Църковен егоист

Доналд Тръмп обеща да направи БПЦ велика отново

Написана от Отец Варсануфий.

4.9259259259259 1 1 1 1 1 Rating 4.93 (54 Votes)

Американският президент Доналд Тръмп сподели с „Църковен егоист“, че е решил да изостави презвитерианството и да приеме православно кръщение. Причината за обръщането му са множество колажи (мимове), свързани с Българската православна църква, достигнали до него чрез жена му Мелания, както и видео материали на Пловдивската православна телевизия.

В писмо до редколегията на „Църковен егоист“ американският президент пише: „Тези клипове породиха в мене желанието да се запозная отблизо с БПЦ. Впоследствие открих факти, които промениха фундаменталните ми разбирания за православното християнство. Открих пъстър и многообразен свят, истински признаци за мъжествено поведение, дълбока вяра, интелект и сила, толкова различни от блудкавия космополитизъм на Запада, с който всички сме пренаситени. Искам да съм част от всичко това и моля да бъда приет в лоното на БПЦ“.

Доналд Тръмп обеща да направи БПЦ велика отново! Президентът на САЩ реши този път да сподели с „Църковен егоист“, а не през Туитър колажите, които са насочили сърцето му към нашия най-благочестив в целия свят диоцез:

Колаж 1: Богатата медийна среда в БПЦ дава възможност за истинска борба с източниците на фалшиви новини като „Брадва БГ“, „Секира БГ“ и Синодалния сайт:

 dver 

Колаж 2: Западната култура се опитва да подмени нашите традиционни български герои, но българският народ няма да се даде!

 

4

Колаж 3: Покемоните са забранени в Сливенска епархия и са заклеймени като служители на лукавия и ЦРУ, но един от последните войводи от „Градът на 100-те войводи“ няма да се предаде пред техните набези и е готов да ги терминира с всички налични средства.

 10

Колаж 4: Най-новият герой на списание „Time“ и бъдещ носител на наградата „Златен Дарвин“ е антиситемният играч о. Евгений, който спечели ключова битка във войната с ваксините.

10

Колаж 5: Най-силната страна на БПЦ винаги е била дипломацията.

10

Колаж 6: На вниманието на ЛАРП играчите – обаянието на българските владици е неподражаемо, извънцърковните имитации са смешни и нелепи.

vladika2

Колаж 7: Апологетите на БПЦ винаги са готови да защитят религията, дори и срещу най-изявените световнопризнати атеистични философи. На плаката можем да видим отец Силвестър, който не отстъпва по нищо на Сам Харис.

1

Колаж 8: Еволюционистите нямат шанс в Сливенска епархия, в това се е убедил дори английският биолог Ричард Докинс, който по лоши стечения на обстоятелствата, докато участвал в изследователска мисия, попаднал на традиционното за Йордановден мъжко ледено хоро.

2

В заключение президентът на САЩ заявява, че твърдо подкрепя връщането на светоотеческия Юлиански календар (наричан днес „стар стил“), но умолява истински православните медии в България да не го включват в черни списъци на зилотите, за да не му падне реномето сред еврейската общност.

Разпространяване на статията:

Още от последния брой:

карт

Авторитети и табели

Зрелищен дебат между елитни православни авторитети на тема „За ползата от табелите“ привлече вниманието на благочестивите зрители на Българската национална телевизия. В студиото на новото просветно-религиозно предаване „Зона свободна от мисъл“ атрактивни…
7

Магазин „Достолепие“ с нова колекция от църковни маски

„По маската посрещат, по ума изпращат“ – така църковният магазин „Достолепие“ рекламира новата си колекция маски за богомолци. Дизайнерите на предпазното средство подчертават, че всичко във външния вид на църковния човек трява да говори за благочестие и…
two toned easter eggs

Жена съди N-ската митрополия зарaди забравено великденско яйце

Госпожа Керанка Керанова от гр. Н е дала под съд Н-ската митрополия, защото е била подведена в благочестието си и това е довело до здравословни проблеми. За това тя вини своя епархийски архиерей. Г-жа Керанова решила да изпита вярата си и изяла великденско…
2021 03 31 2309

Как смениха главата на владиката

На един владика му сменили някакъв чарк по тялото, дори сам си го обявил в медиите. Случва се на много хора и слава Богу, че човекът (извинявам се за думата, но и владиката все пак е човек!) е добре и нека да е добре много години и десетилетия. Не щеш ли,…
m3e2d2wumxczmgz3qhsizgf0ysi6eyjby3rpb24ioijqcm94esisiljlzmzlcmvyijoiahr0chm6ly9szw50ys5yds9uzxdzlziwmtcvmtevmjgvbgv6dxruyw5lym8viiwiuhjvdg9jb2wioijodhrwczoilcjib3n0ij1

БПЦ стартира космическа програма

На 1 април стана ясно, че през цялата изминалата година, която на пръв поглед изглеждаше почти лишена от църковни събития, БПЦ е подготвяла мащабна космическа програма. Тя ще се осъществява съвместно с американския бизнесмен и иноватор Илон Мъск и целта ѝ е…