Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)

2018 11 15 0955Фундаменталният труд на архиеп. Йоан (Шаховски) Философия на православното пастирство е съвместно издание на Софийска митрополия и фондация „Двери“. Целта на изданието, което първоначално излезе на български език в проекта Живо Предание, е да се предоставя на настоящите и бъдещи пастири на Софийска епархия като ръководство в тяхното служение.

Книгата на архиеп. Йоан е предназначена преди всичко за църковните пастири, тъй като именно към своите събратя по служение авторът насочва своето слово. В същото време обаче тя е много ценна за всеки православен християнин, който може да открие в нея отговори на много вълнуващи го въпроси, като например за християнското отношение към властта, към бедността и богатството, към материализма, към неправославните и атеистите и др.

Книгата е ценна най-вече с това, че говори на обикновен, несложен език, който прилича на eвангелския. Неслучайно в нея изобилстват цитатите от Св. Писание. Тя е чужда на всяка схоластика, написана е поетично и вдъхновено. Личи си колко много бъдещият архиепископ е обичал Христос и колко се е повлиял от духа на св. Евангелие – той е откровен, точен в думите си, огнен в словото си, нелицемерен, чужд на всяко фарисейство.

Философия на православното пастирство (с твърди корици) се продава в „Български книжици“ и в книжарницата на храм „Св. Седмочисленици“ в София. Във Варна изданието може да се намери в книжарница „Благослов“ в храм „Св. архангел Михаил“.

Цената е 15 лв.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uhd3c 

Разпространяване на статията:

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]