Мобилно меню

×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 70

4.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (12 Votes)

2222В продължение на 40 дни след възкресението Си Господ Иисус Христос се явявал на Своите ученици, беседвал с тях и им изяснявал много неща за Царството Божие. А на 40-тия ден от Възкресението Си Спасителят завел Своите уче­ници на Елеонската планина и им дал последното Си наставление и благословение. И както ги благославял, Господ отстъпил от тях и започнал да се възнася на небето. Той се отдалечавал от тях и светъл облак Го закрил от очите им. Тогава им се явили двама ангели в бели дрехи и казали: Мъже галилейци! Защо стоите и гледате? Този Иисус, Който сега се възнася пред вас на небето, пак ще дойде по същия начин, както Го вижда­те да възлиза сега на небето“. Учениците се поклонили и се върнали в Йерусалим с голяма радост. Тук те прекарвали заедно в молитва и съгласно обещанието на Господа чакали слизането на Светия Дух.

4.5 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)
Християнската религия е религия на спасението на човека от греха и смъртта. Чрез нейните проявления в света грее божествената светлина на живата. Тя открива на хората тайните на радостта и на мира в Бога-Любов, тайните на възхода към Бога-Правда, Бога-Истина.

4.4285714285714 1 1 1 1 1 Rating 4.43 (7 Votes)
Arhiep._Serafim.jpgДнес на литургията светата Църква ни предложи за поучение евангелското повествование за изцеряването на гадаринския бесноват от Господа. (Лука. 8:26-37) Всяко евангелско повествование съдържа в себе си извор на голяма утеха за нас, немощните, униващи люде, обременени от много грехове и скърби. Можем да кажем дори повече. Всяко евангелско слово е блага, утешителна вест за сърцата ни. Колко много примери има в Православната църква, от апостолско време до наши дни, когато хората са се преобразявали, повлияни от словата на Евангелието, а някои от тях са станали едни от най-великите светила на света, както е било с преподобните Антоний Велики, Ефрем Сирин, с преподобномъченица Евдокия и мнозина други Божии угодници.

4.3846153846154 1 1 1 1 1 Rating 4.38 (13 Votes)
O.JohnKr_1.jpgМнозина смятат, че да живееш според вярата и да изпълняваш Божията воля е трудно. В действителност е много лесно. Нужно е само да обърнеш внимание на дреболиите, на незначителните неща и да се стараеш да не съгрешаваш в малкото. Това е най-лесният и прост начин да навлезеш в духовния свят и се приближиш към Бога.

 

И рече старецът...

Не търси съвършенството на закона в човешките добродетели, защото в тях няма да го намериш съвършен; неговото съвършенство е скрито в Христовия кръст.

Св. Марк Подвижник