Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (16 Votes)
rabotilnitsa.jpgПрез първите дни на Работилницата в помощ на Шестия църковно-народен събор се получиха изключително голям брой стойностни предложения. Те пристигаха както от различни градове на страната, така и от наши сънародници в Европа и САЩ.

Огромният брой съобщения препълни дискусията и я направи практически нечитаема за страничен наблюдател. Тази нощ екипът на "Двери БГ" спешно реагира на организационните трудности, като  създаде минипортал с отделен дизайн, десет категории и разпредели съобщенията вътре. Категориите са създадени не според логиката на проектоустава, а според темите, определени като актуални от участниците в работилницата и обсъждани в последните дни в сайта. Поради множеството молби на потребителите една от новите категории е за свободни разговори извън обсъждането на устава на БПЦ. Сайтът предлага и интересна статистика за най-одобряваните предложения.

Дискусията още веднъж доказа, че митрополит Йосиф с основание се е доверил на  потребителите на интернет, давайки им възможност да се включат в обсъжданията на проектоустава на БПЦ. Участниците в работилницата приеха с отговорност поставената им задача и вече дават своя принос в изграждането на бъдещия устав на нашата Църква.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (39 Votes)
От днес сайтът "Двери БГ"  има чисто нов сървър, който отново е цялостно решение на Intel. Надяваме се повишената производителност да се усети веднага от всеки потребители на сайта.  "Двери" работи отново от 6 часа тази сутрин. До няколко денонощия  ще бъдат възстановени напълно и всички асоциирани и хостнати (подслонени) на нашия сървър външни проекти. Поради увеличената машинна мощност и по-големия капацитет  на новите ни дискове всички наши партньори в БПЦ, ползващи услугата "безплатен хостинг", освен по-добра производителност  ще получат и четирикратно увеличаване на дисковото пространство: до 300 мегабайта!

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
   
През миналата година посетителите на  "Двери на Православието" отново се удвоиха,  поради което предстои рутинна профилактика и хардуерен upgrade на сървъра ни в "Нетера". Във връзка с това  "Двери на Православието" и всички сайтове, ползващи хостинг  при нас няма да бъдат достъпни в Интернет в продължение на 150 минути (от 8:00 до 10:30 българско време в неделя на 5 май 2007 г). Моля да бъдем извинени заради причиненото неудобство!

Вижте също:

Безплатен хостинг в "Двери"

Обявата за предишното разширение на системата от 20 март 2006 г.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
Мрежата "Православно Уики" се разраства. След като на Петдесетница международният MediaWiki-базиран проект стартира на български език първата си локализация Енциклопедия "Двери" (Дверия), миналата седмица беше положено едновременно началото на още три проекта - руски, румънски и арабски.

Можете да следите и да участвате в работата по OrthodoxWiki на следните езици:

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
1) 34-те песнопения от учебният диск на Владимир Матов, съдържащ разпята едногласно литургия на източен напев, вече имат описание за всеки отделен файл. За подробна информация, относно проекта, вижте статията в "Двери":  "Студиен запис на литургия с учебна цел за начинаещи в Германия". За да източите 34-те файла, влезте в секцията на "Хранилище": Св. Литургия - учебен диск (файловете са групирани по 10 в 4 страници)

2) С разрешението на Димитър Арнаудов е достъпно първото песнопение от неговият диск Пространен Полиелей "Раби Господа", глас 5. За повече подробности, вижте статията: Възпитаници на Пловдивската семинария издават компакт диск.

3)
От днес всички наши регистрирани сътрудници имат правото да изпращат нови файлове с дължина до 25 мегабайта, в случай, са законните носители на авторските права, или имат тяхното разрешение. В "Хранилище", изберете "изпращане на файл". Допълнително е желателно да се свържете с техническия екип на "Двери", за да дадете информация относно условията, под които тези файлове са предоставени, вижте "контакти с екипа"

 

И рече старецът...

Това е удивителен духовен закон: започваш да даваш това, от което сам се нуждаеш, и веднага получаваш същото двойно и тройно.

 

    Игумен Нектарий (Морозов)

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.