Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

666777„Изкуството да живееш с Бога" е първият том на сборник с беседи на Лимасолския митрополит Атанасий от Кипърската православна църква. Книгата излезе по желание на своите читатели. Тя е своеобразен „православен бестселър” още преди своето издаване! Българските християни обикнаха словото на митрополит Атанасий чрез неговите беседи, публикувани в продължение на седем години в портала „Двери БГ”.

Беседите в 1 том са обединени в няколко тематични кръга, които прокарват червената нишка в богословието на автора: изкуството да общуваш с Бога е най-съвършеният талант, който човек може да разгърне и усвои. Този дар, ако бъде приет, се превръща в своеобразен пропуск към един неподозирано красив и постоянно обновяващ се свят.

Публикуваните беседи са изричани устно от владиката и преводът им е направен от аудиофайлове. Тази нелека работа е дело на преводача-богослов Константин Константинов, който живее в Лимасол и направи достъпни за българските читатели посланията на митрополит Атанасий, както и на редица други гръцки духовници.

В сборника има и нещо съвсем ново за издаваната у нас църковна литература. Сред ревностните любители на словото на Лимасолския митрополит има и много незрящи хора. Затова част от беседите бяха записани в студио от църковния псалт Никола Антонов и приложени под формата на QR код в книгата, за да бъдат достъпни и за незрящите почитатели на беседите на кипърския духовник. Те могат да се слушат и от хората без проблеми със зрението, докато карат кола или когато просто искат да се насладят на духовните беседи, прочетени с внимание и любов.

Книгата „Изкуството да живееш с Бога“ е посветена на 10-годишнината на „Двери“ и на читателите на сайта, които вдъхновяват екипа ни да работим за християнската просвета.

Сборникът с беседи е в обем 387 страници и може да бъде закупен на преференциалната цена 12 лв. в книжарниците на столичните храмове „Св. Седмочисленици“ и „Покров Богородичен“, както и в книжарница „Книжици“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uhd3h 

Разпространяване на статията:

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]