Мобилно меню

4.5185185185185 1 1 1 1 1 Rating 4.52 (54 Votes)
Уважаема редакция на Двери БГ,

Пиша ви това отворено писмо, за да предложа на вас и на вашите читатели една интересна идея. През изминалата седмица беше публикувано проучване на Дарик радио и вестник 24 часа, което трябваше да определи качеството на живот в отделните градове на България. И както се полага при всяка класация и тук е имало критерии за оценка – като се започне от броя на банкоматите и се стигне до вкуса на кафето в заведенията по центъра на града... Ето и моята идея:

Когато четох анализите на резултатите от проучването, реших да предложа на вашата редакция да организираме проучване за качеството на църковния живот в отделните епархии и градове в страната. За такова изследване са нужни две неща – медия и критерии. Медията може да сте вие, а за критериите можем да потърсим идеи от читателите. Ето моите предложения за критерии, по които да се получават точки по различни показатели за качеството на църковния живот.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (8 Votes)
Разговарят равин и православен свещеник. Отецът:
- Снощи ми се присъни, че съм попаднал в еврейския рай. Воня, мърсотия, блъсканица...
- А на мен ми се присъни, че попадам в православния рай. Тишина, покой, няма ни жива душа...

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (9 Votes)
Учителката по богословие говори за първия мъж и първата жена, Адам и Ева, и как целият човешки род произлязъл от тях двамата. Иванчо решил да се направи на остроумен и казал:

- Ама тате каза, че ние сме произлезли от маймуната!

Учителката:
- Вашите семейни истории изобщо не ме интересуват!

4.5555555555556 1 1 1 1 1 Rating 4.56 (9 Votes)
Свещеник решил да посети енорийското неделно училище. Цяла седмица подготвяли децата. Влиза той в часа и пита: „Дечица, искам да ви задам една гатанка: мъничка, рижа, с пухкава опашка, лешници гризе. Що е то?”. Гробна тишина, никой не отговаря. Свещеникът се опитал да подскаже: „Хайде, дечица, тя скача от клон на клон, от дърво на дърво, високо-високо!”. Всички мълчат. Едно момченце се престрашило, станало и казало: „Отче, аз разбирам, че правилният отговор е Иисус Христос, но това много ми прилича на катеричка”.

 

И рече старецът...
Всеки ден вие полагате грижи за тялото си, за да го запазите в добро състояние; по същия начин трябва да храните ежедневно сърцето си с добри дела; тялото ви живее с храна, а духът – с добри дела; не отказвайте на душата си, която ще живее вечно, онова, което давате на тленното си тялото.
Св. Григорий Велики