Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (20 Votes)
Reg1.jpgСърдечно честити на всички Рождество Христово и новата 2006 г. новооснованата Българска православна църковна община в гр. Регенсбург, Германия. 

"Св. Николай Мирликийски, Чудотворец" е името на новосъздадената българска църковна община в Регенсбург. Плануваното официално откриване на църковната община на 6.12.2005 г. (храмовия празник на общината) беше отложено поради отсъствието на Западно- и Средноевропейския митрополит Симеон от страната.  

На 25 декември 2005 г. по инициатива на родолюбиви българи от Баварско-българското културно дружество в гр. Регенсбург - Иван Илиев, Веселин Рубчев и Стефан Ганчев, с помощта и съдействието на българския свещеник о. Виктор Цимер, беше отслужена от него света литургия в параклиса на Източноцърковния институт в Регенсбург.

Рождественската литургия събра българските богомолци в Регенсбург, коитоReg3.jpg се изповядаха и благоговейно приеха светото причастие. Вкрая на службата о. Виктор изказа сърдечни рождественски благопожелания, благослови събралото се българско множество и изпълни многолетствие в тяхна чест.
На клира пяха ангелогласно певците Владимир Матов и Петър Иванов.
 
Новосъздадената българска църковна община в Регенсбург пожелава на всички българи в България и в чужбина радостно Рождество Христово и честита с Божието благословение новата 2006 година.

Б. ред.- А ние от ДвериБГ им желаем от все сърце да бъдат тихо пристанище на вярата и спасението за всички сънародници, които живеят в града и околностите му.

Изключително радостно е, че през последните два месеца две БПЦОбщини започнаха своя богослужебен живот в югоизточната част на Германия. Дай Боже да се множат тези огнища на отеческата ни вяра, които да топлят сърцата и душите на българите далече от родния край.

Още снимки от първата богослужба на новата църковна община:

reg5.jpgReg7.jpgReg6.jpg

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/auxfy 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.