Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Svetez.jpg"Фиат Тополино" от 1936 г. се предлага за продажба по интернет чрез е-Bay на начална цена от 950 хиляди евро, съобщи вестник "Кориере дела сера".

Това обаче не е обикновена стара кола. Особеното при нея е, че е била благословена навремето от извънредно почитания в Италия отец Пий. Според някои твърдения монахът-капуцин дори се е возил в нея. Тази теза се поддържа от Джована Рицани, духовна последователка на отеца, до когото тя е стояла до момента на издъхването му. Самата Рицани видяла благославянето на колата от отец Пий в присъствието на собственичката й Алоиза Панфили.

27140113.jpgПрез 2002 папа Йоан-Павел II обяви монаха от Пиетрeлчина за светец след многобройни свидетелства за чудеса, извършени от него. Голяма част от жителите на Апенините държат все още снимката на отеца в къщите си. Той е почитан като светец от католиците още приживе, защото по време на молитва пред Разпятието в църквата на манастира Сан Джовани Ротондо той получава т. нар. стигма - кървави следи по дланите, стъпалата и ребрата. Мълвата за случилото се се разнася светкавично из цяла Италия. В манастира започват да се стичат хиляди вярващи. Един от тях е и полският свещеник Карл Войтила, който изобщо не подозира, че един ден ще седне на папския престол. Наред с другите вярващи Войтила коленичи пред монаха, но брат Пий му казва "Аз трябва да падна на колене пред Вас, Ваше Светейшество".

"Белезите от разпятието", които покриват тялото на отец Пий, са феномен, изследван от множество учени. Някои от тях опровергават намеса свише, а други не са в състояние да дадат логични научни доказателства на случващото се в продължение на години "чудо", с което потвърждават свръхестествената природа на стигмата.

БГНЕС

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/x4ra3 

Разпространяване на статията: