Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
david1.jpgИзраелски археолози твърдят, че са открили двореца на библейския цар Давид при тайни разкопки в Източен Ерусалим.
Руините на двореца са открити на дълбочина около 30 метра при Силуан, най-старата част на града. Това каза професорът по археология Габриел Баркай. Смята се, че самият дворец е на възраст от 30 века. На сравнително по-нов пласт археолозите са открили и печат на древен бележит евреин, за когото се споменава в книгата на св. пророк Йеремия от Стария завет. Проектът е спонсориран от ултранационалистическия център “Шалем”. Според неговия ръководител дворецът може да е онзи, който цар Тир дава на пророк Давид в знак на благодарност.
(БГНЕС)

4.5 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (4 Votes)
Ръкописът, съдържащ най-древните от досега известните екземпляри на Новия Завет, е цифровизиран и скоро ще се появяви в Интернет, предаде BBC.

1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
picture.jpgНизвергнатият Йерусалимски патриарх Ириней отказва да напусне патриаршеската резиденция,  където се охранява от израелската полиция. Израел, който е единствената държава, която отказва да признае свалянето му от поста на патриарх на Йерусалим, не позволява да бъде изведен от патриаршеската  резиденция.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
surojski.jpgНа 4 август се отбелязват две години от смъртта на известния църковен пастир, богослов и проповедник митрополит Антоний Сурожски (1914-2003). По този повод в един от любимите храмове на владиката в неговата родина - "Св. Йоан Войн" в Якиманка, Русия, след литургията бе отслужена панихида в негова памет. Прот. Николай Ведерников отбеляза след края на службата: "Много съм щастлив, че днес, две години след смъртта на владиката, тук в този храма са се събрали толкова много негови почитатели, дошли да се помолят за него и в молитва да изразят своята любов и признателност. Всички, които присъстваме тук, които сме го познавали и сме чели неговите книги и проповеди, сме уверени, че владика Антоний не е умрял, но живее в Бога, присъства тук в този час и се моли заедно с нас. И след като напусна земния живот, той продължава да ни помага и подкрепя в нелеката ни духовна борба, продължава да ръководи всеки един от нас към Христос, продължава духовно да се грижи за нас така, както го правеше и докато беше жив". (Седмица.ru)

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
PatrijarhPavle.jpgВ четвъртък в Сърбия отбелязаха 10 години от хърватската "освободителна" операция "Буря". На 4 август в резултат на тази операция на хърватските армия и полиция 250 хил. сърби бяха принудени да напуснат своите домове в Хърватия и да се преселят в Сърбия и сръбската част на Босна. 2500 сърби от Сръбска Крайна се считат за умрели или безследно изчезнали. В памет на жертвите сръбският патриарх Павле отслужи молебен, на който присъстваха президентът на Сърбия Борис Тадич и министър-председателят Воислав Кощуница. Сърбия оценява тези събития като най-масовата етническа чистка в Европа след Втората световна война.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]