Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
krestiankin.gifПроповедите на един от най-известните руски проповедници, отец Йоан Крестянкин, вече могат да бъдат слушани на запис в Интернет във формат Real Audio и MP3. Това става възможно благодарение на православния педагогически портал "Слово".

3 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (1 Vote)
pope_benedict_XVI.jpgПапа Бенедикт ХVI ще получи от България детското послание "Където и да достигнат нашите рисунки, те ще носят посланието за  величието на народа ни, за силния му дух, събран в трите цвята на националното знаме". Посланието е във вид на над 120 метра рисунки на деца от район "Младост", Варна.

1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Македонският съдия Митко Стойков, които водеше съдебния процес срещу Зоран Вранишковски, наричан владика Йован, беше намерен днес мъртъв в своя кабинет в Битоля, предаде македонската агенция Макфакс. Тялото на Стойков е било намерено от съдебния куриер. На мястото е пристигнал екип на Бърза помощ, който само е констатирал смъртта, а представители на полицията в Битоля са извършили оглед на мястото.
Съдията Митко Стойков дълги години е бил съдия в Основния съд в Битоля, а преди две седмици положи клетва като апелативен съдия. 

Източник FOCUS

4.2 1 1 1 1 1 Rating 4.20 (5 Votes)
varosi1.jpgРазположена в старата част на гр. Воден (сега Едеса в Северна Гърция), една църква от години стои затворена. Някои я наричат “Света София”, други - “Свети Дамян и Кузман”, а трети - “Пресвета Богородица”, пише днес македонският вестник “Време”. По-старите жители на Воден твърдят, че тази църква е най-големият славянски храм в региона. В нея имало голям брой икони и фрески, изписани на старославянски.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Всички дейности от първата фаза на обновлението на храмовете на Сръбската православна църква, разрушени или повредени в Косово и Метохия в събитията през март миналата година, трябва да приключат до края на тази година, заяви представителят на Сръбската православна църква в комисията за възстановяване епископ Липлянски Теодосие, предаде сръбската телевизия РТС.