Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (39 Votes)

Добрата новина идва от с. Николчовци, обл. Велико Търново. Петър и Цанка Петрови са пенсионери, които решават да отделят от оскъдните си финансови средства, за да помогнат на самотна майка.

През февруари сем. Петрови научават от bTV за съдбата на млада жена, която сама се грижи за детето си. Въпреки че живеят на ръба на бедността, двамата пенсионери отделят малка сума, за да помогнат на самотната майка. Те написват писмо до bTV с молба средствата да бъдат изпратени на нуждаещата се.

Семейството се препитава като отглежда крави. Цанка и Петър са до животните от ранни зори до мрак. Знаят, че сумата, която изпращат на самотната майка е недостатъчна. Ако обаче много хора дадат по малко, майката и детето ще могат да живеят по-добре.

* Източник: bTV Добрата новина, www.btv.bg/news/?magic=good

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (32 Votes)

Рокери от Разград се грижат за сирачета от дома в с. Осенец. Заедно с малките си приятели, любителите на високите скорости вече откриха сезона.

Лудогорските рокери откриха новия сезон след половингодишна зимна пауза. Местният клуб е уникален с това, че е ръководен от жена.

Десислава Петкова е и автор на идеята рокерите да поемат грижата за сирачетата от дома в с. Осенец. На мотори в детския дом пристигнаха лакомства и играчки за двадесет и седемте деца, настанени там.

Освен, че намериха нови приятели, децата се възползваха и от шанса да се повозят на мощните мотори.

* Източник: bTV Добрата новина, www.btv.bg/news/?magic=good

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

На 24 май тази година хората от Пазарджик ще има къде да поднесат цветя. Местен скулптор подари на общината проекта си за паметник на братята Кирил и Методий и в момента вае фигурите им.

Скулпторът и синът му казват, че паметникът в родния им град ще бъде единственият в страната, където св. Кирил и Методий са с ореоли. Така те изразяват почитта си към делото на двамата братя и отправят към най-младите посланието да не забравят корените си.

Петметровите фигури на св. Кирил и Методий засега все още са в ателието на учителя по изобразително изкуство Спас Киричев. Скулпторът започва работа по композицията преди три месеца, но твърди, че идеята за нея не му е давала мира в продължение на четири години.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (27 Votes)

Преди малко повече от година Стефка остава кръгъл сирак. Така попада в дома за медико-социални грижи в Пазарджик. Днес от тук дойде да я вземе новото ѝ семейство.

„Мотивът е най-вече да помогнем на детето, да му дадем обич“, казва приемният баща Ангел Терзийски.

„Имаше проучване два месеца, сега вече разбирам тръпката да си приемен родител, много е вълнуващо, щастлива съм“, споделя приемната майка Рени Терзийска.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (27 Votes)

Това е историята на една майка, която подарява своята обич не само на двете си деца, но и на много чужди.

Ивета Кънчева ни посрещна с двете си деца. Тъкмо се приготвят да отидат при своите приятелки в дома за временно настаняване „Св. Димитър“ в кв. „Люлин“. Там, в една гарсониера, живеят две майки с малки деца. Деси е на деветнадесет години. Израстнала е в дом за сираци „Света Софѝя“, близо до „Захарна фабрика“.

„Като разбраха, че съм бременна, и ме изгониха“, споделя Десислава.

На въпроса как живеят, Деси отговаря: „Ако не е Ивет да ни помага, честно казано, мъжът ми работеше, ама свърши работата“.

 

И рече старецът...

Знанието на Кръста е скрито в страданията на Кръста.

Св. Исаак Сирин