Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (31 Votes)
"За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш".  Лев Толстой

с игумена на манастираВ началото на септември деца от врачанския Дом за деца, лишени от родителски грижи, “Асен Златаров” летуваха в Добридолски манастир “Света Троица” във Видинска епархия. По инициатива на доброволци от Енорийския център при храм “Покров Богородичен” в София летният лагер беше организиран за отличилите се малчугани, участвали в проекта “Коледна звезда”. Ръководител на детския лагер беше доброволецът Атанас Димитров.

Парите за пътуването и кратките екскурзии са набрани от продажбата на картички от проекта "Коледна звезда".
 
Сред тишината и спокойствието на красивата манастирска природа децата се включиха в различни занимания: беседи, игри, рисуване, фотография, пеене, разходки, плуване, лагерен огън.

Участниците в лагера помогнаха в почистването на манастирския двор, даваха дежурства в кухнята, сервираха храната в трапезарията и почистваха стаите. Така те успяха да съчетаят отдиха и заниманията с изкуство с помощта в поддръжката на манастира. Малчуганите участваха и в богослуженията на монашеското братство.

За децата беше организирана еднодневна екскурзия до Белоградчишките скали, Белоградчик и Лом, посетени бяха музеите и храмовете в двата града.

Братята от манастира провеждаха разговори с децата по различни теми, които ги вълнуват. Игуменът на манастира архимандрит Харалампий осигури безплатно нощуване и храната на участниците в лагера, както и възможността да се докоснат до автентичната атмосфера на монашеската св. обител. Всички деца получиха подаръци преди заминаването си.

Участниците в лагера изказват благодарност на архим. Харалампий и братството за гостоприемството и отличната организация по лагера. И се надяват доброто сътрудничество да продължи и за в бъдеще.

пред манастирския храмуборка на манастираРисунките нямат претенции да бъдат произведения на изкуството, но впечатляват със своята простота и с любовта, с която са направени:

рисунка на Ангел, 8 години
рисунка на Емил, 15 години

рисунка на Ангел, на 8 годиниКратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/ad8pk 

Разпространяване на статията:

 

 

Нов проект

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

Какво представлява проектът?

За кого е предназначено изданието?

Kое прави това издание различно?

Как можете да помогнете:

Карикатура на седмицата