Мобилно меню

×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 129

3.0344827586207 1 1 1 1 1 Rating 3.03 (58 Votes)
ПроповедникътКино в Петрич няма, но като на кино тази седмица група американски студенти събират по два пъти дневно най-малко по 200 петричани в киносалона. На разлепените им по целия град афиши седмицата е обявена като „Седмица на надежда и промяна”. А Скот и Бриджит Богард от страната на неограничените възможности обещават на нас, туземците, да чуем послания, които ще променят живота ни. И да придобием възможност за истинска свобода и радост в живота. За вече посветения в мисиите на отвъдокеанските братя не е трудно да разбере, че така завоалираните покани са за евангелизация. В началото на демокрацията те така и бяха обявявани, но напоследък или нашенските организатори са поумнели, или на американците им е светнало, че българският народ е евангелизиран още по времето на Св. цар Борис Първи. Както и да е, на всички им е станало пределно ясно, че превъзнасяният като православен наш български народ страшно много си пада по шоуто.

4.1428571428571 1 1 1 1 1 Rating 4.14 (14 Votes)
gandow_minton2000.jpgПрез месец ноември в Германия, в замъка Вендгребен, образователен център на фондация „Конрад Аденауер”, се проведе третият семинар за сектите и култовете в Източна Европа. Семинарът беше открит с встъпително слово на пастор Томас Гандов, който запозна участниците със съществуващите секти и култове в Германия. Основните проблеми на германското общество в тази област са свързани с ограничаване на дейността на секти като "Свидетели на Йехова" и "Сциентология". През последните години особено засилено е влиянието и интересът към новопоявили се култове с руски произход като тези на Анастасия и Висарион. 
     

4.3333333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.33 (24 Votes)
Moon.jpgСлед 15 години на икономически и политически преход и пред влизането ни в Европейския съюз нормално е отново, както в зората на демокрацията, не само да сме объркани, но и да имаме нужда от вдъхновени лидери, хора с вяра и устрем, в които да повярваме и които да ни повярват.

4.2368421052632 1 1 1 1 1 Rating 4.24 (76 Votes)
Dvorkin032b.jpgКакво трябва да направите, ако ваш близък попадне в секта? Известният руски познавач на съвременните тоталитарни култове и секти проф. Александър Дворкин съветва:

Преди всичко запазете спокойствие. Да, вашето семейство е изложено на тежко изпитание, но нищо непоправимо не се е случило. Голяма част от хората, попаднали в секта, рано или късно излизат от нея. Но колко бързо вашият близък ще излезе от сектата и в какво състояние ще бъде той, до голяма степен зависи и от вас и вашето семейство. В обичайния случай трябва да бъдете готови за продължителни усилия. Ако не успеете да му помогнете през първите седмици от запознанството му със сектата, за връщането му към несектантския живот ще са необходими усилията на цялото семейство в продължение на поне няколко месеца, а може и години. Но за това всеки е длъжен добре да знае какво трябва да прави.

 

4.4411764705882 1 1 1 1 1 Rating 4.44 (34 Votes)
bostan.jpgРазмисли за вярата на българина и сектата "Свидетели на Йехова"

Онзи ден тъстът ми вика: „Хайде да помогнеш на бабичката да досадите два реда от бостана, понеже останаха незасадени, пък всички други вкъщи сме ангажирани! Става ли?“ Аз не мога да отказвам на такива предложения и по принцип винаги се съгласявам. „Окей, викам му, в колко да дойда?“ – „Ами, когато останеш свободен.“

 

И рече старецът...
Накажи душата си с мисълта за смъртта и като си спомняш за Иисус Христос, събери разсеяния си ум!
Св. Филотей Синаит