Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (11 Votes)
sannicola.jpgГрадската управа на Бари е одобрила предаването на някогашното руско подворие "Св. Николай Чудотворец", което е било създадено по почин на великата княгиня Елисавета Фьодоровна, за да се подслоняват хилядите поклонници от Русия, идващи в италианския град Бари да почетат светителя Николай Чудотворец. За съжаление първата световна война и революцията в русия попречили комплексът да бъде завършен и през 1937 г. той е предаден на италианското правителство.

 Решението за предаването на подворието "Св. Николай Чудотворец" беше взето от италианските власти по време на управлението на президента Владимир Путин и неговото посещение в Италия през март 2007 г. Днес всички бюрократични процедури са изпълнени и в най-скоро време Московската патриаршия ще встъпи в официално владение на комплекса. Той първо ще бъде записан в италианския правителствен финансов баланс и тогава ще бъде окончателно предаден на руското правителство.
На извънредното заседание е присъствал кметът на Бари Микеле Емилиано. Руският посланик в Италия Алексей Мешков е взел участие в заседанието по телефона. Кметът Емилиано скоро заминава за Москва, където ще подпише документа по предаването на храмовия комплекс на Русия.

Интерфакс

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/aw3x4 

Разпространяване на статията: