Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
1_8.jpgВ манастира Петраки в центъра на Атина започна планираното заседание на Светия Синод на Гръцката църква в пълен състав, т. нар. "Синод на йерархията", който за първи път се събира без своя предстоятел Атинския архиепископ Христодул. Лошите новини за здравето на архиепископа, които дойдоха вчера от Маями, Флорида, определят духа на заседанията. Те започнаха с молебен за архиепископ Христодул, а след това по-младите митрополити са предложили отлагане на заседанието на Синода на йерархията за друго време. Шестима митрополити даже не са дошли за заседанията. Други обаче са на мнение, че синодът не бива да се насрочва за друга дата, тъй като Гръцката църква влиза в труден период и трябва всички йерарси да заседават съвместно и отговорно.

Негативният развой около здравословното състояние на архиепископа на Гръцката православна църква Христодул е основна тема за гръцките вестници днес. “Апогевматини” пише, че единствената надежда остава Господ, след като науката е претърпяла неуспех. “Гърция замръзна при вчерашната тежка новина от Маями”, коментира вестникът. “Голготата на архиепископ Христодул” е заглавието на “Вима”. “Врадини” излиза с първа страница: “Шок, разочарование, вълнение, тъга. Молитвата на всички сега е насочена към Христодул”. Вестник “Навтемборики” пише, че след като дошъл в съзнание и разбрал за развоя на операцията, архиепископ Христодул казал, че Бог си знае работата и изразил желание да се прибере в Гърция.

News.in
Фокус

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/xwwqh 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]