Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (21 Votes)

DSПострадалите от земетресението в пернишкото село Рударци даряват получените от ГЕРБ помощи за дострояване на местната черква. Общо 20 хил. лв. са отпуснати на засегнатите от земния трус хора. До вчера бяха получени 14 хил. лв. От тях 11 хил. лв. постъпиха в касичката за черквата.

"180 молби за помощи имаме. Много е тежко положението след земетресението. На човек се падаше да получи по 130-140 лв. По-добре е парите да отидат за черквата. Така решиха всички, за което заслужават похвала. Много от хората си мислят, че ни е сполетяло бедствие, защото нямаме черква. А и то село без храм не е село", каза пред "Труд" кметът на Рударци Богдан Богданов.

180 къщи са пострадали в Рударци от земетресението на 22 май. Според кмета 10 от тях ще трябва напълно да бъдат разрушени, защото са опасни за живеене. В момента в Рударци няма черква. Храм се строи от близо 14 г., но изграждането не завършва поради липса на пари. "Няма да правим параклис. Искаме голяма и хубава черква. Търся непрекъснато спонсори. Ще я направим както трябва - с изолация, с подово отопление. Само иконостасът е 80 хил. лв.", поясни Богдан Богданов. Черквата ще носи името на свети пророк Йеремия.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (45 Votes)
“Цезар ме дърпа напред, ще скъса каиша, едва го удържам. Всяка сутрин разхождам кучето на Мишо по обичаен маршрут - от барчето до поликлиниката. Оня ден точно пред къщата на Хаджи Димитър пресичаме и до една кола гледам портфейл. Розово май беше едно дамско портмоне, поразтворено. Взех го, видях пари, карти, документи, банкови сметки. Цезар ме повлече, сложих всичко в джоба си и нещо ми се обърна в стомаха.”

Сашо Йорданов от сливенския кв. Клуцохор с вълнение разказва случката, която за миг поразместила монотонното му всекидневие на безработен. На 57 г., заварчикът с 35 г. стаж очаква пенсията си с 350 лв. месечен семеен бюджет от заплатата на съпругата. Повече от 2 г. е без работа, а ето, че улицата му предлага наготово чужди пари.

“Абсолютно не ми мина през ума да ги взема. Ако исках, лесно беше, щях още на пътя да прибера банкнотите, да изхвърля другото и край. Видях снимката на жена и ме заболя, че сега трепери и плаче за парите си, кой знае за какво ги е събирала. Прочетох името Зарка Балтова, но изобщо не се сетих, че е майката на онова момче, дето го ритаха и убиха преди време в Студентския град. Реших колкото може по-скоро да върна портмонето на жената”, разказва Сашо.

4.8 1 1 1 1 1 Rating 4.80 (20 Votes)
Учениците Атанас Христов, Лилия Маринова, Адриана Иванова и класният им ръководител Ирина Цветанова от Гимназия с преподаване на чужди езици намериха 360 лева на улица в Плевен и веднага ги предадоха в полицията.

11-годишните деца намерили парите в петък в кофа за боклук. Парите били пъхнати в кутия от дамски чорапи, съобщава "Стандарт". Петокласничката Лилия Маринова от езиковата гимназия в Плевен видяла банкнотите в контейнера за смет край пицария, където хвърлила хартийка от вафла. Момичето показало находката си на съучениците си Адрияна Иванова и Атанас Христов. Наблизо обикалял подозрителен тип, който водел ротвайлер на каишка и децата здравата се изплашили. Все пак те измъкнали от ламаринената кофа първо 60 лева.

4.9322033898305 1 1 1 1 1 Rating 4.93 (59 Votes)
Невероятно красива гледка са разцъфналите японски вишни, посадени на полянката пред синодната палата в София. Цветовете на японската вишна разцъфват изведнъж и окапват след десетина дни. Явлението е толкова красиво, че в Япония има традиция хората да спират и да съзерцават разцъфналите дървета.


Японските вишни не дават ядливи плодове, но тяхната мисия е да бъдат красиви и то само няколко дни в годината.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (27 Votes)
1_7.jpgВ нашата държава всеки ден стават кражби, убийства, катастрофи, стачки, протести, афери, далавери... и какви ли не други негативни случки. И медиите не пропускат да ни информират надлежно за всичко това. (Страхът, ужасът и чуждото нещастие "продават" - това е стара максима на медийните магнати и нашите не падат по-долу).

Понякога в "тази страна" стават и чудеса. Всъщност чудесата се случват всеки ден - но не винаги имаме очи да ги видим. Но чудото, за което ще ви разкажа,се случи пред погледа на доста хора. И по-важното - случи се с тяхното активно участие!

Преди по-малко от седмица ви призовахме спешно да помогнем на Симона със статията "Търсят се: 7000 българи!". Симона беше oперирана успешно в Германия, но за по-нататъшното й лечение се изискваше сериозна сума. И въпреки, че е длъжна да спазва собствените си закони - Държавата го прави само на хартия. Ето как:

 

И рече старецът...
Имало един човек, който ядял много и все бил гладен, и друг, който се задоволявал с малко ядене. Този, който ядял много и все бил гладен, получил по-голяма награда от оня, който се задоволявал с малко ядене.
Apophthegmata Patrum