Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
58338_shifar200.jpgИранските власти забраниха книгата "Шифърът на Леонардо", след като получиха протестно писмо от монаси християни, съобщиха Франс прес и в. Фигаро, като цитират ирански медии. След като получи протестно писмо от монаси християни, министърът на културата и ислямското напътствие реши да отмени разрешението да се публикува книгата, заяви служител в министерството пред в. "Етемад Мелли".

3 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
dzami1.jpgКомпетентна правителствена комисия в Атина одобри внесено от министъра на околната среда, благоустройството и планирането Йоргос Суфляс предложение за изграждането на джамия в Атина, съобщи агенция АНА-МПА.

Министърът каза, че джамията ще бъде край метростанция близо до центъра на гръцката столица. Строежът на джамията ще се финансира от гръцката държава, допълни Йоргас Суфляс. Той уточни, че предложението му за изграждане на джамия в Атина е било прието на заседание на правителството, на което са били разисквани различни градоустройствени планове в областта на възобновяемите енергийни източници, туризма и промишлеността.

2.3333333333333 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
pope.jpgНяколко месеца преди официалното посещение на Атинския архиепископ Христодул във Ватикана, църковни кръгове разпространиха информацията, че гръцкият архиепископ възнамерява да върне официалната покана на папа Бенедикт XVI, който да посети Атина. Това съобщава вестник "Press time", като твърди, че поканата ще бъде най-вероятно в писмен вид. Римският папа ще посети Гърция в качеството си на предстоятел на Католическата църква, а не като ръководител на държавата Ватикана, както беше при неговия предшественик Йоан Павел II.

RNEWS

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
Всичко напомня типична за градска разруха сцена - изоставени сгради, порутени стени, боклуци и счупени бутилки вино. В случая обаче става дума за находки, датиращи отпреди повече от 1500 години. Инженери открили руини от древно византийско пристанище, докато извършвали разкопки за голям тунел на метрото в Истанбул, който ще минава под Босфора, съобщи Лайв сайънс.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
11_42_28.imageВ интервю за телевизионния канал 1 Руският патриарх Алексий II заяви, че според него единството на Руската църква (МП) и Задграничната руска църква ще бъде възстановено до края на 2006 г. Той очаква тогава да се осъществи съвместно богослужение на първойерарсите на двете църкви първо в Кремъл, а после и в храма "Христос Спасител". Това на практика ще означава пълно възстановяване на каноничното общение между двете руски църкви. Според патриарх Алексий II молитвеното общение вече е било осъществено, тъй като още в края на миналата година църковните делегации на Задграничната църква участваха в три патриаршески богослужения в Русия.

Интерфакс - Религия