Църковен егоист

Доналд Тръмп обеща да направи БПЦ велика отново

Написана от Отец Варсануфий.

4.9272727272727 1 1 1 1 1 Rating 4.93 (55 Votes)

Американският президент Доналд Тръмп сподели с „Църковен егоист“, че е решил да изостави презвитерианството и да приеме православно кръщение. Причината за обръщането му са множество колажи (мимове), свързани с Българската православна църква, достигнали до него чрез жена му Мелания, както и видео материали на Пловдивската православна телевизия.

В писмо до редколегията на „Църковен егоист“ американският президент пише: „Тези клипове породиха в мене желанието да се запозная отблизо с БПЦ. Впоследствие открих факти, които промениха фундаменталните ми разбирания за православното християнство. Открих пъстър и многообразен свят, истински признаци за мъжествено поведение, дълбока вяра, интелект и сила, толкова различни от блудкавия космополитизъм на Запада, с който всички сме пренаситени. Искам да съм част от всичко това и моля да бъда приет в лоното на БПЦ“.

Доналд Тръмп обеща да направи БПЦ велика отново! Президентът на САЩ реши този път да сподели с „Църковен егоист“, а не през Туитър колажите, които са насочили сърцето му към нашия най-благочестив в целия свят диоцез:

Колаж 1: Богатата медийна среда в БПЦ дава възможност за истинска борба с източниците на фалшиви новини като „Брадва БГ“, „Секира БГ“ и Синодалния сайт:

 dver 

Колаж 2: Западната култура се опитва да подмени нашите традиционни български герои, но българският народ няма да се даде!

 

4

Колаж 3: Покемоните са забранени в Сливенска епархия и са заклеймени като служители на лукавия и ЦРУ, но един от последните войводи от „Градът на 100-те войводи“ няма да се предаде пред техните набези и е готов да ги терминира с всички налични средства.

 10

Колаж 4: Най-новият герой на списание „Time“ и бъдещ носител на наградата „Златен Дарвин“ е антиситемният играч о. Евгений, който спечели ключова битка във войната с ваксините.

10

Колаж 5: Най-силната страна на БПЦ винаги е била дипломацията.

10

Колаж 6: На вниманието на ЛАРП играчите – обаянието на българските владици е неподражаемо, извънцърковните имитации са смешни и нелепи.

vladika2

Колаж 7: Апологетите на БПЦ винаги са готови да защитят религията, дори и срещу най-изявените световнопризнати атеистични философи. На плаката можем да видим отец Силвестър, който не отстъпва по нищо на Сам Харис.

1

Колаж 8: Еволюционистите нямат шанс в Сливенска епархия, в това се е убедил дори английският биолог Ричард Докинс, който по лоши стечения на обстоятелствата, докато участвал в изследователска мисия, попаднал на традиционното за Йордановден мъжко ледено хоро.

2

В заключение президентът на САЩ заявява, че твърдо подкрепя връщането на светоотеческия Юлиански календар (наричан днес „стар стил“), но умолява истински православните медии в България да не го включват в черни списъци на зилотите, за да не му падне реномето сред еврейската общност.

Разпространяване на статията:

Още от последния брой: