Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)
МарияМария Щербакова е нещатен сътрудник на радио „Град Петров” на Санктпетербургската митрополия. Специално за "Двери на Православието" тя разказва за дейността на православната медия.


4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (16 Votes)
televizor.jpgНавярно мнозина от вас си спомнят режима на тока през 80-те години. Токът угасва и прекъсва по средата някое интересно предаване. Вбесен си и безсилен. Със свещ някак се справяме с тъмнината, но с телевизора нищо не може да се направи.
По-късно започнахме да се примиряваме, но стаята все така се изпълваше с напрегнато, мъчително мълчание. Измина доста време, преди в моето семейство да започнем да си говорим. Бяхме отвикнали да го правим. Междувременно всички, повече или по-малко, се бяхме променили... И тогава, в опразнената от екранни герои стая, осъзнахме, че сме си станали чужди.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (8 Votes)
Невижданият технологичен напредък през последното десетилетие донесе на света персоналните компютри и Интернет, без които вече ни е трудно да си представим нашето ежедневие. Навлизането на новите технологии във всички сфери на човешкия живот не можеше да не породи и нова митология. Мнозина забравят, че компютърът е само машина, изпълняваща алгоритми, а й приписват качества, характерни за хората, като считат компютрите за добри или лоши, злонамерени или приятелски настроени.

4.3846153846154 1 1 1 1 1 Rating 4.38 (13 Votes)
barcode.GIF Целта на настоящата статия е да поднесе фактологичен материал за опровергаване на проникващите от някои сектантски среди спекулации, че в ивичния код (наричан още лентов код, щрихкод, баркод) на стоките е закодирано числото 666. Подобни истерични твърдения циркулират по различни евангелски радиостанции и вестници в Америка още от седемдесетте години.