Мобилно меню

4.8 1 1 1 1 1 Rating 4.80 (5 Votes)
CA1G0395.jpgИслямските екстремисти са създали забранени за достъп зони в цяла Британия, където за немюсюлмани е твърде опасно да живеят или работят. С това предупреждение днес излезе един от най-уважаваните епископи на англиканската църква Майкъл  Назър-Али. Екстремизмът процъфтява вследствие на дехристиянизацията на Англия. Роденият в Пакистан епископ на Рочестър, който е и единственият англикански епископ с азиатски произход, заяви, че хората от различни националности, които не изповядват исляма, са подложени на физическа и психологическа разправа, ако живеят или работят в среда, доминирана от мюсюлманите. Той предупреди, че се правят сериозни опити за превръщането на Англия в ислямска държава. Заявлението му беше последвано от моментално опровержение от страна на Британския ислямски съвет, който определи изказването като „фантастично”, а самия епископ като луд, разпространяващ излишна паника. Уилям Хага, външен министър в сянка, беше по-умерен в думите си и определи думите на епископа като пресилени.

В статията си за The Sunday Telegraph епископ Майкъл говори за страха от заплахите на крайнодесните и обясни, че е станало изключително трудно за християнството да продължи да бъде официалната религия на Англия в едно мултикултурно, мултиетническо и мултирелигиозно общество. Подобни мнения, макар и не в този категоричен вид, са изказвани и от други клирици на англиканската църква, като критиките срещу емиграционната политика на правителството растат с всеки изминал ден.

Syndication

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/acu9c 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]