Мобилно меню

3.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)
Ratzinger.jpgС аудиенция при папа Бенедикт XVI завърши каноничната визита във Ватикана на българските католически епископи монсиньор Петко Христов на Никополската епархия, монсиньор Георги Йовчев на Софийско-Пловдивската епархия и монсиньор Христо Пройков - апостолически екзарх на българските католици от източен обред. Каноничната среща с папата, известна с латинското си название "визита ад лимина", задължително се извършва на всеки пет години. На нея епископите биват изслушвани поотделно от папата, пред когото разказват за състоянието, надеждите и очакванията на поверената им местни църковни общности.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
thomas_gandow.jpgОт утре, 13.11., недалече от Берлин, Германия, започва европейски семинар за противопоставяне срещу десктруктивните секти и култове, организиран от Център за диалог - неправителствена християнска организация, ръководена от известния специалист пастор Томас Гандов (Thomas Gandow). На него ще присъстват специалисти като проф. Дворкин и др. От БФ на СУ "Св. Климент Охридски" в семинара ще вземе участие ас. Анна Маринова.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Alexii_01.jpgРуският патриарх Алексий II пристигна днес на посещение в Молдова, предаде РИА Новости. На летището в Кишинев патриархът беше посрещнат от молдовския президент Владимир Воронин, от председателя на парламента Мариан Лупу, от премиера на Молдова Василе Тарлев и други високопоставени лица. При пристигането си Алексий II благослови молдовската земя и пожела на народа “мир, благополучие и разбирателство”, като подчерта, че “благополучието зависи не от президента или от правителството, а от усилията на всеки един гражданин”.
Визитата на руския патриарх в Молдова ще продължи до 13 ноември.

Източник: FOCUS

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
mladich.jpgГен. Ратко Младич се укривал в манастира "Св. Прохор Пчински" край границата между Сърбия и Македония, писа вчера белградският "Глас явности". В момента се извършвали последни подготовки по арестуването на бившия командващ армията на босненските сърби, издирван от трибунала в Хага.

Акцията щяла да бъде ръководена от служители на Агенцията за информация и сигурност с помощта на техни колеги от Република Сръбска, тъй като Младич бил все още гражданин на Босна.

Източник: FOCUS

4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)
Teofil1.jpgИзраел се обяви срещу провеждането на официална интронизация на Йерусалимския патриарх Теофил III, който бе единодушно избран през август т.г. "Нашата държава възразява срещу провеждането на царемония, която би узаконила низвергването на патриарх Ириней, което не е признато от държавата според изискването на закона", се казва в писмо на министъра по делата в Йерусалим Цахи Ханегби.