Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Ваше Високопреосвещенство,

Братски Ви поздравяваме от наше име и от името на Св. Синод с отпечатването на Вашата нова творба “Буквар на вярата” - книга от голямо значение за духовната просвета на съвременното ни българско общество. Отрадно е, че тая книга се представя на културната общественост с цел подпомагане усилията за въвеждане на предмета “Религия-Православие” в българските училища, съгласно становището на родната ни св. Православна църква, изявено и в решенията на приключилата през тези дни втора сесия на VІ-тия Църковно-народен събор. Затова пожелаваме успех на тази Ви идея и на самата книга, разкриваща в достъпен стил неизменните, боговдъхновени истини на Свещеното Писание.

 Вседушевно Ви приветстваме, че в неизменно служение на вярата и добродетелта, Вие отбелязвате деветдесет и петата годишнина от своето рождение и петте години архипастирско служение на възстановената Доростолска епархия, като неrн митрополит.

Желаем Ви, високопреосвещени владико, крепко здраве и много още години в служение на Бога, на Неговата свята Църква и на благочестивия ни български народ. Нека Всемилостивият Бог винаги да Ви вдъхновява за нови трудове “Церкви и отечеству на пользу”!

Препоръчваме се на св. Ви молитви и оставаме на Ваше Високопреосвещенство в Христа брат,

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СВ. СИНОД МАКСИМ,                                                
ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3d4y8 

Разпространяване на статията:

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...
Имало един човек, който ядял много и все бил гладен, и друг, който се задоволявал с малко ядене. Този, който ядял много и все бил гладен, получил по-голяма награда от оня, който се задоволявал с малко ядене.
Apophthegmata Patrum