Мобилно меню

4.6363636363636 1 1 1 1 1 Rating 4.64 (11 Votes)
10bgn.gifТова са 10 лева - с тях може да се купят много неща, но те едва ли са толкова важни, колкото шансът за живот на едно невинно дете. Математиката е проста: за лечението на Симона не достигат още около 70 000 лева. (Към 11 октомври необходимата сума е вече 30 000 лева, благодарение на дарението на Лукойл от 30 000 лева). Ако 7000 души дарят само по 10 лв - сумата ще бъде събрана и Симона ще бъде лекувана в Германия, в клиниката, в която току-що беше оперирана, без да се налага да бъде местена и транспортирана обратно в България. А това е на път да стане - защото няколко бюрократи решиха, че собственото им его и дребни кариеристични игрички са по-важни от живота на едно дете.

Търсят се само 7 000 българи, които да решат, че 4-годишната Симона заслужава техните 10 лева и няколкото минути от времето им, за да направят самото дарение по банковите сметки, изписани по-долу.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
1_1.jpg"Двери на православието" се включи в акцията за събирането на необходимите 80 000 лева за 4-годишната Симона Стойнова, която от 1 октомври е в клиниката в Мюнстер, Германия, за да й бъде отстранен злокачествен тумор от езичето. Сумата за самата операция бе дарена от родителите на починалата 3-годишна Дарина, чиято по-голяма сестра организира национална кампания нейна в подкрепа. 80 хиляди лева са необходими за следоперационното лечение в болницата, без което животът на момиченцето е обречен. В сайта save-darina.org е публикувана следната информация за днешното състояние на детето и набраните до този момент средства:

4.8518518518519 1 1 1 1 1 Rating 4.85 (27 Votes)
frag_sm.jpgНеобичайна дарителска акция започна семейство Стоян и Дина Лазарови от Монтана. Съпрузите поставиха в централния православен храм "Свети Свети Кирил и Методий" в Монтана кутия с надпис "Ако се чувстваш богат - сложи, ако се чувстваш беден - вземи" и сами сложиха няколко десетолевки в кутията. Проверка след няколко часа установи, че в кутията има 2 лева.

Стоян и Дина Лазарови са от Монтана, но живеят в Холандия. Мъжът е известен у нас и в чужбина като автор на восъчни фигури.

Той заяви, че се чувства достатъчно богат във всеки смисъл и може да отдели от залъка си за наистина мизерстващите. Лазаров коментира, че българинът е преживял всевъзможни корабокрушения и заради това е закоравял. "Време е обаче да започне да се пропуква и да пропуска в себе си състрадание към несретните", коментира авторът на дарителската инициатива.

Изображението: Вдовицата пуска своята лепта
Bg Newsroom

4.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (27 Votes)
1_10.jpgЯпонецът Цунехиро Чиба даде гръб на прословутите древни традиции на Острова на изгряващото слънце и стана православен християнин. 29-годишният  мъж се кръстил преди година и половина в Германия и приел името Василий. Сега живее в черногорския манастир "Св. св. Козма и Дамян" край брестнишкото село Гигинци. Там Цунехиро-Василий е доброволец и все още не е решил дали да се замонаши.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)
images_2.jpgИнициативен комитет, основно от възрастни хора, членове на пенсионерското дружество “Добри сърца“ от с. Виден, община Павел Баня, Казанлъшко, стартира кампания по набирането на средства за възстановяване на срутената и разрушена от водите на язовир “Копринка“ някогашна селска църква. От 47 години жителите на малкото село са без православен храм, след като при завирявано на построения в средата на 50-те години на миналия век язовир “Копринка“ водата залива основите на селската черква “Свети Атанасий“ и тя започва да се руши. За кратко храмът е превърнат дори в обор за селските животни. Заради строежа на язовира със същото постановление по-голяма част от жителите на Виден са изселени, а къщите им разрушени.

Когато през 1960 г. с Министерско постановление № 110, подписано от тогавашния министър-председател на България Антон Югов, се изселват по-голяма част от семействата от някогашното огромно село Виден, малцина са предполагали, че останалите стотина жители след близо половин век ще съберат куража да започнат наново градежа на разрушения им храм.

 

И рече старецът...

Само чрез сражение душата постига напредък.

Авва Йоан Ниски