключително голямата си посещаемост, постигната през 2008, "църковното БТА" не само удържа фронта през 2009, но и продължи да разширява аудиторията си с темпове, неочаквани за един вертикален портал.

Поздравления за всички приятели и доброволни сътрудници на Двери,  които с труда си през миналата година  направиха възможен този успех!

4.8461538461538 1 1 1 1 1 Rating 4.85 (26 Votes)
ДавидПо случай светлия християнски празник Въведение Богородично драматичната актриса Венета Кънчева дарява на потребителите на Двери БГ албума  "Псалмите - стон на човешкото сърце". Г-жа Кънчева е дългогодишен радио-артист и лауреат на национални рецитаторски конкурси.

 

Така чрез аудиторията на най-популярния български православен портал българоезичните потребители на световната мрежа ще могат да се докоснат до молитвения плам на библейския псалмопевец Давид. Касетата може да се използва и като помощен материал в курсове по вероучение. Удачно подбраният музикален съпровод  и мелодиката на дикторския глас дават възможност на изключително широк кръг от хора (дори извън църковните среди!) да почувстват със сърцето си красотата на библейския текст.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)
Белезници
След статията в Двери БГ, "Престъпна група в Интернет мами с екзорцизъм, използва светогорски монаси", днес сайтът yasnovidstvo.com бе спрян от самите му създатели, които вероятно са се уплашили. За съжаление случаят не е приключил - същите могат да подновят дейността си във всеки момент.

С цел координация на по-нататъчните ответни действия срещу мошениците и сезиране на компетентните държавни органи, екипът на Двери БГ издирва финансово засегнати от измамата. Молбата ни към жертвите е да се свържат с нас на адрес redaktori@dveribg.net и да оставят координати, вкл. мобилни телефони.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...

Това е удивителен духовен закон: започваш да даваш това, от което сам се нуждаеш, и веднага получаваш същото двойно и тройно.

 

    Игумен Нектарий (Морозов)