Мобилно меню

4.9295774647887 1 1 1 1 1 Rating 4.93 (71 Votes)

Кен Хенсли от легендарната британска група Юрая Хийп изпрати поздрав, адресиран до иг. Сергий (Рибко) и православните вярващи. В текста пише:

„Драги о. Сергий,

Много се зарадвах да получа Вашето съобщение и поздрав и отговарям на Вас и Вашите близки също от цялото си сърце. Времето около Великден е наистина особено и аз напълно споделям Вашето определение за Великден като празник на празниците за великия Цар на царете. Скръбта от Велики петък, умита от възкресната радост, винаги ми напомня какво благословение е за мене да позная Спасителя и как Той стана най-важното в моя живот… в действителност Той е и моят живот“, подчертава музикантът.

На 31 юни 2009 г. Кен Хенсли посети известния мисионер игумен Сергий (Рибко) в храма „Слизане на Светия Дух над апостолите“ на Лазаревското гробище в Москва, където о. Сергий е предстоятел. Свещеникът беше и един от инициаторите на посещението му в Русия (включително в младежкия лагер на Селигер, където именитият музикант изнесе концерт).

„Щастлив съм, че можем да продължим нашите контакти и с нетърпение очаквам някога отново да споделим хляба си“, пише в заключение авторът на писмото.

Вижте също:

О. Сергий (Рибко): „Нашата цел е младежите да открият православието“

О. Сергий (Рибко) отговаря на въпроси на младежи, свързани с рокмузиката

Проповед на рокконцерт: важно е да изпратим послание до младите хора (дякон Андрей Кураев)

Група ДДТ и украински свещеник записаха съвместен албум

Юрий АгешчевБлаговест-Инфо


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/x946h 

Разпространяване на статията: