Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Руската църква е започнала своя програма за духовна помощ и практическа подкрепа на болните от СПИН в страната, както и за борба с разпространението на болестта, съобщава португалското електронно издание “Аидс Португал”. Източници, близки до църковната институция, уточниха, че тази програма не се ограничава само в помощ на православни християни, а е предназначена за всички страдащи от заболяването.[

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)
xram.jpgОткритието е в Мариба, северно от Сана. Изровени са колони, рисунки и предмети на над 3000 г. Според Библията по време на царуването на Балкис - Савската царица, Йемен е била най-богатата страна в света - Савското царство: вълшебна земя, където пясъкът е по-скъп от златото, където растат дървета от Райскатаsolandsheba.jpg градина, а хората не знаят какво е война. От онзи разкош са се запазили само руини и легенди за великата царица, по мъдрост равна на цар Соломон. Преданието казва, че потомци на Соломон и Савската царица са основали етиопската еврейска общност. Те били пазители на ковчега на свещения Завет, загубен след разрушаването на Първия храм на вавилонците.
 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
В Полша започва процедура за обявяване на Йоан Павел ІІ за блажен. Комисия, ръководена от Краковския архиепископ и дългогодишен личен секретар на починалия папа, Станислав Дзивис, започва с разпитване на свидетели и изследване на останалите в наследство писания на Войтила.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
Румънската православна църква подкрепя Македонската православна църква да намери своето място в семейството на православните църкви. Това заяви главата на Македонската православна църква архиепископ Стефан, който беше на неколкодневно посещение на Румънската църква по покана на румънските владици Калиник и Герасим, пише днес македонският вестник “Вест”. Според него Румънската църква може да бъде лобист на Македонската православна църква. За решаването на проблема със Сръбската православна църква е необходимо съгласието на всички православни църкви, пише “Вест”.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (8 Votes)
PatrijarhPavle.jpgСръбският патриарх Павле заяви, че “всяка мисъл за отнемане на Косово ще означава, че пред очите на целия свят през 21 век от една демократична държава в центъра на Европа със сила се отнема част от територията, която освен това е смятана за нейната духовна люлка”.