Мобилно меню

×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 366

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (15 Votes)
“Бог избра онова, що е безумно на тоя свят, за
да посрами мъдрите;”.(1 Кор.1:26)

Бог избира Своите следовници по малко странен, даже парадоксален за светските критерии начин. На прости, наглед неуки хора той вдъхва Своята премъдрост, така че те не да не се притесняват какво да кажат, когато трябва да дадат отговор за своята вяра. Но Бог иска от нас, християните, да  изповядваме вярата си в Него преди всичко с дела, а не само на думи. Най- твърдото изповедничество на вярата е това на мъчениците Христови.

Днес Църквата отбелязва паметта на свети мъченик Акакий, пострадал за вярата в началото на ІV век.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
Toma.jpg“Иисус му казва: Тома, ти повярва, защото Ме видя; блажени, които не са видели и са повярвали”(Йоан 20:29).

Всеки човек, било то религиозно вярващ или не, неизбежно вярва. Животът ни е основан по-скоро на вяра, отколкото на знание, придобито от опита, защото нещата, които не виждаме със собствените си очи и не можем да докоснем и опознаем, са несравнимо повече от нещата, които лично познаваме.

Апостолите следвали Христа през цялото Му земно служение. Слушали учението Му, общували с Него лице в лице, станали свидетели на дивните Му чудеса, убедили се в силата на животворящото Му Слово, от което болни били изцерени, слепи проглеждали, мъртви били възкресявани.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
resurrection_htm.jpg Обични духовни чеда от богохранимата ни епархия,

Христос воскресе!

Великденската божествена и спасителна нощ радостно вълнува сърцата ни, тя възвестява Христовото възкресение – празник на празниците, чудо на чудесата, светлина на светлините!

У Бога не остава безсилна нито една дума, “защото Той рече – и всичко стана; Той заповяда – и всичко се яви” /Пс. 32:9/, Той е “Господ на силите” /Пс. 23:10/. Всемогъществото е свойство на Божията воля и Бог без никакво затруднение привежда в изпълнение всичко, което е в Неговата мисъл.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Възлюбени във Възкръсналия Господ братя и сестри,
Христос воскресе!
От все сърце поздравяваме всички с този победоносен поздрав и пожелаваме наистина да възкръснем с Христа, за да имаме “живот вечен” (1 Йоан 5:11). Свети Апостол Павел красноречиво говори: “Ако сте възкръснали с Христа, търсете това, що е горе, дето Христос седи отдясно на Бога” (Кол. 3:1). Какво значи това? Сам апостолът ни напътства: “Умъртвете земните си членове, сиреч пороците: блудство, нечистота, страст, лоша похот и користолюбието, което е идолослужение.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (19 Votes)
Молитвата в Гетсиманската градина   Слово за Велики четвъртък

  Ние сме заобиколени и постоянно атакувани от зловредния дух на неверието. Макар и защитени от богослужението, молитвата и поста, Божията благодат, ние си оставаме потопени в условията на светския живот, затова всичко, което разколеба вярата на непосредствените ученици на Спасителя, когато пред очите им Той бе разпнат на Голготския кръст, може да съблазни и нас сега в света.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...

Бог слиза при смирените, както водата се стича от хълмовете към долините.

Св. Тихон от Воронеж