Мобилно меню

4.75 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (32 Votes)
Странни изглеждат за външните хора отношенията сред храм православните християни. И през Великия пост, когато трябва да сме простили всичко на всички, не можем сякаш да спрем да злословим, да хулим. Нашата рубрика "Търсете доброто" толкова трудно намира материал за поместване! Затова особено се зарадвахме на новината от Ловеч, свързана с Високопреосвещения митрополит Гавриил.

Търсим ли наистина доброто? Повод да си зададем отново този въпрос даде информация от днес, че журналисти, при това богослови по образование, ровят за компромати срещу различни духовници и други хора, търсят да излъчат някакъв скандал. Само за да се продава медийната им стока ли е това? Или е изпълнение на предплатени поръчки?

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (15 Votes)
200507230730.jpgЛовчанският митрополит Гавриил убеди осъден убиец в Ловешкия затвор да преустанови гладната си стачка, с която той бил решил да сложи край на живота си. Според отговорен източник от затвора дядо Гавриил се срещнал с 13 осъдени на смърт и наркозависими. Той дарил всеки един от тях с иконка и благословение. Побеседвал и с Ангел, затворник от Габровско с 2 доживотни присъди за убийство. Именно той бил обявил гладна стачка заради дъщеря си, пратена в интернат. Владиката му обещал, че ще я доведе на свиждане. После добавил, че самоубийството е тежък грях и Ангел се успокоил.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (15 Votes)
Църковното настоятелство на храм “Св. Мчца Параскева”  е изпратило благодарствено писмо до кмета на София Бойко Борисов, съобщават от пресцентъра на Столична община. В текста се казва: “С настоящото писмо изразяваме нашата обща, както и тази на председателя на Църковното настоятелство лична благодарност за искрената Ви и нелицемерна ангажираност в осъществяването на проекта за външно осветяване на храмовете на нашия Богоспасаем и обичан град София.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (49 Votes)

NAVODNENIA.jpgОбщата сума на средствата, постъпили до 15.7.2005 г. в откритата банкова сметка на БЧК е 33 952 лв.

Координати в БЧК: Дирекция Подготовка и помощ при бедствия, (02) 8164 898 – j.slivenski@redcross.bg

*   *   *

Столичанката Желанка Иванова предостави за безвъзмездно ползване къщата си във великотърновското село Сушица на семейство, пострадало от проливните дъждовете. Жената взела решението веднага след като видяла репортажите от бедстващите райони.

4.9466666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.95 (75 Votes)

Както Двери вече информира, петнадесетгодишната Ива Къдрева Симеонова – момичето от нашата благотворителна акция „Да помогнем на Ива и другите деца на о. Иван от Нови хан“ роди момче. Бебенцето се казва Иван и тежи два килограма и половина. Раждането е минало леко.

В неделя сутринта видяхме лично майката – първото ни впечатление е, че се справя изключително добре за петнадесегодишно момиче. Вече дори е научила Иван да спи през нощта. Вероятно си казва думата и фактът, че предишното лято е гледала Натали – бебето на майка си. Не без значение е и изключителната морална подкрепа, която получава от родителите си и най-вече от о. Иван Иванов. Очаквайте скоро подробен разказ.

 

И рече старецът...
Душо моя, търси Единствения... Душо моя, ти нямаш никакъв дял със земята, защото ти си от небето. Ти си образът Божи: търси своя Първообраз. Защото подобното се стреми към подобно.
Св. Тихон от Воронеж