Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (25 Votes)

1_7.jpgНай-популярната руска хардрок група ДДТ записа съвместен албум с о. Евгений Максименко, свещеник в Днепропетровска епархия. В диска със заглавието „Ныне отпущаеши“ са включени седем стихотворения на о. Евгений, а музиката за тях е композирана от музикантите от групата.

О. Евгений се запознава за първи път с членовете на ДДТ през 2008 г. в гр. Днепропетровск, когато групата гостува в рамките на турнето си, посветено на хиляда и двадесетата годишнина от Кръщението на Русия. О. Евгений, който в миналото си също е бил рокмузикант, е бил водещ по време на Днепропетровския концерт на ДДТ. Стилът му на общуване с публиката толкова много се е харесал на музикантите от ДДТ, че го поканили да продължи турнето с тях.

Плод на дружбата, както и признаване на поетичната дарба на свещеника, е новоиздаденият съвместен албум. Сред текстовете на групата има много със социален характер, любовни балади и такива на религиозна тематика като „Храм“, „Пасха“, „Церковь“, „Я зажёг в церквях все свечи…“, „Рождественская“ и др.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/xa6qq 

Разпространяване на статията: