Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (16 Votes)
На 6 януари в Регенсбург, Германия, беше отпразнуван Йордановден с велик водосвет на пристанището на Дунава в града. Присъстваха членовете на църковното настоятелство Веселин Рубчев, Иван Илиев, Стефан Ганчев, д-р Мадлен Кънчева, студенти от университета в Регенсбург, както и хора от екипажа на акостиралия преди няколко дни товарен кораб «Св. Павел». Светият Кръст беше хвърлен във водите на Дунав и изтеглен от вярващите, а о. Виктор Иванов Цимер поръси дошлите за здраве и успехи през новата година. След водосвета българите се събраха в офиса на г-н Рубчев недалеч от пристанището.

Там след освещаване на донесени от вярващите икони беше дадена малка почерпка, преди която о. Виктор изпълни многолетствие за България и присъстващите, което беше подето спонтанно от насъбралите се. Гласовете им огласиха офиса на Donau Star.

Игра се и българско хоро, звучаха български песни, всички бяха много доволни и щастливи. На раздяла всички си пожелаха и за в бъдеще да има подобни тържества на православието затвърждаващи нашата вяра, бит и култура.

Да е честит Йорданов ден на всички българи - желаят о. Виктор и БПЦО «Св. Николай Мирликийски Чудотворец» в Регенсбург.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/auwxq 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.